Nový Hyundai i20 zaujme elegantným a športovým dizajnom aj hravou farebnosťou.

11.05.2023 16:43

 

Hyundai predstavil nový i20, ktorý vyrazí na cesty s osvieženým, štýlovým dizajnom. Vyniká aj bohatým bezpečnostným balíkom a vyspelými funkciami konektivity. 

 

  • Modernizovaný Hyundai i20 zaujme zákazníkov sviežim dizajnom a odvážnymi farebnými kombináciami

  • Model je vybavený najnovšími inteligentnými technológiami

  • Nový i20 naďalej ponúka praktickosť a bezpečnosť s množstvom komfortných funkcií

     

Elegantný a športový dizajn

Nový i20 sa môže pochváliť elegantným a moderným exteriérom, ktorý na cestách upúta pozornosť. Tvar a vzor predného nárazníka ako aj masky chladiča boli vylepšené, aby vytvorili elegantný vzhľad so športovými nádychom. Zadná časť vozidla má prepracovaný nárazník a jedinečný dizajn zadných svetiel. Pribudli 16- a 17-palcové kolesá s novým dizajnom.

 

Dizajn modelu i20 zákazníci oceňovali pre jeho emocionálny a dynamický štýl a harmonický súlad proporcií, architektúry, štýlu a technológií v exteriéri aj interiéri. Model si naďalej zachováva svoj športový postoj vďaka nízkemu profilu strechy a dlhému rázvoru. Tieto prvky zlepšujú aerodynamiku vozidla tým, že znižujú odpor vzduchu a tým zlepšujú ovládateľnosť a znižujú spotrebu paliva. Dynamický svetelný podpis zdôrazňuje odvážny vzhľad auta, ktorý je prerušovaný zadnými LED svetlami v tvare Z. 

 

Aj pri kompaktných rozmeroch segmentu B ponúka nový Hyundai i20 zákazníkom dostatok vnútorného priestoru, 352 litrov batožinového priestoru pri zdvihnutých zadných sedadlách a až 1 165 litrov pri sklopených zadných sedadlách.

 

Nový Hyundai i20 je dostupný v ôsmich farbách exteriéru a s voliteľnou čiernou strechou. Tri exteriérové farby sú úplne nové: Lucid Lime Metallic, Lumen Grey Pearl a Meta Blue Pearl. Ďalšími farbami, medzi ktorými si môže zákazník vybrať, sú Atlas White, Phantom Black Pearl, Aurora Grey Pearl, Dragon Red Pearl a Mangrove Green Pearl.

 

K dispozícii je aj nový žiarivý farebný balík Lucid Lime, ktorý oživí a rozjasní náladu cestujúcich. Sedadlá vo vozidle s týmto balíkom majú nový športový vzor. Limetkové prešívanie zdobí viaceré dotykové body v interiéri a podčiarkuje tak športový charakter modelu.

 

Špičkové bezpečnostné technológie

Nový i20 je nabitý najnovšími funkciami konektivity, vďaka ktorým je zážitok z auta pre cestujúcich ešte kvalitnejší. Model bol vylepšený o štandardný 4,2-palcový LCD klaster, USB typu C, eCall druhej generácie založený na 4G sieti a aktualizácie máp Over-the-Air (OTA).

 

Hyundai i20 naďalej ponúka funkcie, ktoré boli populárne už v predchádzajúcej verzii, ako je voliteľný 10,25-palcový panel a 10,25-palcový displej, služby Apple CarPlay a Android Auto, bezdrôtová nabíjačka smartfónu a najnovšia aktualizácia telematiky Bluelink®.

 

Súčasťou štandardnej výbavy auta je teraz ešte viac bezpečnostných prvkov Hyundai Smart Sense. Asistent na predchádzanie zrážkam (FCA) s detekciou chodcou a po novom aj cyklistov pomáha vyhnúť sa potenciálnym nehodám s prekážkami vpredu. Asistent sledovania jazdného pruhu (LFA) zabezpečuje, že vozidlo sa drží v aktuálnom jazdnom pruhu.

 

Zákazníci majú k dispozícii aj ďalšie voliteľné bezpečnostné systémy. Rear Cross-traffic Collision Assist (RCCA) aktivuje brzdy pri cúvaní z parkovacieho miesta, ak sa zistí riziko kolízie s vozidlami prichádzajúcimi zozadu a zboku. Asistent vyhýbania sa zrážke v mŕtvom uhle (BCA) využíva vizuálne upozornenia, ktoré sa objavia na vonkajších spätných zrkadlách, ak je detekované iné vozidlo. V prípade potreby sa aktivuje BCA, aby sa predišlo kolízii alebo sa znížil jej dopad. Navigačný inteligentný tempomat (NSCC) využíva navigačný systém vozidla na predvídanie zákrut alebo roviniek na diaľnici a upravuje rýchlosť pre bezpečnejšiu jazdu.

 

Ešte viac pohodlia a príjemnej atmosféry

Nový i20 zaujme zákazníkov hľadajúcich elegantný a športový dizajn. Vynovený model nahradil žiarovky technológiou LED pre lepšie osvetlenie v aute a teraz obsahuje aj viacfarebné ambientné podsvietenie, takže si cestujúci môžu prispôsobiť farbu vnútorného osvetlenia podľa svojej nálady. Vozidlo je k dispozícii so zvukovým systémom BOSE® Premium Sound System.

 

Motorizácie pre optimalizovanú spotrebu paliva

Pod kapotou i20 môže byť umiestnený 48-voltový mild hybridný pohon spojený s motorom 1.0 T-GDi, ktorý disponuje výkonom 100 k alebo 120 k. 48-voltový mild hybridný systém, navrhnutý pre maximálnu efektivitu a výkon, prispieva k zníženiu spotreby paliva a emisií uhlíka.

 

Auto je k dispozícii so sedemstupňovou dvojspojkovou prevodovkou (7 DCT) alebo šesťstupňovou inteligentnou manuálnou prevodovkou (iMT), ktorá poskytuje plynulú a pohotovú jazdu. 

 

Výroba nového i20 sa má začať v treťom štvrťroku 2023 vo výrobnom závode Hyundai v tureckom Izmite. V slovenských predajniach sa vozidlo objaví na jeseň.

 

  • Modernizovaný Hyundai i20 zaujme zákazníkov sviežim dizajnom a odvážnymi farebnými kombináciami

  • Model je vybavený najnovšími inteligentnými technológiami

  • Nový i20 naďalej ponúka praktickosť a bezpečnosť s množstvom komfortných funkcií

     

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode