Nový Ford Transit Connect získal ocenenie „Medzinárodná dodávka roka 2014“

13.09.2013 10:35

Úplne nový Ford Transit Connect získal na výstave úžitkových vozidiel COMTRANS v Moskve ocenenie „Medzinárodná dodávka roka 2014“.
Spoločnosť Ford je prvým samostatným výrobcom, ktorý toto ocenenie získal dva roky po sebe – ide pritom už o rekordné piate ocenenie.

Porota skladajúca sa z 24 novinárov udelila modelu Transit Connect 130 bodov z maximálneho možného počtu 163 bodov. Umiestnil sa tak pred konkurenčnými modelmi Mercedes-Benz Sprinter a Renault Kangoo. Porota ocenila nízku spotrebu paliva, dizajn, jazdné vlastnosti, prepravné schopnosti a bezpečnosť.

Predchádzajúce modely značky Ford, ktoré získali ocenenie „Medzinárodná dodávka roka“: Transit (2001), Transit Connect (2003), Transit (2007) a Transit Custom (2013).

Transit Connect je k dispozícii aj s viacnásobne oceneným 1,0-litrovým zážihovým motorom EcoBoost, ktorý získal titul „Medzinárodný motor roka 2012 a 2013“.

Úplne nový Ford Transit Connect bol dnes na výstave úžitkových vozidiel COMTRANS v Moskve označený za „Medzinárodnú dodávku roka 2014“. Spoločnosť Ford sa tak stala prvým samostatným výrobcom, ktorý získal toto ocenenie dva roky po sebe.

Spoločnosť Ford zaznamenala rekordné piate ocenenie „Medzinárodná dodávka roka“ po tom, ako porota zložená z 24 európskych odborných novinárov udelila modelu Transit Connect 130 bodov z maximálneho možného počtu 163 bodov, čím sa tento model zaradil pred Mercedes-Benz Sprinter (123) a Renault Kangoo (25).

Ocenenie pre Transit Connect nadväzuje na predchádzajúce úspechy modelov Transit (2001), Transit Connect (2003), Transit (2007) a Transit Custom (2013).

„Úplne nový Transit Connect posunul hranice možností kompaktných úžitkových vozidiel. Sme naozaj hrdí, že sme znova získali toto významné ocenenie,“ povedala Barb Samardzich, viceprezidentka oddelenia vývoja produktov v spoločnosti Ford of Europe. „Nový Transit Connect je rovnako odolný a výkonný ako všetky naše úžitkové vozidlá, pričom sa môže pochváliť novým inteligentným vzhľadom a oveľa nižšou spotrebou paliva.“

Spoločnosť Ford v priebehu posledných dvoch rokov úplne prepracovala celý rad svojich úžitkových vozidiel. Nový štýlový Transit Connect sa tak pripojí k štyrom úplne novým vozidlám radu Transit – k modelu Transit Custom a prichádzajúcim modelom Transit a Transit Courier s nosnosťou 2 tony, ktoré spoločnosť uvedie v roku 2014.

Transit Connect ponúka prevádzkovateľom úžitkových vozidiel špičkovú spotrebu paliva, mimoriadne prepravné schopnosti a vysokú odolnosť. Model ECOnetic dosahuje spotrebu paliva 4,0 l/100 km a emisie CO2 na úrovni 105 g/km*, čo predstavuje 34-percentné zníženie v porovnaní so súčasným modelom. Mimoriadne úsporný 1,0-litrový zážihový motor EcoBoost zároveň ponúka najnižšiu spotrebu paliva v danej triede.

Transit Connect je k dispozícii vo verzii Van, Double-Cab-in-Van a Kombi. Ponúka priestranný a praktický nákladový priestor s celkovým objemom 2,9 m3 a 3,6 m3 s plnou priečkou. Maximálne užitočné zaťaženie má hodnotu až 1 000 kg a vyrovná sa najlepším vozidlám v príslušnej triede.

„Úplne nový Transit Connect zaujal porotu vo viacerých oblastiach, predovšetkým tým, že spoločnosti Ford sa podarilo vyrobiť ľahké úžitkové vozidlo so silným dôrazom na prevádzkové náklady. Vozidlo je skvelou odpoveďou na potreby malých prevádzkovateľov a zároveň aj veľkých vozidlových parkov, ktorých cieľom je znížiť náklady na dopravu tovaru,“ povedal Pieter Wieman, predseda poroty pre ocenenie „Medzinárodná dodávka roka“.

„V nákladovom priestore sa nachádza niekoľko inovatívnych prvkov ako napríklad otvor v deliacej priečke na prepravu dlhých predmetov, sklopné sedadlo predného spolujazdca a bočné posuvné dvere pri modeli s dlhým rázvorom, cez ktoré je možné nakladať europalety,“ povedal Wieman. „Spoločnosť Ford venovala veľkú pozornosť aj otázkam odolnosti a bezpečnosti a vozidlo vyrobila podľa noriem na testovanie a odolnosť úžitkových vozidiel. Ide o vôbec prvý model vo svojej triede, ktorý ponúka funkcie ako napríklad systém aktívneho brzdenia Active City Stop“.

Prestížne ocenenie „Medzinárodná dodávka roka“ sa pridáva do zbierky k pôsobivému množstvu ocenení, ktoré spoločnosť Ford získala v posledných dvoch rokoch. Ford Ranger získal ocenenie „Medzinárodný pickup roka 2013“ a 1,0-litrový zážihový motor Ford EcoBoost bol menovaný za „Medzinárodný motor roka 2012 a 2013“.

„Vďaka tejto skvelej správe môžu byť naše tímy v celej Európe oprávnene nadšené,“ povedal Stephen Lesh, hlavný konštruktér programu Transit Connect. „Celý tím neúnavne pracoval, aby vytvoril dokonalé vozidlo pre našich ťažko pracujúcich zákazníkov. Pre všetkých spolupracovníkov z celej Európy, ktorí sú zodpovední za Transit Connect, je dnes naozaj nádherný deň.“


 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode