Novorodenci v Košiciach jazdia na nových Hyundai ix1

19.03.2015 10:17

  • Spoločnosť Hyundai venovala 4 špeciálne vozíky Hyundai ix1 na jednoduchšiu a bezpečnú prepravu novorodencov v Univerzitnej nemocnici L. Pasteura v Košiciach
  • Kmotričkami projektu sú populárna televízna moderátorka Aneta Parišková a hráčka Good Angels Košice a basketbalistka roku 2014 Zuzana Žirková. Odovzdávanie moderovala známa slovenská novinárka Anna Lemesányiová.
  • Hyundai pokračuje v tradícii a detské vozíky daruje novorodencom už vo štvrtom slovenskom meste
  • Partnerom pokračovania projektu je zdravotnícka spoločnosť VITAMED

 

Novorodenci v Košiciach si oddnes budú užívať jazdu na najnovšom Hyundai ix1. Spoločnosť sa v rámci svojej orientácie na rodinu rozhodla pokračovať v úspešnom dobročinnom projekte a ďalšie 4 špeciálne dizajnované novorodenecké vozíky s logom Hyundai venovala oddeleniu neonatológie Univerzitnej nemocnice L. Pasteura v Košiciach. Využívať ich budú na bezpečný a  jednoduchší prevoz bábätiek na vyšetrenia a k mamičkám. Pre nemocničný personál, ale aj pre mamičky predstavujú vítanú pomoc.

 

Úlohu kmotričiek projektu tentoraz prevzali populárna televízna moderátorka Aneta Parišková a basketbalistka Zuzana Žirková z Good Angels Košice. Podujatie moderovala známa slovenská novinárka Anna Lemesányiová. Po pokrstení vozíkov detskými cumlíkmi vypravili s láskou malých jazdcov na ich prvú cestu do života. Bábätkám dali tiež symbolické vodičské preukazy a mamičkám, nemocničnému  personálu, ako aj  všetkým, ktorí nezabúdajú ani na tých najmenších, adresovali veľa srdečných pozdravov. Partnerom tejto fázy projektu je zdravotnícka spoločnosť VITAMED.

"Novorodenecký vozík je veľmi praktická pomôcka. Až taká praktická, že po mojich troch pôrodoch cisárskym rezom som zisťovala, či sa nedá požičať aj domov,“ povedala s úsmevom Aneta Parišková, moderátorka, ale aj riaditeľka škôlky a iniciátorka rôznych charitatívnych projektov, „verím, že nové vozíky s krásnym dizajnom sa budú personálu nemocnice dobre šoférovať a bábätkám sa v nich bude príjemne voziť,“ dodala. Podobne sa vyjadrila aj Anna Lemesányiová. „Veľmi ma teší, že niekto prišiel s  milým nápadom, ako spríjemniť našim najmenším prvé chvíle života,“ skonštatovala. Zuzana Žirková si zaspomínala na svoju vlastnú skúsenosť z pôrodnice: „Takmer pred dvomi rokmi som v pôrodnici ružomberskej nemocnice mala šťastie na dokonalých pôrodníkov, sestry, ale aj na celý personál. Spätne by som menila len to, aby som mala pre bábätko takéto prvé auto pre život. Takýto bezpečný transport si zaslúži každý, kto štartuje do života,“ dodala s úsmevom.

 

„Vozíky budú prevážať to najcennejšie – budúcu generáciu, ktorá len vstupuje do života, a určite si všetci želáme, aby sa na tomto svete od prvej chvíle cítila bezpečne a vďaka novorodeneckým vozíkom novej generácie to tak nepochybne bude. A ak sa starostlivosť mamičiek a nášho personálu snúbi s bezpečnosťou, môžem povedať, že vozíky budú nielen v dobrých rukách, ale aj bábätká budú oddnes jazdiť aj na bezpečných kolesách. Ďakujem všetkým, ktorí túto dobročinnú myšlienku podporujú," povedal MUDr. Milan Maďar, riaditeľ Univerzitnej nemocnice L. Pasteura v Košiciach.


„Mobilné novorodenecké vozíky s moderným dizajnom budú prínosom nielen pre mamičky, zdravotníkov, ale najmä pre naše novorodeniatka, pretože doposiaľ sme na oddelení používali fixné jednomiestne postieľky. Nové vozíky nám umožnia individuálny prístup aj prevoz bábätiek, u ktorých sú žiaduce opakované odborné vyšetrenia. Vzhľadom na to, že úzko spolupracujeme aj s traumacentrom, praktické a pohodlné premiestňovanie bábätiek je pre nás skutočne veľkým prínosom,“ uviedla MUDr. Božena Pšeničková, CSc., primárka neonatologického oddelenia.

 

Univerzitná nemocnica L. Pasteura (UNLP) v Košiciach je druhým najväčším poskytovateľom zdravotnej starostlivosti na Slovensku. Všetky pracoviská sú kvalitné a na východnom Slovensku jedinečné: napr. združená tkanivová banka, neurochirurgické oddelenie, oddelenie hematológie a onkohematológie, transplatačné centrum a replantačné centrum. Vďaka európskym štrukturálnym fondom sa UNLP podarilo vložiť veľkú investíciu do inovácie slovenskej úrazovej chirurgie a do poskytovania urgentnej zdravotnej starostlivosti, ktorá pozitívne mení kvalitu poskytovania zdravotníckych služieb obyvateľstvu celého regiónu (pre cca 1,5 mil. obyvateľov). UNLP je držiteľom osvedčenia pre výskum a vývoj a má ambíciu realizovať viaceré medicínsky orientované výskumné projekty, a to samostatne alebo spoločne s univerzitou a s inými výskumnými organizáciami. V UNLP sa za rok narodí približne 3000 detí.

Martin Saitz, generálny riaditeľ Hyundai Motor Slovakia, uviedol: „Nový model Hyundai ix1, ktorý založil kategóriu vozidiel CFV (Compact Family Vehicle), sme prvýkrát predstavili vlani na Slovensku a sme radi, že sa z toho stáva pekná tradícia. Rodina je pre nás prioritou číslo jeden, preto je úplne samozrejmé, že myslíme aj na tých najmenších a že našu aktivitu pre nich chceme naďalej rozvíjať. Už čoskoro predstavíme náš Hyundai ix1 aj v ďalších slovenských mestách. Želám všetkým bábätkám úspešný štart do života a ich rodičom veľa krásnych chvíľ a rodinnú pohodu,“ a dodal, „zároveň by som chcel poďakovať všetkým lekárom a sestričkám, ktorí sa o novorodencov a o ich mamičky tak príkladne starajú.“

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode