NOVINKY DACIA NA AUTOSALÓNE V ŽENEVE

03.03.2016 10:37

Na prvý pohľad:

Dacia predstavuje novú sériu dostupných, šikovných a komfortných limitovaných edícií. Predstaví edíciu LS OPEN.
Robotizovaná prevodovka Easy-R bude odteraz dostupná pre dieselový motor dCi 90. Táto cenovo výhodná prevodovka je dostupná aj s benzínovým motorom TCe 90.
Komunita Dacia expanduje, na sociálnej sieti Facebook má značka cez tri milióny fanúšikov.
Rekordné predaje v roku 2015: viac ako 550 000 registrovaných vozidiel celosvetovo, čo je rast skoro o 8 percent.


Dacia sa teší ďalšiemu optimistickému štartu roka. Po dosiahnutí rekordných predajov v roku 2015, značka dosiahla 3 milióny fanúšikov na Facebooku. Dacia komunita sa tak považuje za najrýchlejšie rastúcu záujmovú komunitu.

Okrem predstavenia dostupnej prevodovky Easy-R s motorom dCi 90 (6 stupňová robotizovaná prevodovka), Dacia odhalí na autosalóne v Ženeve novú limitovanú sériu.

LS OPEN: predstavenie novej limitovanej edície značky Dacia

Dacia na autosalóne v Ženeve predstavuje LS OPEN, ktorý prináša novú limitovanú verziu modelov Duster, Sandero, Logan, Logan MCV, Dokker a Lodgy. Názov limitovanej série sa mení. V niektorých krajinách sa bude pomenovanie aktívne zahŕňať online komunitu značky.  

Cenovo výhodná limitovaná edícia kombinuje šikovný dizajn so zlepšeným jazdným komfortom. Exteriér ponúkne novú farbu karosérie (Tourmaline Brown), nové disky kolies, a špecifickú farbu nárazníkov. Vo vnútri sa budú pasažieri tešiť z technológie Bluetooth a konektivity USB, elektrických predných okien a centrálneho zamykania.  

Ako všetky Dacie, tieto limitované verzie prídu s trojročnou zárukou alebo do najazdenia 100 000 km.

Trhy, kde sa táto limitovaná edícia bude predávať, zahŕňajú Rakúsko, Belgicko, Chorvátsko, Českú republiku, Dánsko, Nemecko, Maďarsko, Taliansko, Luxemburg, Holandsko, Poľsko, Portugalsko, Slovensko, Slovinsko, Španielsko, Švédsko, Švajčiarsko a Veľkú Britániu.

Easy-R robotizovaná prevodovka

Easy-R bola predstavená na konci roka 2015 v kombinácii s benzínovým motorom TCe 90 Stop&Start. Za rovnakú cenu bude dostupná aj pre špecifickú verziu dieselového motora dCi 90. V kombinácii s týmto dieselovým motorom bude mať Easy-R prevodovka 6 stupňov s optimálnym jazdným zážitok a so spotrebou, ktorá je porovnateľná s manuálnou prevodovkou.   

Pre kombinovanie spoľahlivosti a nízkych prevádzkových nákladov, nový dizajn tejto robotizovanej prevodovky je založený na elektricko-mechanickej hydraulickej technológii. Pre zaručenie najlepšej kvality podstúpila Easy-R prevodovka test na 750 000 kilometrov.  
Všetky jednotky sú starostlivo kontrolované po montáži.

Easy-R prevodovka nepotrebuje spojkový pedál a optimálne kalibruje každodenný zážitok z jazdy a to najmä v zápchach a v mestskej prevádzke.

Robotizovaná prevodovka je cenovo dostupnejšia ako bežná automatická prevodovka a profituje z nízkych prevádzkových nákladov.

Stánok Dacia môžete navštíviť 1. marca na autosalóne v Ženeve 2016 v hale 2.
 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode