NOVÉ SUV CITROËN C5 AIRCROSS: SUV NOVEJ GENERÁCIE, ULTRA VARIABILNÉ A NEUVERITEĽNE KOMFORTNÉ

22.01.2019 10:20

Citroën predstavuje nové SUV C5 Aircross a pokračuje tak vo svojej medzinárodnej ofenzíve v segmente SUV. Toto SUV novej generácie sa stáva úplne novou vlajkovou loďou značky. Ponúka nevídané možnosti personalizácie s 30 kombináciami karosérie a strechy.  Nové SUV Citroën C5 Aircross sa bude vyrábať vo Francúzsku, vo fabrike Rennes - La Janais.

POHODLNÝ A BEZPEČNÝ

Nové SUV Citroën C5 Aircross vyniká rozmermi (dĺžka 4 500 mm, šírka 1 840 mm, výška 1 670 mm, svetlá výška 230 mm) ako aj výkonným aj sebavedomým vzhľadom bez známok agresivity. Jeho široká a impozantná predná maska, vysoká kapota, elegantné tvary s výraznými dizajnovými prvkami ako sú chrániče Airbump®, veľké kolesá s priemerom 720 mm, kryty podvozka a podbehov kolies a štýlové strešné lišty v dvojfarebnom vyhotovení oživujú dnešné štandardy segmentu vozidiel SUV.

 

Nový Citroën SUV C5 Aircross je vybavený presklenou panoramatickou strechou. Pri pohľade z profilu vzniká súvislý presklený pás, ktorý dáva vyniknúť streche zdanlivo plávajúcej v priestore a chrómovanej lište v tvare písmena C vymedzujúcej kabínu vozidla. Široká vertikálne orientovaná zadná časť naznačuje veľkorysý batožinový priestor (580 až 720 dm3) a po oboch stranách ju ohraničujú vystúpené svetla so štyrmi podlhovastými modulmi s LED diódami s 3D efektom.

 

Veľký vnútorný priestor a reprezentatívny charakter interiéru nového SUV C5 Aircross zapôsobí od prvého okamihu. Veľkorysým a vzdušným priestorom nechýba funkčnosť a praktické využitie. Impozantnú palubnú dosku v celej šírke vozidla zdobí lišta z mäkčeného plastu. Vodič má k dispozícii prístrojovú dosku s nastaviteľným digitálnym TFT displejom s uhlopriečkou 12,3 palca, na ktorom sa mu priamo v zornom poli zobrazujú vybrané informácie o jazde.

 

Široká stredová konzola, vysoko posadené sedadlo vodiča, ktorý tak získava dobrý prehľad o ceste pred sebou, citlivo zvolené farby a materiály. To všetko podčiarkuje pocit bezpečia a harmónie, ktorými interiér na svojich užívateľov pôsobí.

 

MIMORIADNE MOŽNOSTI INDIVIDUALIZÁCIE: 30 KOMBINÁCIÍ EXTERIÉRU, 5 VYHOTOVENÍ INTERIÉRU

 

Nové SUV C5 Aircross ponúka širokú škálu individuálnych úprav vozidla. Celkom 30 možností kombinácií exteriéru dopĺňa 7 farieb karosérie (biela Banquise, čierna Perla Nera, šedá Platinium, sivá Acier, červená Volcano, modrá Tijuca, biela Nacré) a 3 balíčky farebných kombinácií Pack Color (Silver, White a Red). Karosériu v rôznych farebných odtieňoch možno kombinovať so strechou v odtieni čierna Perla Nera.

 

Individuálne štýlové úpravy sa premietajú aj do interiéru nového SUV C5 Aircross a jeho príjemného, svetlého a elegantného vyhotovenia. V ponuke je 5 verzií: okrem štandardnej verzie to sú vyhotovenia sivá Wild Grey, béžová Metropolitan Beige, sivá Metropolitan Grey a hnedá Hype Brown vybavená sedadlami Advanced Comfort.

 

Interiér Wild Grey

Interiér Wild Grey vyžaruje vitalitu a dynamiku: látkové čalúnenie Stone Grey v kombinácii s látkou s efektom čiernej kože, oranžový pás v hornej časti operadiel, sivá stredová konzola a lišta palubnej dosky.

 

Interiér Metropolitan Beige

Interiér Metropolitan Beige zdôrazňuje priestor, jas a eleganciu: kožené čalúnenie Grey v kombinácii s látkovým čalúnením Grey zladené s tmavo šedým pásom v hornej časti operadiel, šedú stredovú konzolu a lištu palubnej dosky.

 

Interiér Metropolitan Grey

Interiér Metropolitan Grey je zameraný na eleganciu kontrastu: kožené čalúnenie Graphite v kombinácii s látkovým čalúnením Graphite kontrastuje so svetlo šedým pásom v hornej časti operadiel, šedou stredovou konzolou a s lištou palubnej dosky.

 

Interiér Hype Brown

Interiér Hype Brown pre najnáročnejších zákazníkov: sedadlá v kombinácii koža Nappa Brown a látka s efektom čiernej kože, pás v hornej časti operadiel z materiálu Alcantara vo svetle šedom odtieni, stredová konzola, lišta palubnej dosky a kryt prístrojovej dosky Brown, volant potiahnutý vysoko elegantnou čierno-hnedou kožou.

 

 

TLMIČE S PROGRESÍVNYMI HYDRAULICKÝMI DORAZMI® PRE CESTOVANIE AKO NA LIETAJÚCOM KOBERCI

 

Odpruženie s tlmičmi s hydraulickými dorazmi je exkluzívna novinka značky Citroën, ktorá novému SUV Citroën C5 Aircross prepožičiava jedinečný jazdný komfort. Ide o inováciu, ktorá umožňuje lepšie absorbovať a filtrovať veľké i malé nerovnosti na vozovke, vytvára dojem lietajúceho koberca a súčasne zaisťuje isté vedenie stopy i skvelú dynamiku jazdy. Kým klasické odpruženie tvoria tlmič, pružina a mechanický doraz, v prípade tlmičov s progresívnymi hydraulickými dorazmi® sa pridávajú dva hydraulické dorazy. Jeden pre rozpínanie a jeden pre stlačenie. V prípade výrazného stlačenia a rozpínania sa pohyb spomaľuje postupne, bez toho, aby došlo k prudkému zastaveniu. Pri miernom stlačení a rozpínaní sa vytvára dojem lietajúceho koberca a pocit, že auto nad nerovnosťami vozovky doslova letí. Pri vývoji týchto tlmičov automobilka Citroën podala viac ako 20 patentov.

 

 

PREDNÉ SEDADLÁ ADVANCED COMFORT

 

Nový Citroën SUV C5 Aircross je vybavený prednými sedadlami so širokými operadlami aj sedákmi, ktoré sa podobajú pohodlným kreslám. Inovatívne konfekčné spracovanie kombinuje penu s vysokou hustotou uprostred sedadiel so silnou štruktúrovanou penu s hrúbkou 15 mm na povrchu. Výsledkom je optimálny komfort sedenia a pevné držanie tela bez toho, aby dochádzalo k postupnému presedeniu a deformácii sedadla. Predné sedadlá sú výškovo nastaviteľné s výškovo a pozdĺžne nastaviteľnými opierkami hlavy. Okrem vyhrievania môžu byť predné sedadlá pre vyšší komfort vybavené aj viacbodovou masážnou funkciou. Vodič aj spolujazdec si nezávisle od seba môžu na dotykovom displeji zvoliť jeden z 5 programov kombinujúcich masáž bedier, chrbta a ramien.

 

 

SUV S NAJLEPŠOU VARIABILITOU A S NAJVÄČŠÍM BATOŽINOVÝM PRIESTOROM V SEGMENTE

 

Nový Citroën SUV C5 Aircross sa od ostatných modelov v kategórii odlišuje ponukou troch samostatných zadných sedadiel. Všetky sedadlá v zadnom rade majú rovnakú šírku a cestujúci uprostred si tak užíva rovnaký komfort ako ostatní pasažieri. Pozdĺžny posun v rozmedzí 15 mm umožňuje prispôsobiť polohu sedadiel podľa potreby v prospech komfortu cestujúcich alebo väčšieho priestoru na prepravu batožiny. Sklon operadiel je možné nastaviť do 5 polôh. Zložené sedadlá tvoria s dvojúrovňovú podlahou batožinového priestoru veľmi praktickú rovnú úložnú plochu. Aj v interiéri nového SUV Citroën C5 Aircross majú cestujúci k dispozícii celý rad odkladacích priestorov, najmä veľkú chladenú priehradku v stredovej lakťovej opierke, odkladaciu schránku spolujazdca a široké vrecká vo dverách. V stredovom paneli na palubnej doske sa nachádza priehradka na drobnosti vybavená bezdrôtovým nabíjaním mobilného telefónu.

 

 

INTERIÉR IZOLOVANÝ OD OKOLITÉHO HLUKU

 

Akustické odhlučnenie kabíny Nového SUV C5 Aircross je na veľmi vysokej úrovni. Predné dvojité vrstvené sklá s izolačnou vrstvou výrazne znižujú jazdný aj aerodynamický hluk a posádke zaisťujú perfektnú izoláciu od okolitej prevádzky. Zvláštna pozornosť bola venovaná odhlučneniu priestoru motora.

 

Ďalším zariadením, ktoré sa v novom SUV Citroën C5 Aircross stará o maximálny komfort cestujúcich, je systém na zaistenie kvality vzduchu v kabíne AQS Air Quality Systém. Ten kontroluje kvalitu vonkajšieho vzduchu a v prípade vysokej úrovne znečistenia automaticky zapne režim vnútornej cirkulácie vzduchu. O prísun svetla do interiéru sa stará veľkorozmerné presklené otváracie panoramatické strešné okno s dĺžkou 1 120 mm a šírkou 840 mm.

 

 

SUV NAJNOVŠEJ GENERÁCIE S MODERNÝMI A HIGH-TECH PRVKAMI

 

Nový Citroën SUV C5 Aircross ponúka širokú škálu špičkových asistenčných prvkov riadenia — celkom 20 technológií zvyšujúcich bezpečnosť, komfort na palube a uľahčujúcich riadenie bez ohľadu na vonkajšie podmienky.

 

Vďaka kamere umiestnenej v hornej časti čelného skla a radaru za maskou chladiča sa môže nové SUV C5 Aircross pochváliť viacerými asistenčnými systémami, ktoré prispievajú k autonómnej jazde. Patria sem prvky ako:

 

Active Safety Brake, Aktívne sledovanie mŕtveho uhla, Aktívne zabraňovanie nechcenému opusteniu jazdného pruhu, Adaptívny tempomat s funkciou Stop & Go, Varovanie pred kolíziou, Sledovanie únavy vodiča, Rozšírené čítanie dopravných značiek (systém priebežne monitoruje dopravné značky s rýchlostným obmedzením a zistené údaje zobrazuje na displeji vo vozidle. Vodič môže rýchlosť odporúčanú systémom zadať ako referenčnú hodnotu pre tempomat alebo obmedzovač rýchlosti. Systém dokáže okrem značiek s obmedzením rýchlosti monitorovať aj niektoré iné značky a premietať ich na prístrojový panel. Ide napríklad o značky stop, zákaz vjazdu do jednosmernej ulice alebo zákaz predbiehania), Highway Driver Assist (ide o predstupeň autonómneho riadenia. Vozidlo automaticky ovláda radenie rýchlostí, kontroluje dráhu jazdy a svoju polohu v jazdnom pruhu. Systém je spojený s adaptívnym tempomatom s funkciou Stop & Go, ktorý v závislosti na prítomnosti vozidla idúceho vpredu umožňuje zastaviť a znovu sa automaticky rozbehnúť), Automatické prepínanie diaľkových svetiel (pre pokojnú a bezpečnú jazdu v tme sa diaľkové svetlá automaticky prepínajú na stretávacie), Bezkľúčový vstup do vozidla a štartovanie, Elektrická parkovacia brzda, Automatické parkovanie, Parkovacia kamera s pohľadom zhora, Grip Controll a Pomoc pri jazde z kopca, Pomoc pri rozbiehaní do kopca, Statické osvetlenie križovatiek či Kontrola stability prívesu.

 

 

6 TECHNOLÓGIÍ KONEKTIVITY

 

Nové SUV Citroën C5 Aircross poskytuje cestujúcim intuitívne systémy využívajúce špičkové technológie, vďaka ktorým zostáva zachovaná kontinuita pripojenia medzi mobilnými prístrojmi a vozidlom. Zabezpečuje ju dotykový kapacitný 8-palcový displej, ktorý umožňuje meniť nastavenie automobilu, prístup k multimediálnemu systému, telefónu, klimatizáciu, navigáciu ako aj funkciu Mirror Screen a navigačný systém Citroën Connect Nav.

 

Ponuku rozšírenej konektivity ďalej dopĺňa Citroën Connect Box s balíčkom Pack SOS & Assistance, bezdrôtovým nabíjaním mobilného telefónu a systémom ConnectedCAM Citroën™.

 

VÝKONNÉ A ÚČINNÉ MOTORIZÁCIE

 

Nový Citroën SUV C5 Aircross môžu poháňať účinné a výkonné motory spĺňajúce emisnú normu Euro 6.2 spojené s manuálnou 6-stupňovou prevodovkou MAN6 alebo s automatickou 8-stupňovou prevodovkou EAT8. Ponuka zahŕňa 2 benzínové verzie PureTech 130 S & S MAN6 a PureTech 180 S & S EAT8 a 3 naftové verzie BlueHDi 130 S & S MAN6, BlueHDi 130 S & S EAT8 a BlueHDi 180 S & S EAT8.

 

NOVÁ AUTOMATICKÁ PREVODOVKA EAT8

 

Najnovšia generácia automatickej prevodovky EAT8 Efficient Auto Transmission"s 8 rýchlostnými stupňami a s ovládaním Shift and Park by wire poskytuje skutočný pôžitok z jazdy a vyššiu účinnosť. Spotreba paliva sa vďaka 2 dodatočným rýchlostným stupňom v porovnaní s predchádzajúcou verziou EAT6 znížila o 7 % a radenie s 2 prevodovými stupňami navyše je hladšie a celkovo príjemnejšie.

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode