Nové slovenské ríbezľové víno

30.10.2018 11:35

Mladé slovenské vinárstvo Pádár oživilo výrobu vína v Padarovciach a na trh prinieslo kvalitné ríbezľové vína s potvrdeným obsahom vitamínu C, železa a selénu. Bobule čiernych ríbezlí sa považujú za jedno z najhodnotnejších ovocí v našom zemepisnom pásme. Patria medzi významné rastlinné antioxidanty, obsahujú dôležité vitamíny i minerály. Tie sa zachovávajú aj vo víne, ktoré sa z nich vyrába a môže byť príjemným spestrením pre dlhé jesenné večery.

Základom dobrého vína je kvalitná surovina. Pádár si čierne ríbezle pestuje vo vlastných sadoch v podmienkach prírodného prostredia blízko Teplého vrchu, ktoré má jednu z najpriaznivejších klím na Slovensku. Ich celková rozloha je osem hektárov, pričom na hektári sa urodí v priemere 5000 kg čiernych ríbezlí. Pre kvalitu vína je dôležitý aj spôsob zberu. Ríbezle musia byť optimálne zrelé a v zbere sa nesmú nachádzať konáriky, lístky či iné prímesi.

Bohaté na zdraviu prospešné látky

Víno zreje v nerezových fermentačných nádobách a z ovocia sa lúhujú antioxidanty a rôzne prospešné látky. Keď poriadne vykvasí, filtruje sa a výsledkom je chuťovo vyrovnaný produkt s vyváženým obsahom vitamínu C, železa a selénu. V litri suchšieho vína Pádár Exclusive sa nachádza 2,9 miligramov železa, 0,6 miligramov selénu a 33 miligramov vitamínu C. Liter sladšieho vína Pádár Premium obsahuje 2,7 miligramov železa, 0,5 miligramov selénu a 26,5 miligramov vitamínu C.

Ako si najlepšie vychutnať ríbezľové vína

Ideálna teplota pre podávanie ríbezľových vín je 10-14 °C, vtedy sa prejaví plná chuť a vôňa. Tí, čo uprednostňujú rafinované suchšie vína, môžu siahnuť po Pádár Exclusive, ktoré má jemne trpkastú a plne zamatovú chuť. Pre tých, ktorí majú radi sladšie a pritom svieže vína, je určené polosladké víno Pádár Premium. Toto víno môžete aj zohriať na 60 °C, a získať tak ideálny horúci nápoj, ktorý padne vhod najmä v sychravom počasí. Ríbezľové vína sú vhodným nápojom aj ku kačacine, husacine, divine alebo dezertu.

 

Vína Pádár možno zakúpiť v e-shope na stránke www.padar.sk v ponuke vín.

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode