Nové modely Honda HR-V a Jazz získali v nárazových testoch Euro NCAP 5 hviezdičiek

06.11.2015 12:09

Nové modely Honda HR-V a Jazz získali od organizácie Euro NCAP maximálny počet 5 hviezdičiek
Nový Jazz je jedným z dvoch zástupcov v kategórii malých vozidiel, ktorí získali 5 hviezdičiek podľa skúšobných pravidiel pre rok 2015
Oba nové modely sú štandardne vybavené protikolíznym systémom Honda účinným do 30 km/h.
Všetky modely značky Honda, ktoré sa dnes v Európe predávajú, získali maximálny počet 5 hviezdičiek


Nové modely HR-V a Jazz sú najnovšími prírastkami v modelovom rade značky Honda, ktoré v testoch nezávislej organizácie Euro NCAP získali maximálne možné hodnotenie. Podľa nových skúšobných pravidiel platných od roku 2015 dosiahli oba modely výsledok 5 hviezdičiek, čo potvrdzuje dôraz, ktorý značka Honda kladie na bezpečnosť svojich vozidiel.

V prípade modelu Jazz ide ešte len o druhý automobil v kategórii malých vozidiel, ktorý 5-hviezdičkové hodnotenie v tomto roku získal. Oba modely Jazz i HR-V sú vo všetkých vyhotoveniach štandardne vybavené protikolíznym systémom Honda (CTBA) fungujúcim pri rýchlostiach do 30 km/h. CTBA s pomocou laserových snímačov sleduje priestor pred vozidlom a v prípade hroziacej kolízie pri nižšej rýchlosti automaticky aktivuje brzdy.

Stredné a vyššie úrovne výbavy pri oboch modelov budú navyše vybavené pokročilými systémami podpory riadenia (ADAS) značky Honda, ktoré zahŕňajú balík aktívnych bezpečnostných technológií: varovanie pred čelnou zrážkou, rozpoznávanie dopravných značiek, inteligentný obmedzovač rýchlosti, varovanie pred neúmyselným opustením jazdného pruhu a automatické prepínanie diaľkových svetiel.

Nové modely Jazz a HR-V tak rozširujú existujúci modelový rad vozidiel Honda s 5-hviezdičkovým hodnotením, do ktorého patria i modely Civic a CR-V vyrábané v britskom Swindone.

V systéme hodnotenia sa organizácia Euro NCAP zameriava na celkové bezpečnostné parametre vozidla a zákazníkom je predkladané ľahko zrozumiteľné a jednoduché hodnotenie. Hodnotenie berie do úvahy rôzne aspekty bezpečnosti vozidla, ako sú ochrana posádky, ochrana detí, ochrana chodcov či dostupnosť a účinnosť systémov na podporu vodiča.
Poznámky pre redaktorov

O organizácii Euro NCAP
 
Euro NCAP ponúka spotrebiteľom realistické a nezávislé hodnotenie bezpečnostných parametrov najpopulárnejších automobilov predávaných na európskom trhu.

Táto organizácia, ktorá bola založená v roku 1997, je dnes podporovaná vládami siedmich európskych štátov, Európskou komisiou a motoristickými a spotrebiteľskými organizáciami zo všetkých krajín EÚ. Organizácia NCAP sa rýchlo stala katalyzátorom významného pokroku v oblasti bezpečnosti nových automobilov.
 V systéme hodnotenia sa organizácia Euro NCAP zamerala na celkové bezpečnostné parametre vozidla a zákazníkom je predkladané ľahko zrozumiteľné a jednoduché hodnotenie. Súčasný systém hodnotenia, ktorý bol zavedený v januári 2015, využíva vážené skóre kombinujúce celý rad aspektov a bezpečnostných parametrov vozidla: ochrana dospelých (40 %), ochrana detí (20 %) a chodcov (20 %) či dostupnosť bezpečnostných asistenčných systémov (20 %).
 
Viac informácií nájdete na internetových stránkach www.euroncap.com.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode