Nové MINI: dnešný originál a „budúca klasika“

22.10.2014 11:50

Nové MINI je príťažlivé už na prvý pohľad, no zároveň má všetky predpoklady, aby sa stalo trvalým zdrojom fascinácie. Zdá sa, že rovnaký názor majú aj čitatelia časopisu „Auto Bild Klassik“, ktorí nedávno potvrdili, že najnovšia generácia prémiového malého vozidla má potencionál stať sa skutočnou klasikou. V kategórii „budúca klasika“ (Classic of the Future) mali čitatelia možnosť hlasovať za niektoré z malých kompaktných vozidiel. Výsledkom je ocenenie „Zlatý volant klasiky“ (Golden Classic Steering Wheel) pre najnovšie vydanie britského originálu.


Veľmi málo vozidiel iných značiek má vlastnosti, ktoré by ich jasne odlišovali od konkurentov, a ktoré by ich už rannom štádiu predurčovali stať sa budúcou klasikou. Novému MINI tieto vlastnosti nechýbajú: jedinečná tradícia značky, dnešný status originálu v segmente malých prémiových vozidiel a využívanie najnovších technológií. Ani 55 rokov po uvedení klasického Mini nestráca značka nič zo svojho pôvodného šarmu a zostáva naďalej vlajkovou loďou inteligentného priestorového využitia a agilných jazdných vlastností známych aj pod označením „go-kart feeling“. Autentický dizajn, jedinečný štýl a charakteristická zábava z jazdy predstavujú nadčasové vlastnosti, ktoré novému MINI dodávajú záruku trvalej obľúbenosti u budúcich generácií motoristov.

Ide už o piaty ročník súťaže „Zlatý volant klasiky“. Ocenenie sa udeľuje na základe výsledkov súťaže, v rámci ktorej čitatelia časopisu „Auto Bild Klassik“ hlasovali za svoje obľúbené vozidlá v kategóriách „klasika roka“, „objav roka“, „reštaurované vozidlo roka“ a „budúca klasika“. Medzi ocenenými vozidlami tak nefigurujú iba významné míľniky automobilovej histórie, raritné vozidlá či exotické kusy uchránené motoristickými nadšencami pred zubom času, ale aj aktuálne modely, ktorých trvalá obľúbenosť u budúcich generácií motoristov je zrejmá už dnes.

Ocenenie „Zlatý volant klasiky“ je už druhé ocenenie svojho druhu pre nové MINI v priebehu niekoľkých mesiacov. Prvé ocenenie získal tento nový model na jar tohto roka v rámci čitateľskej súťaže časopisu „Motor Klassik“. Nové MINI získalo prvenstvo v kategórii malých vozidiel, a aj v tejto súťaži bolo vyhlásené za „budúcu klasiku“.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode