Nové MINI Cooper SE

10.07.2019 10:20

Mestská mobilita s čisto elektrickým pohonom teraz dostala aj typický štýl značky MINI. Umožňuje to nový model MINI Cooper SE (kombinovaná spotreba paliva: 0,0 l/100 km; kombinovaná spotreba energie: 15,0 — 13,2 kWh/100 km; kombinované emisie CO2: 0 g/km). Spája trvalo udržateľnú mobilitu so zábavou z jazdy, výrazným dizajnom a s prémiovou kvalitou, typickými znakmi MINI.

S novým modelom MINI Cooper SE sa britskej značke opäť podarilo vytvoriť prvotný impulz v mestskej mobilite. Pred 60 rokmi to bol revolučný konštruktérsky princíp klasického Mini, ktorý na minimálnej ploche vytvoril maximálny vnútorný priestor. MINI sa predstavilo v roku 2001. Vznikla tak moderná interpretácia kreatívneho využitia priestoru a zábavy z jazdy, ktorá stála pri zrode prémiového segmentu malých automobilov. Nové MINI Cooper SE bude prvým čisto elektrickým prémiovým malým vozidlom, ktoré vydláždi cestu trvalo udržateľným a zároveň mimoriadne emotívnym jazdným zážitkom v mestskej premávke.
Čistá zábava z jazdy: elektrický motor s výkonom 135 kW (184 k).
Okamžite po naštartovaní dostupný krútiaci moment a neustály nárast výkonu bez prerušenia radením. To sú základné vlastnosti technológie pohonu nového modelu MINI Cooper SE. Zaručuje typickú zábavu z jazdy MINI a to v novej forme, ktorá prináša mimoriadne intenzívny zážitok. Zdrojom výkonu je najnovší a mimoriadne výkonný synchrónny elektromotor vyvinutý spoločnosťou BMW Group. Originálna konštrukcia pohonu umožňuje vysoký výkon dostupný až do vysokých otáčok motora, vysokú účinnosť a jemný chod bez vibrácií. Motor v novom MINI Cooper SE poskytuje maximálny výkon 135 kW (184 k). Maximálny krútiaci moment 270 Nm je k dispozícii od nulovej rýchlosti, čo patrí k charakteristickým vlastnostiam elektromotorov. Výkon putuje na predné kolesá prostredníctvom jednostupňovej prevodovky so zabudovaným diferenciálom.
Štyri režimy nastavenia MINI Driving Modes.
Prvé plne elektricky poháňané MINI vodičovi umožňuje, aby si prispôsobil vozidlo podľa svojich predstáv, prípadne podľa aktuálnej situácie na ceste. Jazdné režimy MINI Driving Modes sa prepínajú ovládačom na pravej strane lišty s prepínačmi. MINI Cooper SE ponúka na výber zo štyroch režimov. Režim Sport sa líši od štandardného režimu MID priamejším riadením a výrazne spontánnejšími reakciami pohonu.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode