Nové BMW radu 8 Coupé

19.06.2018 08:52

Predstavenie nového modelu BMW radu 8 Coupé píše novú kapitolu v dlhej histórii bavorského výrobcu zmyselných športových automobilov. A pridáva k modelovej ofenzíve v luxusnom segmente dynamický nádych. Nový model BMW radu 8 Coupé predstavuje vozidlo, ktoré spája výnimočný výkon, emotívny dizajn, špičkový luxus a najpokrokovejšie prvky výbavy v oblasti možností zobrazovania, ovládania, užívateľského rozhrania, asistenčných prvkov vodiča a konektivity.

Dizajn exteriéru nového modelu BMW radu 8 Coupé stelesňuje veľmi modernú formu príťažlivej športovej krásy spojenej s nádychom exkluzivity a zvádzania zmyslov. Sériový model tak nadväzuje na očakávania, ktoré vyvolala štúdia BMW Concept radu 8 prvý raz predstavená v roku 2017 na podujatí Concorso d’Eleganza Villa d’Este. Jeho výrazná aura je výsledkom nového dizajnového prístupu zameraného na čistotu, modernosť a na vyvolávanie emócií. Expresívne tvary povrchov karosérie umocňujú dynamický charakter nového modelu BMW radu 8 Coupé viac a intenzívnejšie ako v prípade akéhokoľvek iného modelu.

Model BMW M Performance, ktorý bude dostupný už od začiatku predaja, ponúka mimoriadne očarujúcu ukážku toho najlepšieho zo športových schopností nového modelu BMW radu 8 Coupé. Pod kapotou verzie BMW M850i xDrive Coupé pracuje motor V8 s výkonom 390 kW (530 k), ktorý absolvoval hĺbkovú revíziu a ukrýva neskutočnú silu. Slúži ako opojný mix fenomenálneho výkonu a typického zvuku motorov V8. Druhý motor v ponuke v čase príchodu na trh jasne ukáže schopnosti nového modelu BMW radu 8 Coupé pri cestovaní na dlhé trasy. Naftový radový šesťvalec s výkonom 235 kW (320 k) spája vo verzii BMW 840d xDrive Coupé okamžitý ťah s ukážkovou účinnosťou, ktorá počas cestovania výrazne redukuje množstvo zastávok na doplnenie paliva. Všetky motory dostupné pre nový model BMW radu 8 Coupé sa spájajú s novou a vylepšenou verziou 8-stupňovej prevodovky Steptronic. Širší rozsah prevodových pomerov a nová ovládacia elektronika pomáhajú zvýšiť celkovú účinnosť pohonného reťazca. Nové tlmiče kmitov potláčajú nerovnomerné otáčky motora a prešmykovanie meniča, čo zvyšuje komfort. Upravené ovládanie hydrauliky umožňuje športovejšiu zmenu rýchlostí páčkami na volante. Nový systém xDrive ponúka aj nastavenie, ktoré uprednostňuje pohon zadných kolies. Ten sa využíva pri zvlášť dynamickom jazdnom štýle. Elektronicky ovládaná uzávierka zadného diferenciálu verzie BMW M850i xDrive Coupé dáva ovládateľnosti ešte športovejší nádych.

Výkonný a úsporný 6-valcový radový naftový motor.

Verzia BMW 840d xDrive Coupé predstavuje ďalší výrazný príspevok do segmentu športových automobilov. Neobvyklé použitie naftového motora vytvára očarujúce spojenie špičkového výkonu a excelentnej spotreby paliva. Trojlitrový 6-valcový radový naftový motor s technológiou BMW TwinPower Turbo dodáva maximálny výkon 235 kW (320 k) a krútiaci moment 680 Nm, ktorý je dostupný už od 1 750 ot./min.

 

Motor využíva technológiu viacstupňového prepĺňania a jeho výkonová charakteristika mu umožňuje uvoľnenú ustálenú jazdu pri nízkych otáčkach motora, no zároveň aj zrýchlenie z 0 na 100 km/h za 4,9 sekundy. Stlačenie akcelerátora sprevádza výrazný zvuk športového výfukového systému, špeciálne naladeného pre tento konkrétny model.

 

 

Nízko položená karoséria, predĺžená silueta so štíhlou kresbou okien a línia strechy, ktorá sa elegantne ponára do výrazne tvarovanej zadnej časti. Základné proporcie nového dvojdverového modelu BMW radu 8 Coupé, ktorý vyzerá, akoby bol prilepený k vozovke, určujú rozmery ako dĺžka 4 843 mm, šírka 1 902 mm, výška 1 341 mm a rázvor s hodnotou 2 822 mm. Všetko ostatné predstavuje pocit čistej dynamiky a vytvára z BMW radu 8 Coupé luxusné športové vozidlo, z ktorého doďaleka srší vášeň a charakter.

 

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode