Nové BMW radu 4 Coupé

03.06.2020 18:35

Prichádza nové BMW radu 4 Coupé a je výraznejšie a športovejšie než kedykoľvek predtým. Celková konštrukcia dvojdverového vozidla od proporcií a na mieru vytvorených dizajnových prvkov až po špeciálne naladenie podvozka, to všetko predstavuje jednoznačný záväzok k maximálne strhujúcemu jazdnému zážitku.

 Zameranie na radosť z dynamickej jazdy vytvára jasný rozdiel medzi novým modelom BMW radu 4 Coupé a aktuálnou generáciou BMW radu 3 Sedan, pričom získava výrazne ostrejší charakter ako jeho predchodca.

Nový model BMW radu 4 Coupé vznikal so zámerom nanovo definovať podstatu radosti z jazdy v prémiovom segmente strednej triedy. Aura exkluzivity a atletických schopností nadväzuje na tradíciu značky BMW s vozidlami typu kupé, ktorú už takmer 90 rokov vytvárajú úspešné legendárne športové automobily. Vynovenie nového modelového radu BMW radu 4 Coupé odráža dôraz kladený na dynamický potenciál vložený do konštrukcie vozidla. V čase príchodu na trh, ktorý je naplánovaný na október 2020, bude na špičke ponuky tróniť model BMW M440i xDrive Coupé poháňaný benzínovým radovým 3-litrovým a 6-valcovým motorom s výkonom 275 kW (374 k) (kombinovaná spotreba paliva: 7,1 — 6,8 l/100 km; kombinované emisie CO2: 163 — 155 g/km). Zo začiatku ho doplnia dvojica 4-valcových benzínových a jeden 4-valcový naftový motor. Následne sa v marci 2021 ponuka rozšíri o dva 6-valcové radové naftové motory a výkonnejšia z týchto dvoch pohonných jednotiek sa dostane do ďalšieho modelu BMW M. Nový model BMW radu 4 Coupé bude schádzať z výrobných liniek závodu BMW v meste Dingolfing.

Dizajn exteriéru: exkluzívne spojenie elegancie a dynamiky.
Vzhľad nového modelu BMW radu 4 Coupé prináša verejnosti známe tvary dvojdverových športových vozidiel značky BMW ako aj nový dizajnový jazyk automobilky. Zopár ostrých línií a použitie jasných veľkých plôch sa spája do tvarov karosérie, ktorá z každého uhla vyžaruje nefalšovanú radosť z jazdy.

Dynamicky natiahnuté proporcie modelu BMW radu 4 Coupé sú výsledkom väčších rozmerov exteriéru ako v prípade predchodcu. Dĺžka sa natiahla o 128 milimetrov na 4 768 mm, šírka o 27 mm na 1 852 mm a rázvor o 41 mm na 2 851 mm. Výška sa zdvihla iba o 6 mm na 1 383 milimetrov, čím je vozidlo o 57 milimetrov nižšie ako nové BMW radu 3 Sedan. Oproti predchádzajúcemu modelu narástla aj šírka rozchodu — o 28 milimetrov vpredu a o 18 milimetrov vzadu. To zároveň znamená o 23 milimetrov viac ako v prípade aktuálneho modelu BMW radu 3 Sedan.

Výrazná a neprehliadnuteľná predná časť so zmyslom pre tradíciu.
Príťažlivá predná časť nového modelu BMW radu 4 Coupé vyžaruje množstvo samostatného charakteru. Široké vertikálne zvýraznené BMW obličky masky chladiča sa skláňajú smerom dopredu a rozširujú sa smerom nadol takmer až k spodnej hrane predného nárazníka. Štandardne dodávané otvory na vstup vzduchu využívajú sieťovinovú štruktúru, ktorá sa doteraz objavovala iba na modeloch BMW M. Ako určujúci prvok prednej časti stojí mriežka chladiča sebavedomo v jej strede. So vzpriamenými obličkami spojenými v strede preberá dizajnové prvky z minulosti automobilky, ktoré sú spoločné s legendárnymi modelmi ako BMW 328 a BMW 3.0 CSi a dodáva im vlastný moderný vzhľad.

Úzke predné svetlomety nového modelu BMW radu 4 Coupé zasahujú až do predných blatníkov. Súčasťou štandardnej výbavy sú Full-LED svetlomety, na požiadanie sa dodávajú Adaptívne LED svetlomety s laserovou technológiou BMW Laserlight. Tento prvok výbavy zahŕňa aj zákrutové svetlomety a adaptívne zákrutové svetlomety s variabilným osvetlením vozovky upraveným pre jazdu v meste a na diaľnici. Pri rýchlostiach nad 60 km/h zvýši laserové osvetlenie BMW Laserlight dosah svetelného kužeľa diaľkových svetiel až na 550 metrov a zároveň dynamicky sleduje tvar cesty

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode