Nová vzrušujúca výzva pre PEUGEOT : návrat na Rally Dakar v roku 2015 !

26.03.2014 16:27

Nová vzrušujúca výzva pre PEUGEOT : návrat na Rally Dakar v roku 2015 !

 

Po fenomenálnom rekorde na najvyššie položenom preteku sveta, keď PEUGEOT zdolal 20 km na Pikes Peak v čase o niečo viac ako 8 minút, tím PEUGEOT Sport, Red Bull a TOTAL prijíma novú vzrušujúcu výzvu:

10 000 km na najdlhšej a najťažšej rally na svete ! Po 25 rokoch je značka s Levom v logu opäť pripravená zúčastniť sa Rally Dakar a najala na to vynikajúcich jazdcov,  Carlosa Sainza a Cyrila Despresa.

Posledný rekord z júna minulého roku je nezabudnuteľný. Stačilo len 8’13’’878, aby sa v značke PEUGEOT oživili pocity, ktoré prináša víťazstvo. Po takom zjavnom dôkaze o know-how na strmej a ťažkej ceste na Pikes Peak, sa tím Peugeot Sport nemohol uspokojiť len s jednorazovým úspechom. Jeho súťaživý duch potreboval nové výzvy. A tak bolo rozhodnuté.

 

Po veľmi zaujímavom dobrodružstve, ktoré zažili v horách Colorada (USA), v nadmorskej výške 4 301 metrov nad morom, sa Peugeot Sport, Red Bull a TOTAL rozhodli zdolať aj iný druh terénu.

A to ten, ktorý je kulisou najnáročnejšej rally: Rally Dakar. Je to takmer návrat ku koreňom pre francúzsky tím, pretože medzi rokmi 1987 a 1990 zvíťazil štyrikrát v tomto legendárnom závode a to s PEUGEOT  205 T 16 Grand Raid a Peugeot 405 T16 Grand Raid.

Medzitým sa preteky presunuli z africkej duny na svahy Južnej Ameriky, ktoré sú veľmi náročné pre samotných pretekárov a aj pre stroje. 25 rokov od poslednej účasti bude na tomto teréne od januára budúceho roku tím PEUGEOT TOTAL čeliť výzve s novou zbraňou, s modelom 2008 DKR. Po 20 km šprinte na asfaltovej ceste tím Peugeot Sport, ktorého univerzálnosť už bola v minulosti dokázaná, sústredí všetky svoje sily a zručnosti na 10 000 km dlhý a dva týždne trvajúci maratón.

Pôjde o niekoľko-ročný program, a keďže Dakar zostáva prioritou, PEUGEOT sa zúčastní aj iných podujatí, aby sa čo najlepšie pripravil na tieto preteky.

 

Carlos Sainz a Cyril Despres sú dvaja kľúčoví hráči v tíme. Víťaz z roku 2010, Carlos Sainz prinesie všetky svoje skúsenosti a svoje vedomosti o vývoji vozidiel a Cyril Despres, päťnásobný víťaz na motocykli, si zvolil PEUGEOT pre začiatok novej kariéry na štyroch kolesách.

Obaja piloti sa už nemôžu dočkať nového vozidla, ktoré bolo navrhnuté tým istým tímom, ako PEUGEOT  208 T16 Pikes Peak.

 

Viac informácií o tomto novom vozidle bude poskytnutých 20. apríla na autosalóne v Pekingu.

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode