Nová Trieda S kupé a nová Trieda S kabriolet

02.10.2017 19:29

Kupé a kabriolet ako členovia veľkej a úspešnej skupiny vozidiel Triedy S už čoskoro budú ťažiť z rozsiahlych inovácií, ktoré boli zatiaľ práve zavedené v sedane. K týmto inováciám patria nové alebo z funkčného hľadiska výrazne vylepšené asistenčné jazdné systémy, moderná koncepcia ovládania a zobrazovania na širokouhlom displeji, nová generácia volantu, komplexné komfortné ovládanie funkcie ENERGIZING a najnovšia generácia infotainmentu. Exkluzívne pre tieto dve dvojdverové vozidlá sú vyhradené inovatívne zadné svietidlá s technológiou OLED, ktoré sú súčasťou sériovej výbavy. Nový motor V8 biturbo v modeloch S 560 kupé (kombinovaná spotreba paliva: 8,0 l/100 km; kombinované emisie CO₂: 183 g/km) a S 560 kabriolet (kombinovaná spotreba paliva: 8,7 l/100 km; kombinované emisie CO₂: 199 g/km) je ešte dynamickejší.

Z rozsiahlych inovácií zavedených v sedane Triedy S budú už čoskoro ťažiť ďalší členovia tejto veľkej úspešnej rodiny: kupé a kabriolet. Napríklad nová Trieda S  560 kupé a nová Trieda S 560 kabriolet dostáva ešte dynamickejší novo vyvinutý motor V8 biturbo (345 kW/469 k; 700 Nm), kombinovaná spotreba paliva (podľa NEJC): pri kupé spôsobilom za vhodných podmienok vypnúť pohon štyroch valcov 8,0 litra/100 km, kabrioletu 8,7 litra/100 km. Trieda S 450 kupé so zážihovým motorom V6 (270 kW/367 k; 500 Nm) má odteraz automatickú prevodovku 9G-TRONIC. Dosiahne kombinovanú spotrebu paliva 8,9 litra/100 km, pričom na jej minimalizáciu využíva funkciu kĺzania, pri ktorej sa ak to je možné odpojí motor od hnacieho ústrojenstva a pracuje s voľnobežnými otáčkami.

Spolu sedem prichádzajúcich nových dvojdverových modelov Triedy S (štyri kupé a tri kabriolety, vrátane modelov AMG) získa tiež nové alebo z funkčného hľadiska výrazne vylepšené asistenčné jazdné systémy (napríklad systém DISTRONIC spôsobilý upraviť rýchlosť aj pred zákrutami, križovatkami a kruhovými objazdmi), modernú koncepciu ovládania (vrátane využívania do 450 hlasových príkazov a to aj pre funkcie vozidla) a zobrazovania na širokouhlom displeji, novú generáciu volantu (s dotykovým ovládaním ako pri smartfóne), komplexné komfortné ovládanie funkcie ENERGIZING a najnovšiu generáciu infotainmentu. Exkluzívne, ako súčasť sériovej výbavy, sú pre novú Triedu S kupé a kabriolet vyhradené inovatívne zadné svietidlá s technológiou OLED. Spolu 66 ultraplochých diód OLED v každom zadnom svietidle vytvára voľne vznášajúce sa prvky, ktoré uvoľňujú homogénny svetelný obraz s jedinečným denným či nočným vzhľadom.

„Nová Trieda S kupé a Trieda S kabriolet svojím nezameniteľným, exkluzívnym dizajnom a ušľachtilými materiálmi s dokonalým, hodnotným vzhľadom v interiéri stelesňujú našu interpretáciu moderného luxusu. A nielen to: obidve luxusné štvormiestne vozidlá sú vybavené najnovšou špičkovou technikou Triedy S,“ vysvetľuje Britta Seeger, členka predstavenstva Daimler AG, zodpovedná za predaj divízie Mercedes-Benz Cars.

Zdokonalený dizajn Triedy S kupé a kabrioletu umocňuje okrem iného spojler predného nárazníka s pochrómovaným predným rozdeľovačom prúdenia a veľkými otvormi na prívod vzduchu. V ponuke nechýba línia výbavy AMG Line a AMG Line Plus.

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode