Nová Suzuki Vitara

15.04.2015 22:18

Od uvedenia na trh v roku 1988 sú modely Suzuki Vitara oceňované za svoj štýlový, mestský dizajn, kompaktnosť, rozmery umožňujúce jednoduché ovládanie, pohodlnosť, výkon na ceste a pravé terénne vlastnosti. Modely sa prispôsobovali požiadavkám trhu  a prešli zmenami v rozmeroch karosérie a pohonu a teraz, viac ako štvrťstoročie po uvedení prvého modelu, sa dedičstvo Vitary prevtelilo do najnovšieho modelu SUV. Najnovšia Vitara má menšie rozmery, aby napĺňala súčasné potreby, a obsahuje najmodernejší systém pohonu štyroch kolies ALLGRIP a moderné bezpečnostné a multimediálne zariadenia. Majiteľom vozidla umožňuje vyjadriť svoj štýl prostredníctvom  personalizácie dizajnu auta.
Nová Vitara sa začala vyrábať v maďarskom závode Suzuki začiatkom roku 2015 a potom zaznamenala debut v celej Európe. Neskôr sa bude exportovať do celého sveta ako globálne kompaktné SUV vozidlo značky Suzuki.


Koncept

Okamžite rozpoznateľný vzhľad SUV značky Suzuki Nová Vitara zdedila štýl predchádzajúcich modelov Vitara a modelov Jimny a aktualizuje ho úplne novým vonkajším dizajnom.

Výhody systému ALLGRIP a prvotriedny podvozok Kolesá s veľkým priemerom a veľká svetlá výška podvozku vozidla zabezpečuje SUV dostatok terénnych vlastností. Okrem toho systém ALLGRIP so štyrmi režimami, z ktorých si môže vodič vybrať podľa povrchu a cestných podmienok, zabezpečuje úžasný výkon na vozovke aj v teréne.

 Pokročilé navigačné a bezpečnostné funkcie Audiosystém s možnosťou pripojenia smartfónov poskytuje pokročilé funkcie navigácie. Okrem toho Radar Brake Support ponúka dokonalú bezpečnosť na prevenciu alebo zmiernenie kolízií.
 Výnimočná hospodárnosť Nová Vitara spĺňa súčasné požiadavky na hospodárnosť jazdy a životné prostredie. Vďaka konštrukčným opatreniam na zníženie hmotnosti v spojení s rozsiahlym použitím vysokopevnostnej ocele sa dosiahla mimoriadne nízka hmotnosť a vysoká pevnosť karosérie. Aj technológie pohonu, vrátane novej šesťstupňovej automatickej prevodovky,  šetria pohonné látky. Nová Vitara s pohonom predných kolies a manuálnou päťstupňovou prevodovkou má emisie CO2 len 123 g / km.

Dizajn
Moderné vyjadrenie dizajnového SUV dedičstva značky Suzuki

Robustný tvar SUV a sofistikované línie karosérie

Kombinácie farieb karosérie a detaily dizajnu, vyjadrujúce osobnosť majiteľa

Vonkajší dizajn
Charakteristická predná kapota dodáva prednej časti robustný výraz. Vystupujúce bočné línie a typické mriežky po stranách kapoty odkazujú na prvky z prvej generácie Vitary. Optimálne navrhnuté otvory nárazníka, strešná línia, či rovný povrch spodnej časti auta sú zase moderné prvky, ktoré špecialisti Suzuki navrhli s cieľom dosiahnuť čo najlepšie aerodynamické vlastnosti. Moderný dizajn dopĺňajú aj úsporné a inovatívne LED svetlomety.

Dizajn interiéru
Ozdoby odvážne tvarovanej palubnej dosky a dizajn v tvare U okolo radiacej páky odzrkadľujú odolnosť SUV. Okrúhle hodiny a otvory ventilácie, ktoré využívajú motívy Grand Vitary, dodávajú interiéru mladistvý športový vzhľad.

Motory
Novú Vitaru poháňa 1,6l benzínový motor M16 alebo 1,6l naftový motor D16AA.  Pri benzínovom motore s objemom 1,6 l si vďaka zníženiu trenia v kombinácii s úsporou hmotnosti v motore a súvisiacich komponentoch uvedomíme vynikajúcu spotrebu paliva pri vysokom výkone a krútiacom momente. V prípade naftového motora pomáha nový ERG systém a elektronicky riadená variabilita turba dosiahnuť silný krútiaci moment spolu s nízkymi emisiami a vynikajúcej spotrebe.

Viac informácií o novej Vitare nájdete na: http://www.suzuki.sk/vitara

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode