NOVÁ ŠTÚDIA CITROËN CACTUS M: FREE YOUR MIND!

02.09.2015 17:47

Značka CITROËN predstaví na autosalóne vo Frankfurte svetovú novinku v podobe štúdie inšpirovanej modelom Méhari: CITROËN CACTUS M. Značka CITROËN zosobňuje v tejto novej štúdii svoj vlastný pohľad na vozidlá určené na voľný čas. Vychádza pritom z modelu C4 Cactus, ktorý je teraz ešte sviežejší a optimistickejší. V dizajne sa naplno prejavuje radosť zo života a zameranie na voľný čas, ktoré značka CITROËN presadzuje vo svojich automobiloch. Štúdia CACTUS M má vyvolávať pohodu, pocit voľnosti, slobodu a radosť zo života a to na všetkých povrchoch a za každej situácie.

  • Crossover s nebom nad hlavou. Dizajn novej štúdie CACTUS M rozvíja možnosti modelu CITROËN C4 Cactus a odkazuje aj na štúdiu CITROËN Aircross, ktorá sa v apríli predstavila na autosalóne v Šanghaji.  Kolesá obopínajú výrazné blatníky a vozidlu tak dodávajú svalnatý vzhľad. Zameranie na voľný čas podčiarkujú kolmejšie čelné sklo, zvýšené boky karosérie ako aj väčšie kolesá. Poznávacím znakom vozidla sú aj veľké a ľahké bočné dvere z plastu. Konštrukcia pripomína známy model Méhari, čo bolo vozidlo s ambíciou prekonávať všetky prekážky. Potvrdzuje to aj úplne otvorená karoséria, ktorá umožňuje, aby cestujúci na zadné sedadlá naskakovali cez jej okraj. Pri tom môžu využiť výstupok nad zadným blatníkom. Medzi pasažiermi a okolitým svetom nie sú žiadne prekážky.
  • Šikovný a zameraný na voľný čas. Štúdia CITROËN CACTUS M sa zameriava na voľný čas a zážitku z jazdy dodáva priam umelecký rozmer. Prejavuje sa to aj v interiéri, ktorému dominujú technické poťahy, odolávajúce poveternostným vplyvom. Nekompromisnému využitiu sa podriadilo aj spracovanie interiéru. Ten sa dá vystriekať prúdom vody, čomu napomáhajú aj priepusty v priestore na nohy. Konštrukcia sedadiel sa inšpirovala svetom surfov. Sú dvojdielne a potiahnuté farebným neoprénom. Vďaka tomu sú dostatočne komfortné a nepriepustné. CITROËN CACTUS M je zároveň aj veľmi variabilný. Pasažieri na jeho palube bez problémov prevezú športové náradie ako surf, wakeboard či windsurf. Všetko je navrhnuté pre maximálny komfort a pokoj duše.
  • Potešenie na všetkých povrchoch. CITROËN CACTUS M vznikol aj so zámerom dosiahnuť a preskúmať nové končiny. Bez ohľadu na aktivity, počasie či podklad. Všetko sa podriaďuje potrebám posádky. Systém Grip Control sa stará o optimálny pohyb na všetkých druhoch podkladov a ciest. CACTUS M predstavuje maximum slobody aj preto, že interiér sa môže premeniť na lehátko a z nafukovacej strechy umiestnenej pod dnom batožinového priestoru sa dá spraviť stan. Inovatívny systém nafukovania poskytne dostatočnú ochranu aj v prípade dažďa. CITROËN CACTUS M má na palube aj najnovšie výdobytky známe z modelu C4 Cactus (dotyková obrazovka, ovládanie prevodovky Easypush…).

 

Štúdia CACTUS M je modernou interpretáciou myšlienok, ktoré viedli k vzniku legendárneho modelu Méhari. Značka CITROËN ešte aj dnes veľmi dobre pozná hodnoty ako komfort, pohodlie a zábava vo voľnom čase. Štúdia CACTUS M vychádza z modelu C4 Cactus a zo štúdie Aircross, čím ilustruje životaschopnosť a jednotnosť značky.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode