Nová stránka histórie divízie Nismo spojená s prípravou európskeho debutu Nissanu GT-R Nismo

13.02.2014 13:32

  • Fascinujúca nová, pretekársky štylizovaná, verzia legendárneho Nissanu GT-R bude mať európsku premiéru na ženevskom autosalóne 2014
  • Veľká časť vývoja prebiehala v Európe
  • Výkon 600 koní (441 kW) vďaka vyspelému 3,8litrovému šesťvalcu s dvoma turbodúchadlami
  • Mimoriadna jazdná stabilita vďaka vyspelej aerodynamike, ktorá pri rýchlosti 300 km/h vytvára 100 kg*1 prítlaku navyše

 

Najnovší model GT-R, ktorý nezaprie gény legendárneho globálneho pretekárskeho tímu Nismo, je určený na pretekársky okruh a prináša „továrensky vyladenú" dynamiku triedy supervozidiel, ešte lepšie aerodynamické vlastnosti a dokonale presné správanie pri jazde. Nissan GT-R je už všeobecne známy ako jedno z najvýkonnejších supervozidiel v automobilovom priemysle. Spoločnosť Nissan teraz zužitkovala desaťročia skúseností s pretekárskymi vozidlami, ktoré získala od špecialistov na motoristický šport v divízii Nismo, a vyvinula vrcholný Nissan GT-R.



Nissan GT-R charakterizuje exkluzívne vyhotovenie, ktoré odráža dlhoročné presvedčenie spoločnosti Nissan o tom, že v odbore športovej jazdy má forma zodpovedať funkcii. Aby dosiahol vyšší výkon, je model vybavený množstvom technológií inšpirovaných motoristickým športom, napríklad optimalizovanou aerodynamikou, zavesením a hnacím ústrojenstvom, čo z neho robia vyvážené vozidlo, ktoré je ako doma na ceste aj na pretekárskom okruhu.

Nissan GT-R Nismo je už dostupný v Japonsku. V Európe pôjde do predaja v septembri. Autentickú japonskú pretekársku tradíciu novej vlajkovej lode GT-R rozvíjajú jeho európske korene. Jeho vývoj totiž prebiehal na známom okruhu Nürburgring Nordschleife, ktorý sa všeobecne považuje za jeden z najnáročnejších okruhov na svete.


Generálny riaditeľ spoločnosti Nissan Carlos Ghosn usudzuje, že ide o najrýchlejšie vozidlo Nissan GT-R v histórii. „Nissan GT-R Nismo*2 prejde okruh za 7:08,679, takže môžeme sebavedomo tvrdiť, že je držiteľom rekordu za najrýchlejší čas kola v kategórii sériovo vyrábaných vozidiel na okruhu Nürburgring Nordschleife, ktorý v boji o najvyšší výkon predstavuje zlatý štandard."
Celý príbeh Nissanu GT-R nájdete na webe http://gtr.nissannewsglobal.com/

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode