Nová ŠKODA Octavia štartuje na slovenskom trhu

13.02.2013 22:08

 

ŠKODA Octavia tretej generácie od 13. februára 2013 u všetkých autorizovaných predajcov značky ŠKODA
Nová Octavia prekvapuje nárastom rozmerov, použitím nových technológií a  kvalitou vozidiel strednej triedy za cenu bežnú pre kompaktný segment
Ceny začínajú od 13 990 eur s preplňovaným motorom 1,2 TSI/63 kW vo verzii Active
Bohatá základná výbava vrátane ESC s multikolíznou brzdou, siedmymi airbagmi a multimediálnym informačným autorádiom Blues
Slovenskí zákazníci si môžu od dnešného dňa objednať nový model ŠKODA Octavia tretej generácie. Ceny začínajú na sume 13 990 eur za verziu ŠKODA Octavia Active s motorizáciou 1,2 TSI/63 kW. Základná cena modelu Octavia teda zostáva takmer nezmenená. 
„Nová generácia nášho bestselleru je kľúčovým modelom automobilky ŠKODA,“ uviedol Ing. Karel Sklenář, konateľ spoločnosti ŠKODA AUTO Slovensko. „Nová Octavia, ktorá práve prichádza na slovenský trh, v najlepšom slova zmysle stelesňuje všetky hodnoty značky ŠKODA. Novinka prináša ešte viac priestoru a kvality, precízne spracovanie, spoľahlivú techniku, nadčasový dizajn a vynikajúci pomer ceny a ponúkanej hodnoty. Octavia tak ponúka kvalitu vozidiel strednej triedy za cenu kompaktného automobilu. Je to jednoducho trieda sama pre seba,“ uzatvára Sklenář.
Už v základnej verzii Active presvedčí nová Octavia rozsiahlou sériovou bezpečnostnou, komfortnou a funkčnou výbavou. V oblasti bezpečnosti možno uviesť elektronickú kontrolu stability (ESC) vrátane multikolíznej brzdy, sedem airbagov, signalizáciu nezapnutých bezpečnostných pásov pre všetkých päť sedačiek, päť výškovo nastaviteľných hlavových opierok a dvojicu úchytov ISOFIX s TopTether pre upevnenie detských sedačiek na zadných sedadlách. Aktívna kapota zlepšuje ochranu chodcov.
Základná verzia Active presvedčí aj svojimi komfortnými a multimediálno-informačnými systémami. Medzi ne patrí okrem iného autorádio BLUES, so vstupom pre USB a SD kartu, klimatizácia s chladenou schránkou pred sedadlom spolujazdca, elektricky ovládané okná vpredu, elektricky nastaviteľné a vyhrievané spätné zrkadlá, výškovo nastaviteľné sedadlo vodiča, svetlá pre denné svietenie (integrované vo svetlometoch), pätnásťpalcové oceľové disky s krytmi „SIDUS“ a centrálne zamykanie s diaľkovým ovládaním. 
V strednej verzii výbavy Ambition boduje tretia generácia bestselleru ďalšími komfortnými a multimediálno-informačnými prvkami. Za základnú cenu 15 430 eur získa zákazník navyše k výbave Active aj štvorramenný kožený volant, malý kožený paket, výškovo nastaviteľné sedadlo vodiča a spolujazdca s bedrovými opierkami, multimediálne informačné autorádio SWING s prehrávačom CD a MP3 a komfortné telefonovanie s Bluetooth. K tomu je nutné pripočítať ešte praktické riešenia ako odkladací priestor JUMBO BOX v stredovej lakťovej opierke, schránku na okuliare a odkladaciu priehradku v ľavom bočnom obklade batožinového priestoru. Verzia Ambition ďalej obsahuje spätné zrkadlá a kľučky vo farbe vozidla, v prípade vybavenia automatickou prevodovkou DSG asistent rozjazdu do kopca, predné hmlové svetlomety, tempomat a plnegrafický Maxi DOT displej palubného počítadla. Vozidlo je v základnej ponuke vybavené šestnásťpalcovými oceľovými kolesami s krytmi TEKTON. 
ŠKODA Octavia vo verzii Elegance splní takmer každé prianie náročného vodiča. Základná cena pre preplňovaný motor TSI s výkonom 77 kW je 18 090 eur. Mimoriadny komfort na palube zaisťuje popri prvkoch výbavy Ambition tiež plne automatická dvojzónová klimatizácia Climatronic, vyhrievané predné sedadlá, elektricky ovládané okná vpredu aj vzadu (vrátane detskej poistky), vkladané tkané koberce vpredu aj vzadu a vnútorné spätné zrkadlo s automatickým stmavovaním a senzorom vlhkosti. Štyri ďalšie reproduktory vzadu zlepšujú zážitok z počúvania rádia všetkým členom posádky. Jazdný komfort zvyšujú aj parkovacie senzory. Po optickej stránke presvedčí najvyšší stupeň výbavy šestnásťpalcovými kolesami z ľahkých zliatin „VELORUM“. 
Pre tretiu generáciu modelu ŠKODA Octavia bude postupne k dispozícii až osem motorizácií: štyri benzínové motory TSI a štyri naftové agregáty TDI s vysokotlakovým vstrekovaním Common Rail. Hodnoty spotreby a emisií týchto novo vyvinutých motorizácií sú až o 23% nižšie ako u doteraz používaných jednotiek.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode