Nová ŠKODA Octavia Scout: Dobrodruh pre rodinu a voľný čas

11.02.2014 14:47

Svetová premiéra na autosalóne v Ženeve na začiatku marca 2014

Robustný offroadový vzhľad a inovatívne riešenie pohonu všetkých kolies (medzinápravová spojka Haldex 5)

„Dobrodruh“ so skvelými jazdnými vlastnosťami na ceste aj mimo nej

Podstatné zväčšenie maximálnej prípustnej hmotnosti prívesu, zlepšenie stúpavosti a rozjazdových vlastností

 

ŠKODA dôsledne pokračuje v modelovej ofenzíve. Svetovú premiéru zažijena autosalóne v Ženeve nová ŠKODA Octavia Scout. Robustný univerzálny automobil nadchne výrazným offroadovým vzhľadom, inovatívnym riešením pohonu všetkých kolies, skvelými jazdnými vlastnosťami a vysokou všestrannosťou na cestách aj mimo nich.

 

„Nová ŠKODA Octavia Scout je všestranne zdatným vozidlom,“hovorí člen predstavenstva spoločnosti ŠKODA AUTO pre oblasť technického vývoja Dr. Frank Welsch. „Náš nový model je skautom v pravom zmysle slova. Ponúka jedinečnú kombináciu výrazného offroadového vzhľadu, skvelých jazdných vlastností a pohonu všetkých kolies.Samozrejmosťou je množstvo vnútorného priestoru  a moderné technológie aplikované v oblasti bezpečnosti a komfortu vozidla,ako aj v oblasti konštrukcie motorov. Nová Octavia Scout stanovuje v segmente crossoverov nové štandardy,“ dodáva Welsch.

 

Nová ŠKODA Octavia Scout vychádza z modelu Octavia Combi a nadchne výrazným vzhľadom, typickým pre modely Scout. V prednej aj zadnej časti má vozidlo mohutné, čiernym plastom chránené nárazníky so striebornými prvkami v štýle terénnych vozidiel. Vprednej časti sa nachádza široký otvor privádzajúci vzduch do motorového priestoru a ostro rezané hmlové svetlomety. Prahy a lemy blatníkov chránia čierne plastové kryty. Podobne sú čiernymi ochrannými lištami chránené aj boky dverí. Svetlá výška je oproti bežnému modelu Octavia zväčšená o 33 milimetrov. Súčasťou sériovej výbavy sú atraktívne sedemnásťpalcové kolesá z ľahkých zliatin. V interiéri ponúkne kožou potiahnutý multifunkčný trojramenný volant a atraktívne prvky v dizajne Scout.

 

Nové technické prvky a najmodernejšie riešenie pohonu všetkých kolies, využívajúce medzinápravovú spojku Haldex piatej generácie, robia z novej generácie najlepší model Octavia Scout všetkých čias. Maximálna prípustná hmotnosť prívesu vzrástla o 25 % na dve tony. Podstatne boli tiež zlepšené rozbehové vlastnosti a stúpavosť vozidla. Vďaka zväčšeniu nájazdových uhlov zvláda ŠKODA Octavia Scout náročnejší terén. V ponuke sú dva vznetové motory a jeden dieselovýmotor. Tieto agregáty sú v porovnaní s predchádzajúcou generáciou v priemere o 20 %úspornejšie.

 

ŠKODA Octavia Scout navyše ponúka všetky prednosti novej generácie radu ŠKODA Octavia - jednoducho „kus auta navyše“. Patrí k nim vynikajúca ponuka priestoru, maximálna funkčnosť, praktické „Simply Clever“ detaily, najmodernejšia bezpečnostná a komfortná technika a vynikajúci pomer ceny a úžitkovej hodnoty.

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode