Nová Kia Carens má päť hviezdičiek v testoch EuroNCAP

26.09.2013 08:41

  • Kompaktné MPV s maximálnou mierou bezpečnosti
  • Päť aj sedemmiestna verzia s rovnakým počtom bodov
  • Kia Carens dosiahla vysoké bodové skóre vo všetkých kategóriách bezpečnostného testu Euro NCAP

 

Úplne nová Kia Carens získala maximálne 5-hviezdičkové hodnotenie bezpečnosti od uznávanej európskej organizácie pre bezpečnosť cestnej premávky Euro NCAP.

 

Kia Carens je aktuálne jedným z dvoch kompaktných MPV modelov na európskom trhu, ktorý dosiahol päť hviezdičiek v testoch Euro NCAP pre rok 2013. Päťmiestna ako aj sedemmiestna verzia rodinného vozidla dosiahla vysoké skóre v kategórii ochrany dospelých cestujúcich (94 %), detských cestujúcich (76%), v kategórii podporných bezpečnostných zariadení (81%) a v kategórii ochrany chodcov (64 %).

"Od začiatku vývoja úplne novej Kia Carens kládli naši konštruktéri mimoriadny dôraz na to, aby nové kompaktné MPV prišlo s tými najlepšími systémami a bezpečnostnými technológiami na ochranu vodiča, spolucestujúcich a chodcov v prípade nehody," hovorí Benny Oeyen, Vice President pre marketing a produktové plánovanie Kia Motors Europe.

"Počas posledných piatich rokoch sa testovacie kritériá Euro NCAP stali ešte prísnejšími, takže ak výrobcovia chcú, aby ich produkt uspel na trhu, musia zo seba v oblasti zvyšovania bezpečnosti vydať to najlepšie. To, že sme schopní znovu dosiahnuť najvyššie hodnotenie aj s modelom Kia Carens, je dôkazom pokračujúceho úsilia spoločnosti Kia Motors neustále vylepšovať bezpečnosť najmä v tejto kategórii vozidiel, príťažlivej pre rodiny s aktívnym životným štýlom, ktorí hľadajú okrem atraktívneho dizajnu aj praktickosť," uzatvára Benny Oeyen.

Ocenený Carens bodoval najmä v kategórii ochrany pri bočnom náraze, v ochrane  detí do veku 18 mesiacov, v ochrane krčnej chrbtice spolucestujúceho na prednom sedadle a ochrany nôh chodcov - vo všetkých týchto kategóriách získala Kia Carens najvyšší počet bodov. Z bezpečnostnej výbavy technici z Euro NCAP vyzdvihli najmä systém upozorňujúci na nezapnuté bezpečnostné pásy na všetkých sedadlách,či nastaviteľný obmedzovač rýchlosti, ako aj variabilný systém uchytenia detských zadržiavacích systémov, umožňujúci riadne a bezpečne instalovať všetky typy detských sedačiek.

Štandardná bezpečnostná výbava modelu Kia Carens v Európe zahŕňa šesť airbagov (dva čelné airbagy, dva predné bočné a dva hlavové), signalizáciu nezapnutých bezpečnostných pásov na predných, stredných i zadných sedadlách, systém elektronickej stabilty vozidla ESC (Electronic Stability Control), systém na podporu rozjazdu do kopca HAC (Hill Assist Control) a signál núdzového zastavenia ESS, ktorý rozbliká zadné brzdové svetlá, aby upozornil vzadu idúcich vodičov na núdzové brzdenie.

Uvedením ďalšej generácie modelu Kia Carens sa spoločnosť Kia Motors vracia do jedného z najkonkurenčnejších segmentov na európskom trhu. Je skonštruovaný a vyrobený tak, aby vyhovoval potrebám a očakávaniam moderných rodín. Ponúka elegantnú aerodynamiku, nadčasový dizajn a veľkorysý vnútorný priestor s možnosťou voľby piatich alebo siedmich sedadiel, vrátane širokej škály variabilného usporiadania, zábavných funkcií a vysokej úrovni pohodlia i bezpečnosti.

Nová Kia Carens je v poradí už siedmym modelom značky Kia, ktorý zdobí päť hviezdičiek Euro NCAP. Okrem nového MPV v náročných testoch na plný počet bodov uspeli aj Kia Sorento, Kia Rio, Kia Venga, Kia Soul, Kia Sportage a Kia cee´d.

 

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode