Nová Honda CR-V: Viac priestoru, pohodlia, príslušenstva a technológií

04.06.2018 13:36

  • Zväčšený rázvor umožnil vytvoriť výrazne priestrannejší interiér bez predĺženia exteriéru

  • Mnoho príslušenstva a technologických funkcií pre všetkých pasažierov v kabíne

  • Benzínové modely CR-V sa prvýkrát dodávajú aj so siedmimi sedadlami

  • Najväčší batožinový priestor v danej triede a úplne plochý nakladací priestor s možnosťou bezdrôtového ovládania zadných dverí

Od uvedenia originálneho CR-V v roku 1995 slúžil tento model ako porovnávacie kritérium v sektore SUV z hľadiska priestorovej efektivity. Najnovší model, ktorý sa v európskom priestore bude predávať neskôr tohto roku, sa vďaka tomuto dedičstvu stal doteraz najpraktickejším a najpohodlnejším CR-V.

Na začiatku projektovania najnovšieho CR-V inžinieri Hondy výrazne prepracovali platformu vozidla. Kolesá sa premiestnili viac k rohom automobilu, čím sa rázvor zvýšil o 40 mm a svetlá výška sa zlepšila o 40 mm. Táto zmena rázvoru, spolu so zväčšením šírky vozidla o 35 mm, umožnila pri zachovaní celkovej dĺžky vytvoriť viac priestoru pre cestujúcich.

Zlepšený priestor pre cestujúcich

Tento priestor navyše sa vo vnútri dobre využil. Cestujúci vpredu získali o 5 mm viac priestoru pre hlavu a o 16 mm viac priestoru pre bedrá. Tandemová vzdialenosť medzi prednými a zadnými cestujúcimi sa zlepšila o ďalších 50 mm a vďaka tenšej palivovej nádrži, umiestnenej pred zadnými kolesami, sa o 50 mm zlepšil aj priestor pre nohy vzadu.

Uhol otvárania zadných dverí CR-V sa zvýšil o 6 stupňov, čo v kombinácii so zvýšením priestoru pre cestujúcich umožňuje ľahké nastupovanie a vystupovanie cestujúcich, a zlepšuje prístup pre umiestnenie detských sedačiek. Ďalším zlepšením je „zaoblenie“ dolných prahov dverí, čím sa minimalizuje pravdepodobnosť znečistenia odevu pasažierov pri vystupovaní.

Najlepší zadný batožinový priestor v triede a prvýkrát sedem sedadiel

Benzínové modely CR-V sa dodávajú aj so siedmimi sedadlami. Všetky tri rady majú sklápacie sedadlá, ktoré zabezpečujú pohodlie všetkých cestujúcich pri dlhej jazde. V sedemsedadlovej verzii sa druhý rad sedadiel posúva dopredu a dozadu o 150 mm, čím sa dokonca aj pre dospelých vytvára veľký priestor pre nastupovanie a pohodlné sedenie vzadu. Operadlá tretieho radu sedadiel sa sklápajú dopredu a nadol, čím sa v prípade potreby zväčšuje objem kufra.

Aj objem kufra je špičkový a má doteraz najväčší „pôdorys“ nakladacieho priestoru v CR-V. Nové jednočinné sklápanie operadiel sedadiel, delených v pomere 60:40, nadol, v kombinácii s dvojstupňovo nastaviteľnou podlahou nákladného priestoru v zadnej časti vozidla, umožňujú rýchlejšie a jednoduchšie nakladanie. Úplne plochý povrch umožňuje naložiť väčšie predmety až po druhý rad sedadiel, ak je podlaha kufra v hornej polohe. Tieto zlepšenia vytvorili batožinový priestor s maximálnou dĺžkou nákladu 1830 mm v päťsedadlovej verzii (alebo 1800 mm v sedemsedadlovej verzii) – viac o celých 250 mm voči predchádzajúcemu modelu CR-V, čo je dosť na umiestnenie 19,5-palcového horského bicykla. Majitelia majú aj možnosť upraviť si podlahu batožinového priestoru do dolnej polohy a vytvoriť hlbší zadný batožinový priestor.

 

Množstvo príslušenstva a technologických funkcií

Najnovší model CR-V disponuje množstvom príslušenstva a technologických funkcií.

Cestujúci na predných a zadných sedadlách môžu využívať zväčšený objem priehradok vo dverách, ktorý sa dosiahol presunutím reproduktorov vyššie v paneloch dverí. Sú dostatočne veľké na uloženie veľkého tabletu. Vpredu sa nová trojrežimová stredová konzola dá prispôsobiť množstvu požiadaviek vrátane praktického držiaka na smartfón, alebo na priestor dostatočne veľký pre malú kabelku. Od úpravy Elegance je vzadu k dispozícii dvojitý USB port, ktorý umožňuje nabíjať telefóny, tablety a ďalšie osobné elektronické prístroje. Trieda Executive okrem iného disponuje aj bezdrôtovým ovládaním zadných dverí, dokonca aj s možnosťou nastavenia výšky otvorenia v obmedzených priestoroch.

Prvé dodávky najnovšej Hondy CR-V do Európy sa očakávajú na jeseň 2018, pričom už od začiatku bude k dispozícii 1,5-litrový benzínový motor VTEC TURBO a päťsedadlový hybridný model bude nasledovať začiatkom roku 2019.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode