Nová Eagle F1 Assymmetric 3 sa objaví na modeli Jaguar XF

30.03.2016 10:56

Štyri homologizácie novej UHP pneumatiky značky Goodyear
Spoločnosť Goodyear oznamuje, že nový model Jaguar XF bude vybavený najnovšími vysoko výkonnými (Ultra-High-Performance; UHP) pneumatikami v portfóliu značky Goodyear – pneumatikami Eagle F1 Asymmetric 3.
Na nový Jaguar XF sa budú osádzať v rozmeroch 225/55R17 101Y XL, 245/45R18 100Y XL, 245/40R19 98Y XL a 255/35R20 97Y XL. Všetky budú označené písmenom J na potvrdenie toho, že automobilka Jaguar ich testovala a homologizovala.


Jaguar XF je jeden z prvých európskych vozidiel, ktorý sa bude pri výrobe obúvať do celkom novej UHP pneumatiky. Jej vývoj aj vývoj vozidla prebiehali v spoločnostiach Goodyear a Jaguar súbežne.

Na začiatku procesu vývoja modelu XF automobilka Jaguar stanovila záväzné výkonnostné charakteristiky, ktoré musel Goodyear dodržať. Zahŕňali napr. výbornú ovládateľnosť na suchej i mokrej vozovke, krátku brzdnú dráhu, nízku hodnotu valivého odporu v záujme zníženia spotreby a emisií CO2 a pre pohodlnú a príjemnú jazdu, a to všetko bez akýchkoľvek kompromisov v iných výkonnostných ukazovateľoch.

Nová pneumatika Eagle F1 Asymmetric 3 všetky stanovené kritéria spĺňa. Vďaka inovatívnej technológii výroby zmesi vozidlu Jaguar dodáva riadny záber na mokrej vozovke a skracuje jeho brzdnú dráhu. Vynikajúcu ovládateľnosť, nízku hlučnosť a vysokú úroveň pohodlia  vďaka nízkej hodnote valivého odporu Goodyear dosiahol využitím najmodernejších výrobných postupov vedúcich k zníženiu hmotnosti a prekonal v tomto smere i kritéria, ktoré nastavil Jaguar. Optimalizácia tuhosti prvkov dezénu zabezpečila, že pneumatiky si vedú vynikajúcim spôsobom i pri testoch ovládania na suchej vozovke*.

„Nový Jaguar XF je zatiaľ jeden z najpôsobivejších sedanov značky Jaguar, takže sme nadšení, že pre neho sa homologovali pneumatiky Eagle F1 Asymmetric 3 v štyroch rôznych rozmeroch. Vývoj našich produktov v spojení s poprednými OEM výrobcami je veľmi vzrušujúca výskumná a vývojová práca. Tesná spolupráca s výrobcami nám dáva skvelý výhľad do budúcnosti vývoja vozidiel a umožňuje nám zabezpečiť to, že naše výrobky sú vždy na špičkovej technickej úrovni, že rúcame hranice medzi priemyslovými odvetviami a že sme lídrami, pokiaľ ide o výkonnosť pneumatík pre najprestížnejšie vozidlá na trhu, ako je práve Jaguar XF,“ povedal Olivier Rousseau, viceprezident obchodnej jednotky pre osobné pneumatiky spoločnosti Goodyear v regióne Európa, Blízky východ a Afrika.

* Na základe výsledkov interných testov spoločností Goodyear a Jaguar realizovaných v období september 2013 až júl 2015 na skúšobných okruhoch Mireval, Wittleich, MIRA, IDIADA a Arjeplog.
 
 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode