Nissan zaisťuje elektromobily na finále UEFA Champions League v Madride

31.05.2019 14:05

Spoločnosť Nissan zaisťuje mobilitu na finále súťaže UEFA Champions League – poskytne totiž 363 vozidiel Nissan LEAF a dodávok e-NV200, ktoré budú prepravovať organizátorov súťaže a návštevníkov do Madridu. Pôjde o obrovský vozový park, ktorého vozidlá prejdú viac než 220 000 kilometrov iba na elektrinu.

Spoločnosť Nissan je oficiálnym automobilovým sponzorom najväčšej svetovej športovej udalosti už piatu sezónu a poskytnutím najväčšieho vozového parku s nulovými emisiami v histórii súťaže chce zaistiť vyššiu kvalitu ovzduší a znížiť vplyv, ktorý bude mať hustá doprava počas finálového víkendu na prostredie hostiteľského mesta.

Tento rok patrí do vozového parku spoločnosti Nissan i súťažné vozidlo Nissan LEAF NISMO RC 2.0, ktorým brazílska futbalová legenda Roberto Carlos privezie pohár súťaže UEFA Champions League z festivalu UEFA Champions v Puerte del Sol na štadión Estadio Metropolitano.

S dvomi elektrickými motormi, pohonom všetkých kolies, agresívnym tvarom karosérie a na zákazku vyrobeným aerodynamickým priestorom na vystavenie pohára je model LEAF NISMO RC 2.0 ukážkou najnovšej, na výkon zameranej technológie v rámci vízie Inteligentnej mobility. V porovnaní so svojím predchodcom disponuje vozidlo dvojnásobným najvyšším výkonom a krútiacim momentom a je vybavené pokročilými technológiami batérie a súčasťami hnacieho ústrojenstva, ktoré pochádzajú z modelu Nissan LEAF – najpredávanejšieho elektromobilu na svete.

Finále prichádza v čase, keď spoločnosť Nissan pripravuje dodávky nového modelu LEAFe+ európskym zákazníkom. Model bude mať novú 62 kWh batériu, dojazd 385 km, nové možnosti personalizácie a technológie Nissan e-Pedal a ProPILOT.

Gareth Dunsmore, divízny generálny riaditeľ spoločnosti Nissan Europe pre marketingovú komunikáciu, služby pre pripojené vozidlá a pre starostlivosť o zákazníka, povedal: „Finále súťaže Champions League sa k elektrickým vozidlám Nissan dokonale hodí. Oboje je totiž vzrušujúce a vrcholom vo svojej oblasti. Sme nadšení, že môžeme návštevníkom ponúknuť, aby si v Madride – meste, ktoré sa už dostalo do čela revolúcie v elektromobilite – vyskúšali prepravu s nulovými emisiami.“

V snahe obmedziť dopravné zápchy a znížiť znečistenie zakázalo vedenie Madridu v niektorých štvrtiach centra prevádzku vozidiel so starým vznetovým i zážihovým pohonom. Nízkoemisná zóna má rozlohu 472 hektárov (1 166 akrov) a vjazd do nej majú zakázané zážihové vozidlá s rokom výroby do 2000 a vznetové vozidlá s rokom výroby do 2006. Výnimkou sú vozidlá obyvateľov tejto zóny a vozidlá spĺňajúce ďalšie stanovené podmienky. V centre Madridu je možné jazdiť iba vozidlami s nulovými emisiami a mesto kvôli ďalšej podpore elektrifikácie nainštalovalo viac než 110 nabíjačiek elektromobilov.

Kvôli posilneniu tejto infraštruktúry počas finálového víkendu súťaže UEFA Champions League umiestnila spoločnosť Nissan do okolia mesta ďalších 36 nabíjačiek, ktoré sa po skončení udalosti rozmiestnia po Španielsku.

Model Nissan LEAF sa vyrába v oceňovanej továrni spoločnosti Nissan v britskom Sunderlande, odkiaľ sa vyváža na trhy celej Európy, vrátane toho španielskeho. Model LEAF i naďalej zostáva svetovo najpredávanejším elektromobilom s celosvetovým predajom viac ako 410 000 vozidiel a s európskym bezkonkurenčným predajom 41 589 vozidiel v roku 2018

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode