NISSAN UVÁDZA PÄŤ Z NAJÚŽASNEJŠÍCH VÝLETNÝCH TRÁS V EURÓPE

06.08.2015 12:14

 Prázdniny vo vlastnej krajine tento rok strávi viac ako 1,14 miliardy* z nás vrátane viac ako 42 000 vodičov elektromobilov Nissan z celej Európy.

Na oslavu letnej cestovateľskej sezóny vybrala spoločnosť Nissan päť najúchvatnejších európskych trás pre elektromobily, ktoré prešla svojím 100% elektromobilom LEAF - najpredávanejším elektromobilom na svete - a vozidlom e-NV200, 100% elektrickou dodávkou.

  • Stopercentné elektromobily Nissan LEAF a e-NV200 vyrazili na cestu naprieč Talianskom, Španielskom, Švédskom, Dánskom, Spojeným kráľovstvom a Francúzskom.
     
  • Tie najúchvatnejšie európske trasy ukazujú dojazd a jazdné schopnosti vozidiel Nissan s nulovými emisiami.

Spoločnosť Nissan, svetový líder v oblasti elektromobilov, prešla viac ako 200 km po niekoľkých z najkrajších európskych trás, pričom sa jej otvárali neuveriteľné výhľady a cestou využívala nabíjacie stanice.

Počas cesty, LEAF a e-NV200 ušetrili približne 20 kg** emisií CO2, čo predstavuje množstvo CO2, ktoré absorbuje novo vysadený strom za rok. Táto úspora ilustruje jednoznačný prínos pre vodičov elektrických vozidiel Nissan, keď vyrazia na cestu tento rok v lete.

Celosvetovo sa predalo viac ako 184 000 vozidiel LEAF, z toho viac ako 42 000 jazdí po európskych cestách. Trasy boli preto vybrané tak, aby ukazovali dojazd, jazdné schopnosti a jednoduché používanie prvotriednych elektromobilov značky Nissan.

Konvoj elektromobilov prešiel nezabudnuteľné trasy v Taliansku, Španielsku, Švédsku, Dánsku, Spojenom kráľovstve a Francúzsku.

 

„Naši vodiči nám potvrdili, že vozidlo LEAF nie je len na dochádzanie," uviedol Jean-Pierre Diernaz, riaditeľ spoločnosti Nissan Europe pre elektromobily. „Dúfame, že vodičov elektromobilov tieto malebné trasy inšpirovali a strávia svoje letné víkendy vychutnávaním čarovnej krajiny v tichej kabíne elektromobilu Nissan s nulovými emisiami."

 

Cestu začal v talianskom meste Rieti, známom ako „pupok Talianska", Ombelico d'Italia, geografický stred tejto krajiny. Na poznávacom zájazde do Večného mesta Rím prechádzalo prvé vozidlo LEAF čarovnými dedinkami obklopujúcimi jazero Turano, vrátane stredovekej dediny Toffia.

Ďalšou zastávkou bola španielska Barcelona s pripomenutím tunajšieho predstavenia vozidla e-NV200 pred niečo viac ako rokom. Pred dosiahnutím rodiska vozidla e-NV200 konvoj navštívil krásne pobrežné mesto Sitges, 35 km juhozápadne od Barcelony, známe svojím filmovým festivalom a karnevalom. Pri príchode do Barcelony, mesta presláveného významnými dielami svetoznámeho architekta Gaudího, ale už menej svojou úctyhodnou sieťou viac ako 130 nabíjacích staníc, sa elektrická dodávka vydala priamo do srdca barcelonského starého mesta. Na konci španielskej časti turné vozidlo e-NV200 prechádzalo po okúzľujúcej pobrežnej ceste C-31, pýšiacej sa veľkolepými výhľadmi na Baleárske more a pohorie Massís del Garraf.

Tretia trasa turné búra niektoré predsudky o elektromobiloch; vozidlá Nissan LEAF počas nej pokorili dve škandinávske krajiny. ***V tomto regióne sú elektromobily obľúbené, švédski a nórski vodiči stopercentného elektromobilu LEAF najazdia za rok 17 628 km, resp. 16 484 km, v porovnaní s priemernou hodnotou 11 539 km pri tradičných vozidlách so spaľovacími motormi.

 

Konvoj začal jazdu v meste Bunkeflostrand na juhu Švédska a zamieril cez most Øresund do Dánska. S panoramatickými výhľadmi na more, kam len oko dovidí, bol tento legendárny 8 km dlhý most fantastickým vyvrcholením tejto časti turné.

Dejiskom štvrtej časti turné bola krajina, kde sa vozidlo Nissan LEAF rodí, Veľká Británia. Významným bodom na tejto trase bol príznačne Bristol, tento rok vyhlásený ako Európske zelené hlavné mesto roka. V tomto meste, kde nedávno nainštalovali 100 dobíjacích staníc elektromobilov, vozidlá prechádzali cez historický visutý most Clifton

Suspension Bridge, ktorý v roku 1829 postavil uctievaný britský konštruktér Isambard Kingdom Brunel. Neskôr vozidlá zdolali aj úbočia kopca Dundry Hill v oblasti South Gloucester, kde sa otvárali jedny z najkrajších výhľadov juhozápadného Anglicka.

Potom už prišiel čas na poslednú zastávku tohto dych berúceho výletu. Vozidlá sa na cestu vydali vo Versailles, kde prechádzali tradičnými francúzskymi cestami so stromoradím a ďalej pokračovali cez slávnu Avenue Rockefeller, Forêt domaniale de Fausses-Reposes až na nábrežie rieky Seiny.

So 100% elektrickými modelmi LEAF v srdci francúzskeho hlavného mesta, vozidlá prešli cez Voie Georges Pompidou a štýlovo cestu zakončili pri schodoch kláštora Saint-Germain-des-Prés.

 

Aliancia Renault-Nissan, svetový líder v oblasti prepravy s nulovými emisiami, je oficiálny poskytovateľ osobných vozidiel pre klimatickú konferenciu OSN COP21, ktorá sa bude konať v Salon du Bourget v Paríži. Aliancia poskytne pre potreby konferencie celkom 200 čisto elektrických vozidiel.

Mesto Paríž, ktoré bojuje s prudkým nárastom znečistenia ovzdušia, víta vozidlá s nulovými emisiami ako jeden z krokov v boji s týmto problémom.

Model LEAF je prvý cenovo dostupný automobil s výhradne elektrickým pohonom určený pre celosvetový trh. Je najpredávanejším elektromobilom v histórii s takmer 50 % podielom v segmente vozidiel s nulovými emisiami.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode