Nissan LEAF, najpopulárnejší elektromobil na svete

05.02.2013 19:18

Nissan LEAF, najpopulárnejší elektromobil na svete, posúva mobilitu s nulovými emisiami z oblasti snov do reality

Nissan LEAF naďalej žne uznanie, tento krát bol ocenený v Belgicku
V Holandsku vzniká sieť rýchlonabíjacích staníc
Nissan spojil sily so spoločnosťami Hertz a Ikea za účelom propagácie modelu LEAF vTaliansku
Vo Veľkej Británii vznikol novátorský klub pre majiteľov elektromobilov

Verejnosťou a odborníkmi oceňovaný Nissan LEAF, ktorého sa celosvetovo predalo už viac ako 50 000 kusov, stojí v čele elektromobilovej revolúcie.
Okrem toho, že je najpredávanejším elektromobilom v Severnej Amerike a v Japonsku, ide model LEAF od úspechu k úspechu aj v Európe, kde stále získava ďalšie ocenenia a to aj dva roky po tom, čo ako prvý elektromobil získal prestížny titul Automobil roka.


Najnovšie ocenenie mu udelil belgický časopis VAB, ktorý na konci každého roka vyberá najlepšie rodinné vozidlo. Kombinácia hodnotenia dvoch porôt, z ktorých jednu tvorili profesionálni automobiloví novinári z tlačených i elektronických médií a druhú vlastníci rodinných vozidiel, prisúdila Nissanu LEAF titul najlepšieho rodinného vozidla v kategórii elektromobilov a hybridných vozidiel.

V Belgicku bola ďalej uvedená do prevádzky prvá rýchlonabíjacia stanice, a to v meste Nivelles-Sud. Ide o prvý krok k vytvoreniu siete celkom 25 strategicky umiestnených rýchlonabíjacích staníc financovaných spoločnosťou Nissan. Po svojom dokončení umožní sieť, prevádzkovaná partnerom projektu - spoločnosťou The New Motion - vodičom elektromobilov bez problémov prejsť celú krajinu.

Pomocou jednosmerného prúdu dokážu rýchlonabíjacie stanice nabiť čiastočne vybitú batériu elektromobilu na 80 percent jej kapacity približne za 15 minút, nabitie plne vybitej batérie na 80 percent jej kapacity potom zaberie iba 30 minút.
Ešte lepšou správou pre belgických vodičov Nissanu LEAF je potom skutočnosť, že dostanú špeciálny preukaz, vďaka ktorému budú v prvom roku vlastníctva svojho vozidla môcť rýchlonabíjacie stanice využívať úplne zadarmo.

Aj Holandsko bude profitovať z významnej siete 38 rýchlonabíjacích staníc, ktorú spoločnosť Nissan sľubuje sprevádzkovať v priebehu niekoľkých nasledujúcich mesiacov. Sieť bude prevádzkovať spoločnosť The New Motion a vlastníci Nissanu LEAF si budú svoje batérie môcť bezplatne dobíjať až do konca mája. Špeciálny web pre majiteľov vozidiel LEAF - www.leafhebbers.nl - obsahuje okrem ďalších informácií spojených s vozidlom LEAF tiež pravidelne aktualizovaný zoznam všetkých rýchlonabíjacích staníc v Holandsku.

V talianskom Miláne spojil Nissan sily s požičovňou automobilov Hertz za účelom propagácie výhod mobility s nulovými emisiami v meste. Na stanovisku spoločnosti Hertz v blízkosti hlavnej stanice v centre mesta je možné prenájať pripravené 4 autá Nissan LEAF. Obyvatelia mesta i jeho návštevníci tak môžu otestovať automobil v typických každodenných podmienkach.

Model LEAF sa čoskoro začne vyrábať aj v Severnej Amerike a vyrába sa stále aj v Japonsku. Na uspokojenie dopytu po najpopulárnejšom elektromobile sveta tak teraz pracujú tri továrne. Nulové emisie už nie sú len snom.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode