Nissan e-NV200 získal cenu v kategórii úžitkových vozidiel

05.09.2016 17:21

Stopercentný elektromobil Nissan e-NV200 získal nemeckú cenu German Commercial Vehicle Award za rok 2016 v špeciálnej kategórii Elektricky poháňaných mestských rozvozových vozidiel.

  • Vozidlo Nissan e-NV200 získalo nemeckú cenu German Commercial Vehicle Award 2016 v špeciálnej kategórii Elektricky poháňaných mestských rozvozových vozidiel
  • Elektrické hnacie ústrojenstvo a ohromujúca prepravná kapacita mu zaistili prvé miesto
  • Ide už o 16. podobné ocenenie udelené tejto plne elektrickej dodávke

Táto kompaktná dodávka, spájajúca v sebe plne elektrické hnacie ústrojenstvo a veľkú prepravnú kapacitu, je vôbec prvým vozidlom, ktorému bola udelená táto cena vyjadrujúca uznanie za vynikajúce vozidlo v kategórii elektrických úžitkových vozidiel. Táto prestížna cena bude odovzdaná 23. septembra 2016 na veľtrhu úžitkových vozidiel IAA v nemeckom Hannoveri. Pre toto vozidlo to bude už 16. ocenenie podobného druhu.

Cenu German Commercial Vehicle Awards udeľujú nemecké odborové časopisy Handwerk-Magazin a Deutschen Handwerks Zeitung a je považovaná za dôležitý ukazovateľ kvality v tomto sektore. Všetky vozidlá sú podrobené dôkladnému dvojdennému testovaniu a o ich umiestnení hlasujú obchodníci, skutoční odborníci na oblasť odolnosti a praktickosti. Na tohtoročnom testovaní sa zúčastnilo celkovo 15 majiteľov firiem a špičkových odborníkov z rôznych odborov. Testovanie štandardných dodávok so vznetovými motormi bolo tento rok prvýkrát rozšírené i na elektrické dodávky.

  

Gareth Dunsmore, riaditeľ spoločnosti Nissan Europe pre elektromobily, uviedol: „Je skvelé vidieť, že naše plne elektrické ľahké úžitkové vozidlá získavajú uznanie odborníkov z odboru i obchodníkov.

  

V posledných piatich rokoch stále viac zákazníkov prechádza na elektromobily – na vozidlá Nissan LEAF a na e-NV200 – a firemní zákazníci v tomto ohľade nie sú výnimkou. Vďaka oceňovaným produktom, ako je dodávka Nissan e-NV200 a osobná verzia Evalia, sú cenovo výhodné a bezemisné rozvážky a preprava každodennou realitou pre malé firmy a obchodníkov v mestách po celej Európe.“

  

Vozidlo Nissan e-NV200 sa pýši nákladným priestorom s objemom vyše 4,2 m3, maximálnym úžitkovým zaťažením 770 kg – najvyšším vo svojej triede – a s prehľadom zvládne naložiť dve europalety. Nakládku a vykládku veľmi uľahčujú posuvné bočné dvere na oboch stranách vozidla a široko otvárateľné zadné dvere.

Vozidlo poháňa elektromotor odvodený z pohonnej jednotky vozidla Nissan LEAF vybavený batériami, ktoré je možné dobiť z 0 na 80 % za menej než 30 minút, takže firmy môžu využívať výhody takmer nepočuteľného bezemisného hnacieho ústrojenstva.

 

Nissan e-NV200 je dostupný s úrovňou výbavy Combi či v plne vybavenej osobnej verzii Evalia a má mimoriadne nízke prevádzkové náklady – náklady na pohon začínajú už na 0,03 eura na km a v porovnaní s ekvivalentným vozidlom so vznetovým motorom má o 40 % nižšie servisné náklady.

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode