Nikdy v živote mi nedali policajti fúkať a rada by som si to vyskúšala…

13.05.2023 20:36

Mladá herečka a speváčka Sára Polyáková sa nám predstavila a my sme sa o nej dozvedeli rôzne zaujímavosti. Od minulého roka spieva s hudobnou skupinou S hudobu vesmírnou a má veľa umeleckých aktivít. Pre náš časopis otestovala novú hybridnú Hondu Civic a jej dojmy z testovania si nájdete vo videách. Príjemné čítanie a pozeranie. :)

Minulý rok si skončila VŠMU a účinkovanie v divadlách si mala bohaté. Čo by si k tomu povedala?

 

Po škole som zostala v niektorých divadlách ako je SND, DPOH, Divadlo Aréna, či Nová scéna.

A začala som spievať S hudbou vesmírnou, čo je taká najväčšia novinka. Diváci ma mohli vidieť v seriáli Naši, ktorý sa točil štyri roky a bolo päť sérií. Bol to najväčší televízny projekt a na jeseň sa vt omto smere niečo nové rysuje, tak verím, že to vyjde. Robila som aj muzikály Bathorička a Pacho, s ktorými sme jazdili po Slovensku. Inak som športovkyňa a venovala som pár rokov ľahkej atletike /beh/. Bola som v slovenskej reprezentácii a mám niekoľko titulov majsterky Slovenska. :)

 

Si veľmi aktívna a si taká aj za volantom? Máš nejaké spomienky na autoškolu a záverečné skúšky?

 

Autoškolu som urobila až na tretíkrát, pretože sa viem poriadne vystresovať, keď mi niečo nejde. Podľa intruktora som jazdiť dobre vedela, tak ma vzal na parkovisko pred záverečnou skúškou, ale nezaparkovala som pozdĺžne a nepodarilo sa to ani na skúškach. Druhýkrát som nahnevala pána policajta, lebo išli sme na jazdu do Dúbravky, kde na električkovej trati pri Saratove, som išla z vedľajšej cesty a odbočovala som doľava. Mala som ísť ako posledná, všetkých som nechala prejsť, lenže stretla som sa s vodičom, ktorý išiel oproti a ukázal mi, že mám ísť, tak som išla. To bol problém, prečo ma policajt vyhodil, lebo som mala zastaviť, ale na tretíkrát som to už spravila…

 

Dôležité je, že máš vodičák a môžeš jazdiť. Aké boli tvoje prvé jazdné skúsenosti a čím sa viazali?

 

Na 18-tku mi dal ocino moje prvé auto, ktoré bola Škoda Fabia a povedal mi, aby som sa naučila šoférovať, že aj keď oškrem, tak to nevadí. A začali moje zážitky s pokutami. Nezastavila som na Stopke, keď som išla z predstavenia unavená v noci domov. Boli vypnuté semafóry a nevidela som žiadne auto, tak som pribrzdila, ale nezastavila, čo bol problém a dostala som 10-eurovú pokutu. Potom som pri STU-čke dostala papuču a volala som s plačom ocinovi, čo mám robiť. Bola som vystresovaná, tak som zavolala na číslo za stieračom a opäť 10-eurová pokuta. Inak nikdy v živote mi nedali policajti fúkať a tak rada by som si to vyskúšala, takú poriadnu kontorlu so všetkým, čo k tomu patrí…

 

Dúfam, že si už pokutu za parkovanie viac nedostala...

 

...ale dostala! Na Malorce sme si požičali auto na celý deň a mali sme ho vrátiť na druhý deň. Aj parkovacie zóny sme vedeli, kde sú a kde nemáme parkovať, a tak na druhý deň sme bohužiaľ auto nenašli a báli sme sa, či ho niekto neukradol. Jednoducho nebolo! Volali sme tej spoločnosti, od ktorej sme mali požičané auto, a povedali nám, aby sme zavolali na políciu, kde nám povedali, že auto je u nich a máme si preňho prísť. Odtiahli nám ho, lebo každý štvrtok sú tam nejaké trhy a akurát v ten deň sa tam nedá parkovať. 200 eur sme platili pokutu za odťah, čo na dovolenke nepoteší.

 

Mala si nejaký zážitok na inom dopravnom prostriedku ako je auto?

 

Bola som v lete v Maroku ako animátorka a mali sme deň voľna, tak sme sa s kolegami rozhodli ísť výlet. Vzali sme si skútre a išli sme vo dvojiciach, pretože ako študenti sme chceli ušetriť, lebo peňazí veľa nebolo. Šoférovala som ja, lebo moja spoluskútristka nemala vodičák. Človeka za sebou, ja v strese sme išli takou 40-tkou, keď predo mnou chalani skríkli, že tam je pumpa a zvrtli sa smerom k nej. Chceli to otočiť a nás v tom strese tak šmyklo, že sme spadli aj skúter za nami. Prvé dve minúty som bola v šoku, našťastie sme boli len poudierané a mala som rozbitú bradu. Valila sa mi krv, mala som adrenalín, tak nakoniec sme taxíkom išli do marockej nemocnice a tam mi bradu zašili. Odvtedy som nesadla na skúter, ale štvorkolky zvládam úplne super.

 

Ako zvládaš horšie poveternostné podmienky ako je sneh či poľadovica?

 

Za dažďa, sneženia alebo poľadovice najprv predvídam situáciu na ceste a väčšinou spomalím, aby som mala dostatočný čas zabrzdiť pred prekážkou. Dávam si väčší pozor a mám rešpekt voči ostatným vodičom, lebo nikdy neviem, čo sa môže stať. Nemám rada, keď sa niektorí vodiči na mňa lepia v takých podmienkach, keby som musela náhle zabrzdiť, tak neviem, akoby to dopadlo hlavne, keď je vozovka mokrá alebo zľadovateľa. Vtedy sa snažím byť ostražitá a držím si odstup.

 

Text, foto a video: Alena Chorvátová

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode