Nikdy som nedostala pokutu ani nespôsobila nehodu…

27.08.2021 20:33

 

Redaktorka televízie TA3 Lucia Farkasová a jej skúsenosti v redaktorskej práci, rannom vstávaní, príkladnom šoférovaní, ako vie zabaviť deti počas dlhších ciest, ale aj testovaní nového elektrického modelu značky Mercedes EQA

Od roku 2008 si tvárou televízie TA3 a určite za ten čas sa prihodilo všeličo. Na čo si spomenieš, že ti možno tá situácia spôsobí úsmev na perách?

Veru, letí to rýchlo a dokonca tento rok oslavuje TA3 televízia, okrúhle 20 - výročie a som rada, že som súčasťou skvelého tímu. Ak by som si mala spomenúť na niečo vtipné, okrem obrovského pavúka v štúdiu či ose, ktorá mi počas živého vysielania sedela na hlave, tak pri čítaní počasia ešte v rádiu, som čítala správy o rýchlosti vetra, čo bolo 45 metrov za sekundu. V tom sa mi začalo štikútať a odvtedy radšej čítam kilometre za hodinu. Už sa mi to potom nestalo, ale čitateľ nech sám posúdi, kde som urobila tú pomyselnú pauzu pri štikútaní v slove za sekundu… :P

Do práce ako redaktorka asi vstávaš skoro a aj preto využívaš viac auto ako MHD?

Ráno vstávam 3,45 hod. a odchádzam z domu 4,20 hod. a tak nemám na výber. Jedine auto, prípadne taxík. Musím využívať auto hoci som predtým nejazdila. Vodičák som si robila počas strednej školy ešte doma vo Vranove nad Topľou. Potom som už nejazdila, až keď som prišla do Bratislavy, tak som bola nútená opäť sadnúť za volant. Som šofér, ktorý nikdy nedostal pokutu, ale aj šofér, ktorý nikdy nespôsobil dopravnú nehodu. 

To vážne ťa policajti nezastavili ani v rámci bežnej prehliadky?

Dvakrát…raz ma zastavili, keď som išla z nočnej z TA3 a videla som policajta so svetielkujúcou paličkou v ruke. V tom momente som bola taká vystresovaná, že som nevedela, kde mám smerovku, blinkre a k tomu som bola vymaľovaná z telky. Tak ma spýtal, či mal šéf dlhú šichtu. Povedala som mu, odkiaľ idem, hneď sa ospravedlnil a bez kontroly som išla ďalej. Druhýkrát mi ráno o 4,20 hod. dali policajti fúkať. Mala som len ľahko dýchchnúť do prístroja a potom mi povedal, že môžem ísť. 

Jazdíš na mercedese ML a manžel na S-klasse. Prečo si si vybrala práve SUV-čko?

Tak predtým musím povedať, že som začínala jazdiť na červenej fabii bez klímy a elektriky. Potom prišli iné autá, ale keď prišli deti, bolo treba viac priestoru a väčšiu bezpečnosť. “Mlko” mi vyhovuje z hľadiska bezpečnosti, vyššieho posedu a dobrého výhľadu z auta. Bála som sa parkovania, ale dnes sú autá vybavené senzormi spredu aj zozadu, a nemám problém. Aj keď sa priznám, že parkujem cúvaním. Kufor je pre  mňa najdôležitejší, lebo do malej kabelky sa nezbalím. Boli sme v lete v Tatrách, tak som deťom zbalila aj rukavice, lebo čo, ak bude treba alebo, ak idem na nákup, tak opäť veľký…

Ak ideš na dlhšiu trasu s rodinou, tak ako zabávaš detičky v aute?

Ak som spolujazdec, tak počúvam povely detí a podávam im, čo chcú. Keď šoférujem ja a manžel je vedľa mňa, tak je to rovnaké a počúvam to isté, vždy chcú niečo odo mňa a nie od manžela. Deti zábávame tak, že majú vzadu obrazovky a pustia si devédečko, majú slúchadlá a nerušíme sa navzájom. Rada by som raz mala také auto, ktoré bude predelené tak, aby deti aj my dospelí sme mali svoju intímnu zónu a nerušili sa navzájom. Samozrejme, že deti nepozerajú len na obrazovku, ale rozprávame sa a hráme rôzne slovné hry, čo ich baví.

V dnešnej dobe sa vytráca ľudskosť aj v cestnej premávke, vodiči sú nervózni na cestách aj pri parkovaní. Máš nejakú podobnú skúsenosť?

V obchodných centrách máme parkovacie miesta pre vozičkárov, ZŤP a miest pre rodiny s deťmi. Osobne som videla, že tam zaparkoval chlap a nemal v aute dieťa. Ja ako matka, to nechápem, že niekto to takto zneužíva. Ak ho na to človek upozorní, tak vám ešte vynadá. To je potom iná káva a mrzí vás to až tak, že vám to pokazí deň. Niektorí vodiči by sa mali ešte čo učiť. 

Text, foto a video: Alena Chorvátová

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode