Niekedy mám pocit, že križovatky sa menia na ZOO

10.12.2013 20:45

Janka Lieskovská sa opäť odvážila jazdiť a VW Tiguan jej robil veľmi milú spoločnosť

Máte trvalé angažmán na Novej scéne. Bola činohra vždy vaším snom alebo skôr muzikál?

Byť v kamennom divadle a hrať bolo vždy mojim snom. Vyštudovala som bábkoherectvo a občas si ho ako hosť ešte zahrám.  A muzikál? Na Novej scéne hráme “Mata Hari“ so Sisou Sklovskou v hlavnej úlohe. A ja sa dostávam na scénu v závere ako sestra Leonida, ktorá poukazuje na Mata Hari a jej dôsledky konania. Určite všetkých pozývam na toto predstavenie.

 

Je pravda, že tri roky ste po nepríjemnej skúsenosti prestali jazdiť. Ako je to teraz s vami?

Ja som tento zážitok po čase úplne vypustila z hlavy. Až raz pri točení seriálu Druhý dych, kde sme s mojim hereckým kolegom Braňom Deákom točili práve autonehodu, ja som pri náhlom zabrzdení zažila nanovo všetky tie pocity, ako vtedy pri havárii, kde som bola ako spolujazdec.Priblížili sme sa k zrážke dvoch áut, nestihli sme zabrzdiť a to jedno nás vytlačilo z cesty a zavalilo. Bola to taká väčšia poštová dodávka, ktorá to naše úplne zdemolovala. Boli sme radi, že sa nám vôbec podarilo z toho auta dostať. Preto mám pred šoférovaním veľký rešpekt. Povedala som si, že pokiaľ to nebude nevyhnutné pre moju prácu a rodinu, jazdiť nebudem.  No uvedomujem si, že raz začať musím.
A preto som rada, že som si mohla  vyskúšať šoférovať testovaný model VW Tiguan.

Zažívate stres čo sa týka dopravy v Bratislave?

Stres sa lokalizuje najmä do centier, ak vyjdete z Bratislavy, tak tá hektika sa akosi upokojí. V tých menších mestách to necítim.

A čo ohľaduplnosť medzi vodičmi?

Ohľaduplnosť chýba celkovo  v rámci premávky. Veľakrát by bola oveľa plynulejšia, keby sme boli tolerantnejší.  Nie každý myšičkuje, ale mnohí sú ozaj bezohľadní. Tým sa ale väčšinou nič nestane a doplatí na to nevinný človek. To mi vadí. Veľa ľudí poznám veľmi pohodových, ale akonáhle sadnú za volant, stáva sa z nich úplne iný človek . Táto doba je rýchla, každý sa ponáhľa. Hektika spôsobuje, že ľudia sú potom na seba zlí. Niekedy mám pocit, že križovatky sa menia na ZOO....

Kde nám podobní vodiči jazdia a pritom nie sú agresívni?

Zážitkom bolo pre mňa sledovať toto leto premávku a správanie vodičov v Toskánsku. Tam veru boli temperamentní vodiči! Všetci sa natlačili na cestu, vyblikávali si, so stiahnutými okienkami na seba kričali, ale v podstate všetko bolo absolútne plynulé a všetci to brali s nadhľadom a úsmevom na tvári.Pre mňa  ako cudzinca to bolo nepochopiteľné a pre nich normálka.

Aké sú ženy vodičky?

Podľa mňa, aká je povahou tá žena v bežnom živote, tak aj šoféruje. Ak je temperamentná, tak je to cítiť aj na jej jazde a naopak. Niektoré ženy sa neboja a natlačia sa, ale všetko s prehľadom. Pri iných je tá jazda naozaj stresujúca. Rovnako rozdielni čo sa týka šoférovania, sú podľa mňa aj muži. 

Mali ste možnosť vyskúšať si dieselový dvojliter VW Tiguan. Ako sa vám páčila jazda?

Zo začiatku som mala naozaj strach si za ten volant sadnúť. No ako náhle sme prešli krátky úsek, cítila som, že sa v takom veľkom a bezpečnom aute ako je VW Tiguan, naozaj nemám čoho báť.  Nabrala som odvahu a išlo to samo. Už zvonku na mňa pôsobil svojou mohutnosťou, bezpečným a zároveň luxusným dojmom. Tak ako som pri nastupovaní mala chvíľu stiahnutý žalúdok, po chvíľke som už naozaj nemyslela na nič, len na jazdu. Všetko som mala po ruke.Cúvacie senzory  sú pre mňa dôležité, klímu veľmi nezvládam kvôli očiam a hlasivkám, tak ju radšej vypínam. Super príjemná vec je automat, ešte som s automatom v takom veľkom aute nešoférovala. Mala som pocit, akoby to auto šoférovalo za mňa a ja sa môžem sústrediť už len na premávku a okoloidúce autá. Motor hneď reagoval, ako som chcela a počúval na slovo!

Zaujala ma presklenená strecha,vďaka ktorej sa dostávalo dnu viac svetla. Nemala som pocit stiesnenosti, ale úplný pocit slobody. Zmestila som sa aj do kufra, haha! Veľa priestoru, na nohy aj nad hlavou.  Pre ženy s deťmi priam ideálna voľba auta! Pritom toto autíčko vie každá žena použiť aj pracovne, na služobné cesty. Rovnako aj muži. No, tuším chcem začať jazdiť. Som sa práve rozhodla a vôbec by som sa nebránila takémuto úžasnému autu.

Text a foto: Alena Chorvátová

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode