Nie som typ človeka, ktorý neustále leští. Auto...

10.02.2024 19:28

Redaktorka RTVS a víťazka Auto a Žena.sk Carat tuning party.sk 2016 - Kristína Kucianová má rada futbal a vďaka nemu je 30 víkendov na cestách. 

Autoškolu robila na druhýkrát, lebo si zabudla zapnúť bezpečnostný pás. Veľa zaujímavostí z ciest sa dozviete v rozhovore, ale aj dojmy z testovania nového plug-in hybridného modelu Hondy CR-V

Bola si našou víťazkou Auto a Žena.sk Carat tuning party.sk z roku 2016, pretože ti čitatelia dali najviac hlasov a v podstate ti to otvorilo cestu do shoowbiznisu. Vieš to konkretizovať?

 

Všetko je to tak, ako bolo povedané a potom som začala robiť v krajskej televízii Banská Bystrica, odkiaľ som prešla do RTVS, kde doteraz moderujem publicistickú reláciu Regina. Presnejšie sa venujem projektu Iná liga, kde každý víkend so štábom mapujeme futbal po celom Slovensku. Takže 30 víkendov som neustále na cestách. Potom z toho robíme humorné zostrihy a znovu to ide do RTVS. 

 

Si sústavne na cestách, ale ak by sme sa pozreli dozadu, tak si vodičák dostala už v sedemnástke...a vedela si šoférovať, tak to bola pre teba hračka na záverečných skúškách?

 

Vodičák bol pre mňa dosť vtipný, lebo aj keď som už vedela šoférovať a testov som sa nebála, pretože som ich urobila na plný počet bodov. Lenže sa stala taká vec, že policajt mi povedal, že môžem odstaviť na malej stanici, tak som zastavila. Pán policajt mi povedal, že jazdím výborne, žiadny problém, ale bezpečnostný pás mi asi nič nehovorí?! Bohužiaľ som ho nemala pripnutý...a tak ma vyhodili. To bola jediná chyba, ktorú som urobila, ale druhýkrat som už vodičák urobila. Pamätám si, ako som volala domov, že ma policajt vyhodil ho skúšky, tak mi mama dala na chladničku odkaz, že nemám zabudnúť na zapínanie bezpečnostného pásu. Vedia ma podporiť v týchto veciach. :)

 

Potom sa stalo niečo nečakané a dá sa povedať, že sa stal zázrak. Čo sa vlastne stalo?! 

 

V 18 – tich rokoch sme s maminou mali ťažšiu dopravnú nehodu a naozaj stáli pri nás všetci anjeli strážni. Mamina stratila kontrolu nad autom na diaľnici asi v stotridsiatke a začalo nás točiť až sme sa prevrátili. Zostali sme stáť na streche, dokonca ma viezol vrtuľník. Naozaj, som vtedy mala mierny šok zo šoférovania, ale časom sa to odstránilo a opäť som sadla za volant. Inak, dodnes nevieme, čo sa vtedy stalo, ale udialo sa to za bieleho dňa a od zvodidiel nás to šuchlo bokom do takých múrov medzi Banskou Bystricou a Zvolenom. Paradoxne som maminu vytiahla cez rozbité zadné okno, ale nám sa našťastie nič vážne nestalo...aj keď auto bolo na totálku.

 

Ak platíš pokutu za dopravný priestupok, tak sa zjednávaš a podarí sa ti znížiť pokutu? 

 

S policajtmi sa nehádam a nezjadnávam sa. Ak urobím chybu, tak si ju priznám a pokutu zaplatím. 

Platím väčšinou za rýchlosť, aj nedávno, ako som išla na východ, tak som dostala pokutu. Našťastie bola nízka. Niekedy platím za parkovanie. Raz mi však prišla vysoká pokuta na moje meno, ale na fotke bola odfotená moja sestra, ktorá vtedy šoférovala a pokutu si musela zaplatiť. Inokedy som platila zbytočnú pokutu, že som zabudla kúpiť diaľničnú známku, čo ma doteraz mrzí.

 

Viem, že máš príhodu, ktorá by asi nikoho nepotešila, zvlášť vašu rodinu. Čo sa vám prihodilo?

 

Boli sme v Košiciach na tenisovom turnaji a otec kúpil nový Chrysler Voyager, ktorý bol priestranný a mohla som vzadu oddychovať, keď chodíme na dlhé trasy do zahraničia. Bývali sme v takom penzione a ráno sme mali ísť na kurty a ako sme sa blížili k autu, tak som sa začala smiať, že kde bol otec v noci, či bol auto preparkovať, lenže nebol, pretože nám bohužiaľ ukradli auto. Zostala som bez rakiet na turnaji, len s oblečením. Už sme sa potom k autu bohužiaľ nedostali. 

 

Mala si už technický problém s autom, že si nevedela, čo máš robiť?

Bola som sa v lete kúpať v Kováčovej a vracali sme sa do Banskej Bystrice, ked sa mi nečakane na palubnej doske všetko rozsvietilo. Museli sme odstaviť auto, otvoriť kapotu a začalo dymiť. Nepohla som sa ďalej, musela prísť odťahovka a potom som musela kúpiť nový motor. Prišiel technik, vzal auto, dal ho do poriadku a mohla som jazdiť ďalej. Inak auto beriem ako spotrebný materiál, nie som ten typ človeka, ktorý neustále leští auto. Ani na vnútorný poriadok moc nie som.

 

Text, foto a video: Alena Chorvátová

 

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode