Neznášam, keď niekto nie je pri parkovaní v čiarach...som v tom pedant!

08.06.2024 10:21

Tanečník a budúci učiteľ Jaroslav Ihring porozprával o svojich tanečných úspechoch, ale aj o bronzovom mieste s herečkou Aničkou Jakab Rakovskou. Prečo sa mu páčil Dánsky dopravný systém a či zažil mikrospánok za volantom sa dozviete sa v rozhovore, ako aj testovanie elektrického modelu Opel Astra si môžete pozrieť vo videjkách.

 

Študuješ učiteľstvo telesnej výchovy, ale primárne učiteľstvo tanca. Potom budeš mať a keď najvyšší stupeň trénera. Aké máš úspechy, ktoré by si spomenul? 

 

Určite je to štvornásobný titul vícemajstrov Slovenska v desiatich tancoch, aj v štandardných. Potom sú to nominácie a účasť na Majstrovstvách sveta v Moskve, Rige či v Japonsku. Potom 32. miesto v nominácii na svetových hrách Španielska. Šesťkrát som reperezentoval Slovensko na Majstrovstvách sveta. V podstate som 10. rokov v reprezentačnom tíme Slovenska. Inak sme momentálne vyhrali národné kolo Švočky /študentská vedecká umelecká činnosť. / V rámci FTVS sme súťažili s ostatnými fakultami na Slovensku. My sme mali roztlieskavanie na vyššej úrovni, robili sme saltá, premety a dievčatá sme vyhadzovali do vzduchu. Vyhrali sme 1.miesto, čo ma teší.

 

Tento rok ste boli s Aničkou Jakab Rakovskou tretí v tanečnej súťaží Lets Dance, čo je pekné umiestnenie, ale radosť bola na vás sa pozerať, ako ste spolu ladili… citil si to tak isto?

 

Áno skončili sme vo finále bronzoví a musím povedať, že s Aničkou sa mi veľmi dobre tancovalo.

S Naty stále tancujem a sme od detstva dobrí kamaráti. Často sme s Aničkou kreovali zostavu, ja viacmenej kroky, a úžasne sa mi s ňou spolupracovalo aj čo sa týka choraografie. Zostali sme priatelia aj mimo súťaže. S viacerými hercami sa stretávam, napríklad s Jakubom Jablonským som si bol trošku po Lets Dans oddýchnuť v Chorvátsku. Dali sme si trojdňový trip a vyrážali sme o tretej ráno tam aj späť cez Rakúsko, Slovinsko až do Chorvátska. Išli sme na blind. Cestou tam veľmi lialo, až neskôr sa vyčasilo. Chorváti majú pekné cesty, dobre sa šoférovalo. Jakub šoféroval, bolo to jeho auto.

 

Fajn, že sme premostili na cestovanie. V ktorých krajinách sa ti páčili dopravné systémy a kde to nebolo podľa tvojho vkusu?

 

Páčilo sa mi na tanečnom sústredení v Dánsku celý dopravný systém. Dopravné značenie, kvalita ciest, žiadny problém s parkovaním, aj množstvo parkovacích miest. Dokonca vodiči boli veľmi ohľaduplní, dodržiavali povolenú rýchlosť. So žiadnou agresivitou ako u nás som sa tam nestretol.

Extrém som naopak zažil na Ukrajine v Kyjeve, v meste nikto nič nedodržiaval a jazdili si tam vodiči, ako chceli. Cestoval som v taxíku a nechápal som toho vodiča, ako tú cestu zvládal, asi by som si tam nesadol za volant...to som bol veľmi nepríjemne šokovaný z ich dopravy. 

 

Mal si pokutu za nejaký dopravný priestupok? Za čo?

 

Mal som dve pokuty. Jedna bola nie mojou vinou, pretože som išiel z festivalu. Zastavili nás policajti a pýtali si doklady. STK-ka však bola neplatná, ale to nebola moja vina. Auto bolo od kamarátky a ja som bol iba šofér a o technickom stave vozidla som nič nevedel. Pokutu som musel zaplatiť, ale otec kamošky to mi to potom uhradil. Iná situácia bola, keď som blízko Bratislavy mali vystupovať na plese a navigácia nás posielala inde ako sme mali ísť. Chcel som zastaviť a skontrolovať navigáciu, nevšimol som si, že za mnou išli policajti, ktorí ma sledovali. Dôvod bol, že som odbočil do zákazu vjazdu. Pustili alarm a snažil som sa im to vysvetliť, že som to tam nepoznal a dávali sme si navigáciu, ale nepomohli sme si a pokutu som musel zaplatiť. 

 

Nikdy si nemal dopravnú nehodu ani ťukes na aute, čo je chvályhodné...asi si bol vzorný žiak v autoškole, či?

 

To neviem, ale je pravda, že sme písali test a ja som ho urobil na plný počet bodov /55 b/. Nejako extra som sa, na to nepripravoval. Iba nejakých zopár prípravných testov, ale snažil som sa nad každým testom prakticky zamyslieť a vyšlo to. Sprvil som aj kužele i parkovanie. Jazdu som mal v poriadku, pretože učiteľ autoškoly ma posunul o týždeň skôr, vraj s tým nebudem mať problém. Milujem šoférovanie, je to môj relax. Rád si púšťam pesničky, aj si zaspievam, keď ma nikto nepočuje. :) 

 

Zažil si v živote mikrospánok? Čo nemáš rád na niektorých vodičoch?

 

Veru hej. Išiel som z Grapu a šoféroval som večer domov, len 2,5 hodiny trvalo, kým sme sa odtiaľ nejako dostali a potom dve hoďky domov. Potom ako som prešiel z Handlovej, tak som na 3 sekundy vôbec nevedel, čo sa dialo. Radšej som zastavil na pumpe a oddýchol si, dal som si kávu a pokračoval v ceste. Nechcel som to podceniť. Nemám rád, keď vodiči nedávajú blinkre pri odbočovaní, nemám rád pomalých vodičov, ktorí jazdia pod predpísanú rýchlosť, alebo tých, čo idú na diaľnici rýchlosťou 150 km/h. Neznášam, keď niekto nie je pri parkovaní v čiarach. Nech sa pohrá a je pedantný. Ak je trošku kolesom za čiarou tak ma ide rozhodiť. Som v tom pedant...

 

 

Text, foto a video: Alena Chorvátová

 

 

 

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode