Nezabudnite sa prezuť!

20.05.2012 15:33

To platí nielen pre blondýny...

Je čas, aby sme si skontrolovali stav vozidla a nezabudli na výmenu pneumatík. Platí to aj pre nás ženy „vodičky.“ Najradšej  by sme to dali za úlohu manželovi, ale táto doba zaneprázdnenosti vyžaduje starostlivosť každého z manželov o nášho automobilového miláčika. Chceli sme niektoré emancipáciu, tak ju tu máme! Kým nám nenasneží, tak sa nám neoplatí prezúvať! Pomyslí si nejedna z nás. Omyl!

Ak nám teplota klesne pod  7 stupňov C, tak rýchlo treba konať. Pocítime to hlavne pri brzdení, keď je tuhšia vozovka. Ak zimné pneumatiky nemáme, preto ich treba kúpiť. Na vedomie treba brať aj to, že zimné pneumatiky fungujú pri teplejšom počasí pomerne dobre, no sú dosť hlučné a prehnane sa opotrebúvajú. Letné však môžu pori nízkej teplote zradiť a v prípade sneženia a ľadu je ich použitie zakázané. Netreba sa preto unáhliť a neprezúvať pri prvom náznaku oteplenia.

Na jeseň s príchodom nižších teplôt je dobré prezúvanie zbytočne neodkladať a poistiť sa prezutím na zimné pneumatiky. Je veľa špecializovaných predajní, servisov, kde ich kúpite v cene aj s odbornou montážou. Tým, ale všetko nekončí a treba aj potom pravidelne kontrolovať tlak v pneumatikách. Predlžuje sa tým životnosť a spoľahlivosť pneumatík. Túto starostlivosť už prenechajme našim manželom, príp. Pneuservisom. 

Čo sa týka ceny prezutia pneumatík, tak to závisí aj od veľkosti diskov. Za výmenu diskov s vyváženie zaplatí majiteľ automobilu 15 - 20 eur. V prípade prezúvania pneumatík na jednej sade diskov je cena za sezónnu výmenu približne 30 eur. A najlacnejšie vás to výjde, ak si výmenu diskov s pneumatikami zvládnete samy a máte to grátis... 

 

 

 

 

 

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode