Nevieme sa zipsovať...

05.06.2021 10:02

Herec Peter Gecík nám všeličo porozprával, aj o projekte „Svet bez dymu.“ Okrem toho má v talóne veľa príhod z cestovania a vyskúšal si jazdné vlastnosti nového modelu Opel Crossland, ktoré si môžete pozrieť vo videách.

Moderuješ eventy, dabuješ, spieval si v kapele. Diváci ťa poznajú z televízie Markíza, kde si spolumoderoval so Stankom Pavolovou v Maxihre a neskôr v Dekaboxe. Čo som ešte zabudla?

 

Už ako študent VŠMU som hosťoval v SND a po vysokej škole som dostal trvalé angažmá v nitrianskom divadle Andreja Bagara. Tam som odohral tri sezóny a potom som v STV pravidelne robil ranný magazín s Majkou Pietrovou. Odtiaľ som odišiel do rádia Viva, potom Európa 2 a nitrianskeho Rádio Max. Teraz žijem na východe pri Humennom. V Snine som založil ochotnícke divadlo Sofia a regionálne rádio Paráda.

Spoločnosť Philipp Moris nedávno predstavilo interaktívne laboratórium „Svet bez dymu“, ktoré malo fajčiarom priblížiť bezdymové nikotínové alternatívy a tým zlepšiť ich kvalitu života, A ty si tam skvelý hlas profesora Dohorela...o čom to celé je?

 

Profesor Dohorel je virtuálna postava, ktorá je zástancom tohto názoru a v jeho laboratóriu cez jeho pokusy sa snaží ľuďom vysvetliť, aké je skvelé mať svet bez dymu. On to celé propaguje s mojím hlasom, komunikuje s ľuďmi a odpovedá im na rôzne otázky, ktoré ich zaujímali. Musím povedať, že aj ja užívam bezdymovú alternatívu ako je iqos, ktorý neškodí zdraviu. Môže sa používať všade, dokonca aj v aute a interiér nepáchne na rozdiel od klasickej cigarety, ktorá zanechá v aute smrad.

Už sme pri autách a prezraď, za čo najčastejšie platíš pokuty?

 

Trikrát sa mi podarilo prekročiť rýchlosť o 20 km/h v priebehu roka a tak som si musel urobiť odznova všetky testy, psychotesty, čo treba k vodičáku. Prezradím ešte, že raz pri Nitre bola v obci klasická 50-tka a ja som bol zamyslený a neuvedomil som si, akou rýchlosťou idem. Zrazu ma zastavil policajt, ktorý ma nameral, bol sám bez parťáka. Opýtal som sa ho, akou rýchlosťou som išiel a vraj som prekročil rýchlosť o 20 km/h. Bol som na seba nahnevaný, lebo deň predtým som presviedčal kamaráta, že 50-tku treba dodržiavať a ja som ju nechtiac prekročil... Priznal som si chybu, povedal mu, že dobré robí svoju prácu a že zaplatím pokutu a on bol taký zo mňa vyvalený, že ma pustil...

Máš ešte viac zaujímavých príhod počas cestovania?

 

Vracal som sa z natáčania seriálu Odsúdené a práve vtedy som točil diel, kde som hral policajného vyšetrovateľa a znalca pri autonehode. A čo čert nechcel, nabúral som a policajti sa ma pýtali, odkiaľ idem. Vysvetlil som im, že som išiel z natáčania, kde som bol súdny znalec a bol som si kúpiť bagetu na pumpe. Ako som vychádzal z pumpy, tak predo mnou išla audina, ktorá pridala, že sa pichne pred kamión idúci po diaľnici. Pozeral som na ten kamión, no audina náhle zabrzdila v priraďovacom pruhu a ja som to do nej napálil a bolo vymaľované...

Veľmi dobre sa ťa počúva, veď daj ešte jeden zaujímavý príbeh...

 

Mám alergiu na zmenu teplôt a vtedy kýcham, niekdy aj 10 minút v kuse. Ak prídem zo zimy do tepla ako sa mi stalo, že som vybehol z dabingového štúdia len vo svetri a hneď do auta. Vonku bola zima, auto bolo vykúrené a samozrejme, som začal kýchať. Pomaly som sa posúval v zápche a začalo mi riadne krútiť nos. Dal som si síce odstup, ale tak som kýchol, že som nabúral do auta predo mnou...ani tá pani vodička nevedela pochopiť dôvod mojej nepozornosti.

Je niečo, čo nemáš rád ba priam neznášaš na cestách?

 

Tri veci fakt neznášam. Ak vodiča chcem predbehnúť a on v tej chvíli začne zrýchlovať, lebo to berie osobne a ja nemám chuť sa s ním pretekať. Vždy chcem ísť plynulo a títo vodiči mi to neumožnia a potom ich vidím, ako spomaľujú a idú opäť konštantnou rýchlosťou. No a takých vodičov, ktorí sa ti pichnú na kruháči a pri tom ti majú dať prednosť. A nakoniec ...stále sa nevieme zipsovať, čo ma mrzí...

 

Text, foto a video: Alena Chorvátová

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode