Nevedela som nafúkať…

09.04.2022 11:20

Mladá herečka a speváčka Kristina “Kristel” Vrecková porozprávala vtipné zážitky z autoškoly, čo ju vytáča na našich cestách, ako sa jazdí v Dubaji a za čo ich pokutujú. Pre nás otestovala nový model Kia Sportage a dojmy si pozrite vo videách.

 

Končíš tento rok na Akadémii umení v Banskej Bystrici odbor muzikálový spev a hráš nielen v divadlách na Slovensku, ale aj na Morave v rôznych produkciách. Nedávno si účinkovala v Ďurovčíkovej Voda a krv. Okrem toho si prespievala Sladkovičovú Marínu. To bol koho nápad?!

 

Prišiel s tým môj textár a tak sa to spontánne zrodilo. Povedala by som, že to je v podstate výpoveď a reakcia Maríny na danú báseň. Do roka by som chcela popracovať na vlastnom EP-čku, na ktorom by malo byť sedem nových piesní. Dúfam, že sa mi to podarí, tak mi držte palce. 

Školu máš v Banskej Bystrici, žiješ v Prievidzi a pracuješ v Bratislave. Tak to sa veľa nacestuješ a sem tam riešiš rôzne technické poruchy?

 

Raz som išla spievať na jeden event a pred Prešovom sa mi začalo dymiť z auta. Za štyri hodiny som mala spievať na Domaši a zadrel sa mi motor. V druhom aute zase bolo pokazené kúrenie a akurát som viezla brata s rodinou na letisko. Drkotali nám zuby ako v ruskom filme a cestou naspäť mi začali na palubovke blikať všetky kontrolky, tak som auto odstavila, naliala som tam aj chladiacu kvapalinu, v tom to začalo striekať, tak opäť prišla odťahovka  Naposledy som išla z Bratislavy po diaľnici a začalo mi auto cukať a nejako som prišla do servisu a tam mi povedali, že mi odišla baterka. Je to radosť s tými autami.

Aj ťa zastavili v rámci bežnej kontroly?

 

Z jednej akcie som išla nadránom a zastavili ma policajti, že odkiaľ idem taká vymaľovaná. Asi som są im nezdala a neverili mi, że som nepila alkohol, tak mi dali fúkať. Nevedela som to nafúkať, snáď na trikrát som sa o to pokúšala, ale nepodarilo sa mi to. Mám pocit, že pán policajt nemal so mnou trpezlivosť, tak ma nakoniec poslal domov.

 

Skúšky v autoškole si zvládla na ”jednotku”?

 

Tú som si urobila týždeň po osemnástke a hneď ma inštruktor posadil do béčkového veľkého Mercedesu a vzal ma do križovatky. Hneď mi tam skapal motor a začal mi dohovárať, že čakal, že to už predsa budem vedieť. Nakoniec som tie skúšky urobila pri vtipnom policajtovi, ktorý lízal lízatko a my sme sa posúvali v kolóne a v jednom kuse som musela brzdiť. Pán policajt sa sťažoval, že bude celý lepkavý, tak som mu milo povedala, aby poriadne lízal. :) Najdôležitejšie však bolo, že som tie skúšky urobila. 

 

Čo ťa na tvojich cestách najviac vytáča?

 

Napríklad, keď je veľa áut a ja si držím vzdialenosť pred sebou a zozadu sa nejaké auto začne na mňa lepiť a potom ide predbiehať a vopchá sa mi do tej medzery,  ktorú mám pred sebou. Všetci ideme rovnakom rýchlosťou, nikde sa nikto nenaponáhľa, tak nechápem, prečo to robia…ešte nemám radá tých, čo neustále trúbia a vyblikávajú.

 

Bola si niekedy v zahraničí a zažila v doprave niečo iné ako u nás?

 

Moja sestra žije v Dubaji a tam majú niekde až desaťprúdové široké cesty a všetci tam neustále trúbia. Majú prísne pravidlá, napríklad na červenú ti príde vysoká pokutu cca. 800 eur alebo ti zoberú auto na 30 dní. Všade majú radary a neoplatí sa tam nedodržiavať predpisy. Moja sestra tam jazdí dosť špecificky, jednu nohu má vyloženú na palubovke, medzitým a sa dokáže maľovať a obsluhovať v ruke mobil. Neviem, či je to na obdiv, ale každopádně si tam to šoférovanieveľmi užíva. Inak jazdí na staršom modeli Kia Sportage a veľmi si ho pochvaľuje.

 

Text, foto a video: Alena Chorvátová

 

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode