Nedajte korone šancu ani vo vašom aute

01.05.2020 21:00

 

Nikam necestujte - to je v dnešnej mimoriadnej dobe základ. Nie každý však má možnosť zostať doma a použiť auto je dnes tá najbezpečnejšia alternatíva. Či už pracujete v dôležitých odvetviach alebo len potrebujete rozviezť nákupy dôchodcom, hygiena a čistota sú momentálne dôležitejšie ako kedykoľvek predtým. Rúško na tvár a starostlivo mydlom umyté ruky sú nevyhnutné minimum, čisté by však malo byť aj vaše auto.

Jednoduché pravidlá

Aby ste čo najviac obmedzili možnosť rozšírenia nákazy a sami sa nevystavovali zbytočnému riziku, mali by ste sa držať jednoduchých pravidiel. Pokiaľ možno, do auta si sadajte sami. Ak sa však musíte prepravovať viacerí, snažte sa dodržiavať odstup - usaďte spolujazdca napríklad na zadné sedadlo a nie vedľa seba. Hoci pri normálnej jazde rúško používať nemusíte, ak vás je v aute viac, stáva sa opäť nevyhnutnosťou.

Zvážte aj miesto, kde doplníte palivo. Tankujte bezpečne napríklad na čerpacích staniciach OMV, kde máte vždy istotu hygienickej bezkontaktnej platby.

 

Nezabúdajte na detaily

Dôležitá aj aj dezinfekcia miest, ktorých sa v aute najčastejšie dotýkate. Vírus sa môže na niektorých typoch plôch udržať pomerne dlho. Očividná prvá voľba je volant, ktorý je v kontakte s vašimi rukami počas celej jazdy. Vyčistite aj radiacu páku a ručnú brzdu. Zabudnúť však nemožno ani na kľučky na dverách či pracky bezpečnostných pásov. Dôležité sú aj detaily - páčky smeroviek, nastavovania sedadiel či ovládacie prvky rádia alebo dotyková obrazovka informačného systému.

Hoci väčšinu času strávite priamo v aute, mali by ste brať vážne aj potenciálne nebezpečné miesta vonku. S dezinfekciou nezabudnite na kľučky dverí, vrátane tých piatych, či rám vozidla na mieste, kde sa ho najčastejšie dotýkate. Ideálne je zvýšiť frekvenciu návštev umývačky - je to najjednoduchšie, najúčinnejšie a najbezpečnejšie.

OMV na čerpacích staniciach ponúka moderné umývačky, na ktorých v mnohých prípadoch nemusíte ani len vystúpiť z auta.

 

Hygiena aj na cestách

Výbavu svojho vozidla v týchto časoch doplňte o dezinfekčný gél - nie vždy budete mať na cestách k dispozícii umývadlo s teplou vodou a mydlom. Na čerpacej stanici OMV si teraz môžete zaobstarať príručný gél prípadne dezinfekčné utierky.

 

Aby ste sa dostali, kam potrebujete

Mimoriadna situácia obrátila naše životy hore nohami. Pracujeme, žijeme a prepravujeme sa inak, ako sme boli doteraz zvyknutí a zdá sa, že mimoriadne opatrenia zostanú v platnosti ešte dlhý čas. Pokazené auto či problémy s motorom sú tá posledná vec, ktorú by dnes chceme zažiť. Preto treba starostlivosti o auto venovať zvýšenú pozornosť. Tankovanie prémiových palív pomôže predísť mnohým problémom a predlžuje životnosť motora. Nové palivá MaxxMotion s desiatimi percentami čistiacich molekúl navyše, okrem vyššieho výkonu aj znižujú opotrebenie a predlžujú životnosť motora. Zvyšuje tak šancu, že vás v tejto neistej dobe vaše auto podrží a že sa vždy dostanete tam, kam a kedy potrebujete.

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode