Nebojte sa, tehuľky šoférovať...

08.09.2018 10:35

Herečka Daniela Šencová sa stane onedlho maminou a my sme ju stihli vyspovedať, ako znáša tehotenstvo za volantom, ako používa špeciálny pás, ktorý chráni bábätko počas šoférovania. Zaujal ju VW Tiguan Allspace a jeho testovanie nám priblížila svojimi očami...

Venujete sa divadlu, televízii, dabingu a onedlho sa stanete maminou svojho prvého bábätka. Poraďte nám ako to všetko dokážete pracovne skĺbiť, aby všetko fungovalo, tak ako má?

 

Tieto roky boli zaujímavé a bohaté na prácu, za čo som spokojná a šťastná. Už tretiu sezónu pôsobím v divadle La Komika a môžete ma tam vidieť v predstavení „Kam chodí Oscar Wilde na večeru“, v hre Raňajky Jimma Morisona, ale aj v Modelkách. Keďže som na voľnej nohe, tak účinkujem aj v túlavom divadle Jakuba Nvotu v hre NonSENs noci svätojánskej, kde som minulý rok za postavu Hermie dostala výročnú cenu divadla. Veľmi ma to potešilo a mám pocit, že ma to aj vnútorne posunulo.

 

Dabing je váš druhý domov, ale objavili ste ste sa vo filme Vojtech a za chvíľu aj v seriáli na Markíze?

 

Veľmi rada dabujem, moja obľúbená postava je Rachel mc Adams. Áno, mala som postavu vo filme Vojtech a vybrali ma aj do televízneho projektu Som mama. Vtipné na tom celé bolo, že na konci prvej série točenia som zistila, že som tehotná. Celý čas mi prirábali brucho a nakoniec už nemuseli. Pracovali sme s bábätkami a nejakým spôsobom sa to asi na mňa nalepilo. Vzápätí som dostala ďaľšiu peknú postavu na Markíze v seriáli Autoškola. Hrám tam mamu dvoch detí a vznikajú tam veľmi pekné, ale aj náročné situácie.

 

Viete si na nejakú z tých situácii spomenúť?

 

Mali sme točiť takú scénu, že sme mali autonehodu a ja som mala byť na strane spolujazdca a visieť z toho auta na bezpečnostnom páse. To mali byť tri scény, dobré tri hodiny. Ležala som na zemi a môjho muža hrá Peter Kadlečík, tak tam musel visieť tri hodiny, on, lebo moje tehotenstvo mi nedovoľovalo robiť niektoré scény, tak sme sa vymenili. V tomto seriáli som chvíľku šoférovala napríklad hasičské auto. V tom aute bola spojka tak ťažká, že žena by potrebovala dve nohy, aby ju stlačila! Ešte som mala na sebe hasičskú výstroj a vonku 32 stupňov, k tomu plynové masky, helmy a rukavice. Tak to bol ťažký „pôrod“ v tom existovať. Žalúdok robil všetko možné, ale nevracala som. Našťastie som to celé natáčanie zvládla...

 

Vraj máte skúsenosť s talianskym režisérom Matteom Destrom. Na ako projekte ste s ním pracovali?

 

S Alenkou a Sisou Michalidesovou sme pod taktovkou tohto skvelého talianského režiséra robili predstavenie, ktoré sa volalo Silent rapsody. Hráme v celých maskách na tvári, kde je len úzka časť na dýchanie. Absolvovali sme veľa hodín tréningom,ako v nich vôbec existovať. Ďaľšia fáza bola, naučiť sa s maskou hrať a pohybovať sa tak, aby mal divak v konečnom dosledku pocit, že sa maska na tvári hýbe a vyjadruje emócie. Skratka musite masku oživiť.”

Ako znášate tehotenstvo pri práci a odkedy ste začali používať tehotenský pás?

 

Bruško mi vyskočilo na konci tretieho mesiaca a vtedy možno nebolo až tak veľké, ale bolo nepríjemné mať čokoľvek tesné. Potrebovala som pohodlné oblečenie aj na šoférovanie. K tomu všetkému používam špeciálny tehotenský pás, ktorý tehotným vodičkám pomáha vytvoriť priestor na bruško a bezpečne chráni dieťatko.

 

 

Stres za volantom prípadne čo ruší vaše šoférovanie na cestách?

 

Stres mám len zo slovenských vodičov, keď vidím ako telefonujú za volantom a pri tom už existuje bluetooth a iné možnosti ako hands free. Napriek tomu to vodiči nevyužívajú. Aj psychológovia hovoria, že tá pozornosť je inde, keď máte telefón na uchu a nedržíte volant v rukách. Ak niekto ide hrozne divne, tak viem, že telefonuje. Mojim známym sa stala taká búračka, že jedna nepozorná žena prešla na červenú do protismeru, lebo si scrolovala Facebook. To je obraz dnešnej doby.

 

Vaše nehody boli väčšinou z vašej viny alebo tej druhej?

 

Mala som nehodu nie mojou vinou. Pomaly asi štyridsiatkou som išla po Kukučínovej ulici a po boku stáli autá. Jeden pán vychádzal a vôbec sa nepozrel. Zľava išlo auto, začala som brzdiť a on mi nabral celú polovicu môjho VW Golfa. Bol z toho hotový, lebo to bolo auto jeho priateľky a čakal, že budem naňho kričať, ale nič také sa nestalo. Ponúkol mi z auta stoličku, ktorú dal opraviť, tak sme čakali na policajtov, že som sedela na stoličke. Prišli policajti a pozerali, aký máme piknik. Malo to aj inú dobrú dohru, lebo mi zavolala Miška Čobejová, ktorá ma obsadila do hry Kam chodí Oscar Wilde na večeru. Zostala som nažive a dostala som dobrú pracovnú ponuku.

 

Ozaj leto a čas dovlleniek je za nami. Máte taký dovolenkový zážitok, že to stojí za spomienku?

 

Cestovali sme po budhistickom Mustangu, ktorý sa nachádza medzi Indiou a Nepálom. Nemali tam autá ani elektriku a život je tam je nesmierne ťažký, ale ľudia tam žijú šťastne aj keď chudobne. Je to iný svet. Na aute som tam nejazdila, ale celé dni sme jazdili na koňoch alebo išli pešo. Kôň vždy vycítil, keď mi bolo zle, tak sme išli poslední a keď som mala vitálny deň, tak klusal, behal medzi prvými. To boli také vysokohorské kone s malými nohami, ale ten zážitok sa nedá zabudnúť...

 

Ako ste sa dostali k značke VW, že už máte druhého Golfa?

 

Mne sa vždy páčila táto značka, ale keď som si myslela, že na to nebudem mať, tak nastala situácia a povedala som si, že prečo nie?! Veď jedného dňa sa mi to môže splniť. Mala som obdobie, keď som mala veľa pracovných aktivít a pritom som ešte študovala konzervatórium. Vďaka rodičom som si urobila vodičský preukaz a postupne som si našetrila na môj prvý VW Golf, ktorý som mala veľmi dlho, asi 8 rokov a po ňom som si kúpila Golf+. S vyšším posedom je to veľmi pohodlné auto, mám v ňom pocit letiska, čo ženy obľubujú a mám ho v automate, čo mi vyhovuje na kolóny.

 

Testované SUV - VW Tiguan Allspace 2,0 TDI Trendline spĺňal všetky požiadavky na rodinné auto značky, na ktorú ste zvyknutá?

 

Určite áno a naozaj spĺňal všetko čo vyžadujem od rodinného auta. Hoci nemám rada červenú farbu, tak tato oranžovo-červená je veľmi pekná, taká šťavnatá pomarančová. K ženám sa určite hodí a ja osobne tieto typy aut mám veľmi rada.VW Tiguan Allspace môže byť 5 až 7- miestny a priestoru bolo naozaj veľa, pretože aj sklopením zadných sedadiel narástol obrovský priestor! Naozaj by som mohla mať viac detí a nemusela by som sa báť o ich pohodlie. Vo vnútri cítim, že som doma, lebo na všetko som zvyknutá, keďže na tejto značke jazdím. Veľký displej, budíky, množstvo odkladacích priečinkov aj držiaky na nápoje, to všetko potrebujem. Rôzne jazdné režimy a ešte aj špeciálny offroadový režim, ako aj jazdenie na snehu, čo ma ako ženu prekvapilo. Sedelo sa mi super, volant citlivo reagoval, ale aj brzdy. Dvojlitrový motor sa rozbehol jedna radosť a ani nebolo počuť, že je to diesel, tak dobre to bolo v kabíne odhlučnené. Po tomto zážitku určite zatiaľ budem verná tejto značke a Allspace by som odporučila aktívnym ľuďom, ktorí majú rodinu. Určite zbalia na chalupu i na dovolenku všetko čo potrebujú.

 

 

Tex a foto: Alena Chorvátová

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode