Navštívte nás v Malkia Parku!

15.09.2018 09:47

Brány Malkia Parku v Orechovej Potôni sa prvýkrát otvorili 3. júna 2016. Pomenovali sme ho podľa našej prvej zachránenej levici Malkie. V jazyku swahilli znamená toto meno kráľovná, a keďže lev je kráľom zvierat, môžeme Malkia Park vo voľnom preklade nazývať kráľovským parkom. Zvieratá, ktoré u nás našli útočisko, sa väčšinou v zajatí už narodili a preto by vo voľnej prírode neprežili. Aj keď im, žiaľ, nemôžeme poskytnúť skutočnú slobodu, staráme sa o ne s láskou tak, aby sa u nás cítili naozaj kráľovsky.

Prvá zachránená levica Malkia dala meno i zmysel celému projektu. Malkia v jazyku swahili znamená kráľovná. Narodila sa v zajatí u predošlého majiteľa levím rodičom Leovi a Elze. Matka ju však odvrhla a bola odsúdená na pomoc človeka. Aj keď sa narodila so zlomeným chvostom, na kráse a šarme jej to rozhodne neubralo, avšak vo voľnej prírode by možno s týmto hendikepom neprežila. Ako mláďa vyrastala so zlatým retrieverom až po dobu kým neprišla Adelle, s ktorou spokojne nažívajú v spoločnom výbehu.

Svoj nový domov u nás našli zástupcovia mnohých rodov mačkovitých šeliem (levy, tigre, leopardy, jaguáre, rysy, pumy, gepardy). Zvlášť sa tešíme zo vzácneho hosťa – samičky leoparda snežného menom Hima, ktorá je jediná svojho druhu na Slovensku. Zblízka môžete vidieť gibony, malpy a lemury, papagáje, surikaty či korytnačky. Pohladiť a naším krmivom nakŕmiť môžete kopytníky (zebry, ťavu, somáriky, ovce, kozy, lamy), zajačiky, kengury, hodvábničky a pávy.

 

Aj keď je Malkia Park predovšetkým novým útočiskom pre týrané či nechcené veľké mačkovité šelmy, postupne si u nás našli svoj domov aj opice, papagáje, či kopytníky. Za mnohými z našich zverencov sú silné príbehy. Každý z nich našťastie skončil happyendom.

Ak vás niektoré z našich zvierat chytí za srdce, môžete sa stať aj jeho adoptívnym rodičom

a prispieť tak na starostlivosť o vybrané zviera finančným príspevkom.

Plnohodnotný chod nášho parku je finančne veľmi náročný, preto budeme nesmierne vďační za akúkoľvek formu vašej pomoci. Získané finančné prostriedky do posledného centu použijeme na stravu a veterinárnu starostlivosť o našich zverencov, na mzdy ošetrovateľov, či zveľaďovanie výbehov. Malkia Park sme vybudovali zo súkromných zdrojov. S obrovskou vášňou a láskou k zvieratám sa usilujeme vytvoriť tie najlepšie podmienky pre dôstojný život našich zverencov. Záchrana zvierat a každodenná starostlivosť o našich zverencov je však finančne nesmierne náročná. Na plnohodnotný chod nášho parku potrebujeme ročne viac ako 320 tisíc EUR. Utiahnuť to nie je jednoduché, no veríme, že s vašou pomocou to dokážeme. Za akúkoľvek formu podpory vám zo srdca ďakujeme.

Okrem toho , že poskytujeme útočisko a nový domov pre nechcené a zachránené zvieratá , šírime osvetu a učíme ľudí k ich láske a rešpektovaniu.

Zviera v zajatí nemusí trpieť v malej nudnej klietke, ale napriek tomu, žeby už neprežilo vo voľnej prírode, môže žiť dôstojný a pestrý život v zajatí.
Zo šelmy sa v zajatí nestáva domáci maznáčik, naopak treba rešpektovať jeho silu a divokosť a nezneužívať nevinnosť mláďat , ktoré sú častokrát otrokmi v prospech človeka na fotenie a hladkanie . Dbáme aj o samotnú prírodu a separácia odpadu je pre nás dôležitá. Zredukovať plasty na minimum je našim cieľom a upozorniť na drobné zmeny v živote, ktoré ovplyvnia našu planétu, keďže každý jednotlivec sa ráta.
Palmový tuk je v dnešnej dobe všade , ale málokto vie , že jeho produkcia spôsobuje odlesňovanie , a preto prichádzajú divé zvieratá o svoje domovy. V Malkia Parku preto nepodporujeme a nepredávame žiadne produkty s týmto konfliktným olejom.
Sme proti cirkusovým vystúpeniam so zvieratami , a preto poukazujeme na ich nevhodné podmienky a nútenú spoluprácu s človekom.
Keďže máme zachránené zvieratá aj z kožušinovej farmy, poukazujeme na ich nedôstojné podmienky a nezmyselné zabíjanie kvôli móde.

Ďakujeme za Vašu podporu a zo to , že aj vy sa chcete stať lepším človekom, ktorému záleží na živote na našej planéte. Všetko so všetkým súvisí a my sa musíme naučiť rešpektovať zvieraciu ríšu, ktorá tu žije spolu s nami na tejto zemi a nie pre nás a naše pobavenie.

Podpor nás a buď Malkia pozitive. www.malkiapark.sk

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode