Natankoval som miesto benzínu diesel…

13.11.2021 10:00

Moderátor rádia Jemné - Lukáš Pinček porozprával o jeho “trnafčine” a brebtoch za mikrofónom, aké auto zdedil po rodičoch, čo mu spôsobilo stres sa dočítate v našom magazíne. Vyskúšal si novú hybridnú Kiu Sorento a jeho dojmy zažijete vo videjkách…

 

V rádiu Jemné ako moderátor ťaháš 7 rokov a prezraď, či si zažil veľa vtipných a nepredvídateľných situácií. Možno ti niekedy uletí aj “trnafský” akcent alebo si to strážiš?!

 

Občas mávame rôzne brebty a keďže som trnavčan, tak mi občas ujde tvrdá kombinácia slov alebo výslovnosť. Mnohí sa ma pýtajú, ako prepínam, pretože ak zasvieti červená, tak mi niekedy  niečo trnavské vyletí a kým sa vrátim do normálu, tak to chvíľku trvá. Jasné, že mimo éter vyprávam po trnavsky. Spomínam si ešte na to, ako sa mi poprehadzovali písmenka v slove “páči sa mi “ a vyšlo zo mňa…”píči sa mi.” :)

Takto bavíte poslucháčov, ktorí sa vám vedia aj odmeniť?!

 

Určite nás teší, keď nám niektorí poslucháči posielajú rôzne darčeky. Vlastnoručne vyrobené srdiečko alebo sladkosti. Dokonca k nám do rádia prišla jedna poslucháčka a doniesla plech na ktorom voňala čerstvo napečená štrúdla. Iny poslucháč z východného Slovenska mi prišiel v auguste zagratulovať na narodeniny a objavil sa vo dverách s bonbonierou a fľašou šampanského, čo bolo veľmi milé. 

 

Páči sa mi, že zapájate poslucháčov do ankiet a naposledy boli aj motoristické témy. Tak teraz ja teba vyspovedám, čo si nečakané zažil na tvojich cestách?

 

Išiel som zo Zvolena a pozerám na prístrojovke, že tam mám nejaký malý dojazd, pretože mi už nejaký čas svietila rezerva. Riskol som to, že nejako prídem domov, ale vyplo ma na R1 pred Sereďou. Odstavil som auto nabok a nedal som si ani trojuholník ani vestu. Bol som úplne mimo a volal som otcovi, či by mi nemohol priniesť v bandaske benzín. Prišiel a dodali sme autu šťavu. Odvtedy mám skúsenosť, že ak začne svietiť kontrolka, tak okamžite idem tankovať. Bolo to nepríjemné a už to nechcem zažiť.

Chodil si na strednú poľnohospodársku školu a bola možnosť si urobiť vodičský preukaz aj na traktor?

 

V našom odbore to nebola povinnosť a preto som si vodičák urobil počas školy iba na auto. V tej dobe to stálo 1000 korún, ale autoškola moc nebavila, pretože som bol z nej trošku vystresovaný. Ak mi zrušili jazdu, tak som sa tešil. Na záverečných skúškách som dával smerovku všade aj na hlavnej ceste, potom mi dali parkovať cúvaním medzi dva kužele a pýtali sa ma dokonca aj na konštrukciu auta, ale dopadlo to nakoniec dobre. Aj keď som začal sám jazdiť až po dvoch rokoch a to z jedného sídliska na druhé. Dovtedy som riadil iba s rodičmi. No a zdedil som po nich moje prvé auto Kia ceed. Benzínova jednaštvorka, ktorú mám doteraz. A jazdí výborne! Ide veľmi rýchlo a to je moja achilovka, že platím najčastejšie za rýchlosť.

 

Kedy si ešte zažil stres?

 

Natankoval som miesto benzínu diesel! Mal som deň blbec! Zaspal som, neotvorila sa mi brána z dvora, kde bývam a ešte som musel ísť natankovať. Požičal som si manželkino auto a nešťastne som tankoval, ani tá pištol tam nechcela ísť, tak som docvrkával do nádrže asi za 10 eur a išiel som do Bratislavy. Potom som volal žene a v tom som pochopil, čo som urobil. Volal som kamarátovi automechanikovi, ktorý vypláchol autu hrdlo a našťastie tam bolo ešte dostatok benzínu, tak to nebola taká katastrofa, aby sa nezadrel motor. Táto blbosť ma vyšla na 50 eur a už si to budem pamätať navždy. Ďaľšia skúsenosť do života.

Dúfam, že už nič podobné si nevyviedol?!

 

Neuveríš, ale áno?! Schovával som si občiansky preukaz do peňaženky a vypadol mi nešťastne medzi sedadlo a ručnú brzdu. Do takej malej škáry… až tak dolu na podlahu, že sa to muselo rozmontovať do šróbika! Všetko možné som tam pchal a snažil som sa ho vybrať, ale nešlo mi to. Tentokrát ma to vyšlo o niečo menej a bolo to “len” 30 eur za robotu…

 

Text, foto a video: Alena Chorvátová

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode