Najviac sa mi páči kvalita interiéru v BMW

11.06.2022 18:54

Vizážista a módny návrhár Milan Švingál trochu inak ako ho mnohí poznajú, ale ukázal nám svoje šoférske vnímanie, aký odev by odporučil šoférkam, ale aj iné príhody, ktoré zažil na svojich cestách. Keďže je fanúšik BMW a “Miničiek”, tak si práve jedno elektrické vyskúšal. Jeho dojmy z dizajnu, interiéru a jazdných vlastností si môžete pozrieť vo videách….:)

 

Vyštudoval si marketing, ale pracuješ ako známy celebritný vizážista a dokonca máš svoju značku oblečenia? Na čom momentálne pracuješ?

 

Na projektoch Pečie celé Slovensko, Československo má talent, kde líčim hlavne moderátorov. Celý rok robím kolekcie, ale terraz ma zamestnáva šitie svadobných šiat, ktoré robím na zákazku. Za deň stihnem obehnúť  4 - 5 neviest, ale niekedy sa mi stávajú roôzne situácie ako naposledy, keď som si dal do navigácie Château Rúbaň. Predtým som volal neveste, že som na ceste, keď som pochopil, že sú dve Rúbane a až mi srdce stislo, či tá moja je správna. Našťastie bola správna, lebo by som meškal 45 minút a nebolo by to dobré. Vždy sa snažím prísť na čas, ale ak by mi navigácia zle ukazała, tak s tym asi nič neurobím.

 

Odkiaľ čerpáš inšpiráciu pri tvojich kolekciách a čo by si odporúčal našim ženám pri obliekaní? Možno by naše čitateľky zaujalo, čo si majú obliecť na dlhšie trasy?

 

Nasávam z medií všetky módne trendy, ale nesnažím sa veci robiť až tak sezónne či účelovo. Je doba, že sa nosí všetko a treba si obliecť to, čo nám svedčí, v čom sa cítime sa dobre a nie to, čo sa práve nosí. Nepáči sa mi, keď si žena oblečie legíny a pod nimi sú vidieť obrysy nohavičiek, nie je to vkusné a mali by si na to dávať pozor. Nevhodná farba blúzky tiež zaváži, keď vieme, že sa môžeme spotiť. V takýchto prípadoch preferujem čiernu farbu, keď nechcú mať viditeľné mapy pod pazuchou. Šoférkam by som odporučil odev z nekrčivej látky, ale aj sukne, ktoré sú vzdušné.

 

Veľa jazdíš za zákazníčkami mimo Bratislavu a spomínal si, že si užívaš šoférovanie. Pamätáš si, kde si si robili autoškolu a čo sa spájalo s tvojimi prvými kilometrami?

 

Ako sedemnásťoročný som si urobil autoškolu v Námestove na Orave, kde nebol snáď ani jeden semafór a najbližší bol až v Dolnom Kubíne. V lete som predával zmrzlinu v hoteli môjho otca a veľmi som chcel, aby mi kúpili auto. Nakoniec mi ho rodičia predsa kúpili, z čoho som mal veľkú radosť. A moje prvé auto bolo s manuálnou prevodovkou, neskôr som mal iba automaty, čo je výhodnejšie v meste.

Aj sa ti stala nejaká nepredvídateľná kolízia na tvojich cestách?

 

Rozbil som auto otcovi, lebo som nepribrzdil v zákrute na zamrznutej vozovke. Bohužiaľ sedel vedľa mňa otec a donútil ma šoférovať s nabúraným autom až domov. Celý som bol z toho zážitku vyklepaný a nahučal na mňa, že nemám revať. Druhú nehodu som mal, keď som zastavil cestou do školy v Trnave a zozadu v 70-tke do mňa napálila šoférka s dieťaťom. Vraj si myslela, že prejdem na oranžovú, tak pridala a narazila do mňa. Dnes by som už asi nezabrzdil a prešiel na oranžovú.

 

Nehody sme prebrali, ale pokuty platíš alebo vieš priestupky ukecať?

 

Niekoľkokrát ma zastavili policajti a podarilo sa mi ich s úsmevom ukecať, ale za rýchlosť som veru zaplatil. Snažím sa pred nimi uznať si chybu, že to viac neurobím, tak potom je to v pohode a pustia ma. Netreba byť k nim drzý, čo si veľa vodičov neuvedomuje a potom sa čudujú, že platia pokuty. Policajti si robia svoju robotu ako my a treba ich rešpektovať a brať za prípadné priestupky zodpovednosť.

Viem, že si jazdil na BMW, Mini Cooperi, ktoré preferuješ, lebo ti vyhovujú. V ktorej krajine sa ti nepáči, že na takých rýchlych autách si to kvôli obmedzenej rýchlosti nemôžeš užiť. Máš nejakú skúsenosť?

 

Musím povedať, že sa mi v Anglicku nepáči, že tam majú obmedzenú rýchlosť do 110 km/h a každých 5 kilometrov sú tam radary. A dvakrát som tam dostal pokutu za parkovanie. Oni tam nedávajú papuču ako u nás, ale vám rovno dajú za stierač vašu fotku auta s pokutou a môžete ju ísť zaplatiť..

 

Text, foto a video: Alena Chorvátová

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode