Najviac ma na modeloch Kia baví dizajn…

29.04.2023 14:45

Populárny herec a medik Victor Ibara prezradil, ako sa dostal do seriálu Druhá šanca, prečo sa chce stať doktorom, ale aj o tom, prečo je v ich rodine obľúbená značka Kia. Je ústretový k elektromobilite a pre našich čitateľov porozprával dojmy z testovania elektrického modelu Kia Niro. Verím, že vás zaujmú, ako nás...a práve oranžová farba okrem toho, že je viditeľná na ceste, tak Victorovi naozaj svedčala. :)

 

 

Do seriálu Druhá šanca ťa vybrali do role študenta medicíny Gabriela Kidane, ale je to dosť náročná herecká výzva, ale štúdium medicíny ti v tom pomáha alebo aj odborníci na pľaci?

 

Do seriálu som sa dostal z dovolenkovej španielskej Malagy rovno na kasting. Najprv som si myslel, že popri škole to bude náročné, ale podarili sa natočiť dve série a plánuje sa tretia. Nevieme, ako to dopadne v Taliansku, ale s pravdepodobnosťou úspešnej sledovanosti by to malo pokračovať, pretože je tam veľa nedopovedaného, tak uvidíme a nechajme sa prekvapiť. Je to tak, že pri zákrokoch nám pomáhali odborníci. Napríklad pri odoberaní kostnej drene som rozmýšľal, ako to urobím ako to urobím, aby to bolo vieryhodné. Potom som to spätne videl, že to vyzeralo dobre aj po odbornej stránke. Mali sme tam sestru, ktorá na to všetko dozerala. Som síce piatak, ale u mňa je to zatiaľ skôr v tej teoretickej rovine. Avšak v realite nechcem byť špecialista, ale obvodný lekár.

 

 

Málokto vie, že si vyštudoval dizajn v Dánsku, mal si tam ťažkú infekčnú chorobu a možno aj to rozhodlo, že budeš doktor ako tvoj otec...

 

Počas štúdia som naozaj ochorel a vtedy som sa rozhodol pre medecínu. Mal som tri dni vysoké horúčky, halucinácie a dokonca som videl kreslené zvončeky. Musel som ísť do nemocnice, ani tam mi najprv neverili, že je to vážne, ale urobili mi CRP a doktor si už dával rúško. Hneď som išiel na infekčné a tam ma dali dokopy. Myslel som, že je to už koniec, pretože som nevedel dýchať, jesť. Až po antibiotikách sa všetko obratilo a začal som naberať sily a bol som zdravý, ale nedá sa na to zabudnúť.

 

 

Dopravný systém v Dánsku je iný ako u nás? V čom?

 

Tam nie sú žiadne kopce, ale totálna rovina! Fučí tam veľa a oni si veselo fičia na bicykloch aj v premávke, čo je iné ako u nás. Majú tam vysoké dane na autá, okolo 150%, tak jazdia väčšinou na malých autách. Lenže zmenili legislatívu v rámci elektromobility a tým, ktorí si kúpili také auto, tak znížili daň na 30%. A zo dňa na deň sa množili Tesly na cestách, dokonca, keď som odchádzal, takbola 0%-tná daň na elektrické autá, tak si viete predstaviť, čo sa tam začalo diať. Pamätám si, že taká Kia Sportage tam stála okolo 50 tisíca to by si tam nemohli dovoliť kvôli tým daniam, ktoré sú tam veľmi vysoké. Inak v meste ideš súčasne s bicyklami z obidvoch strán. Na križovatke máš svoj semafór, ktorý ťa púšťa, ale musíš sledovať bicykle a zároveň chodcov, ktorým dávaš prednosť. To bolo pre mňa nové a iné, ako u nás. Napriek všetkému sú tam veľmi tolerantní šoféri. 

 

Viem, žecelá rodina jazdíte na modeloch značky Kia. Otec tlačil na pílu, aby si si urobil vodičák ,čo najskôr?

 

Musím povedať, že je to v podstate jeho zásluha, aby som si urobil vodičák v 17-rokoch, lebo on si ho robil ako 40-ročný a dovtedy sme celá rodina museli jazdiť autobusmi...Samozrejme, že mi požičal rodinnú Kiu Ceed až po autoškole. Teraz na nej jazdí moja sestra a tak nejako sa nám to koluje v rodine. Potom prišla Kia Sportage, na ktorej jazdím a naši majú najnovšiu Kiu Sportage v Gold výbave, ktorú otec miluje. On síce nejde po technológiách, ako my so sestrou, ktorí sa s tým radi hráme, keď nás vozí. 

 

Čo rozhodlo, že ste takí nadšenci tejto značky?

 

Otec najprv rozmýšľal a vyberal auto s tým, že porovnával Chevrolet a Kiu. A potom povedal, že ten zlatý kríž asi nedá. Mne sa veľmi páči nádherný dizajn Kie, aj čo sa týka interiéru a vydrží dlho. Naozaj, keď vidím, tie naše interiéry v Kiach, tak ma to stále baví. Inak som najväčší antitechnik a som rád, keď si vymením žiarovku a nalejem vodu do odstrekovača. Ostatné by som nechal na asistenčnú službu v prípade kolízie alebo iných technických porúch.

 

Spomínal si, že si už platil za rýchlosť, ale stalo sa, že si mal aj úsmevnú príhodu so strážcami zákona? Mal si nejaký ťukes s iným autom?

 

Chcel som zaparkovať pri nemocnici na Kramároch a nebol som si istý, či tam môže nechať auto, aby som nedostal papuču. V tom som zbadal policajtov a išiel som za nimi a opýtal sa, či tam môžem parkovať, nech viem, na čom som. Lenže mi povedali, že za to, že som vypadol z Lets Dance ako prvý, tak veru nie...jasné, že som tam mohol zaparkovať, ale bolo to milé. 

Ťukol som jednej pani do Fabie, keď odbáčala doľava a zrazu prudko zabočila a nestihol som ubrzdiť. Chytil som si svoj náraznik a klepol ho naspäť a pokračoval som v jazde. Vraj blikala, ale ja som to nestihol zaregistrovať, tak sme to riešili poistkou. Doniesol som jej čokoládu a bolo dobre. :)

 

Aké je to myslenie mužov a žien z hladiska medecíny, čo sa ukazuje aj pri šoférovaní?

 

Ak by sme sa bavili o infraštruktúre mozgu, tak tam je prepojenie medzi hemisférami, ktoré sa volá corpus calousum. Tam je vidieť, ako rozmýšľajú ženy a muži. Každý je v niečom iný a tlačiť muža do toho, aby mal estetické vnímanie a tlačiť ženu do toho, aby mala priestorové videnie… to by bolo od veci. Žena má štýl, pretože vyjde z oranžového auta, na sebe má oranžové doplnky vrátane vlasov, ale muži sú v tom iní. Oni možno nemajú až také estetické cítenie, ale majú lepšiu orientáciu. Je to rozmanité a to je dobré, lebo sa vzajomne dopĺňame. :)

 

Text, foto a video: Alena Chorvátová

 

 

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode