Najlepšia z najlepších!

30.04.2023 10:00

Škoda Octavia Sportline 2.0 TSI 4x4 v oranžovej /príplatkovej/ metalíze v spojení s čiernymi doplnkami vyzerá naozaj sexi. 

LED Matrix svetlomety novej Octavie sa skladajú z 22 nezávisle ovládaných diód v každom module a tie spolu vytvárajú svetelný kužeľ, ktorý sa skladá z viacerých samostatných segmentov. Vďaka tomu môžete mať neustále rozsvietené diaľkové svetlá a nemusíte sa obávať, že oslňujete ostatných účastníkov cestnej premávky. V praxi si fungovanie diódových Matrix svetlometov môžete predstaviť tak, že ak pred vami za tmy ide vozidlo, diaľkovými svietite iba do protismeru a na pravú krajnicu. Akonáhle sa v protismere objaví iné vozidlo, príslušný svetelný ľúč zhasne, no na svoju krajnicu stále uvidíte výrazne lepšie než bez aktívnych LED svetlometov bez funkcie vyrezávania. Najmä v oblastiach s častejším výskytom zveri sú takéto svetlá na nezaplatenie.  V rámci príplatkovej výbavy v Octavii nájdete navigáciu, adaptívny tempomat,  väčšie 18-palcové kolesá.

Pri verzii Sportline dominovala čierna mriežka chladiča,  vonkajšie spätné zrkadlá, difúzor, zadný spojler a  lemy okolo bočných okien. Estetické detaily boli čierne nápisy Sportline na blatníkoch či čierny nápis Škoda na veku kufra. V tejto kombinácii bola estovaná Octavia naozaj neprehliadnuteľná.

Interiér vychádza z úrovne Style, no na palubnej doske sa nachádza lesklá čierna dekoračná lišta. K tomu pasujú čierne klimatizačné výduchy, čalúnenie stropu a  športové sedadlá s integrovanými opierkami hlavy, na ktorých je využitá technická tkanina Thermoflux. Tá prepúšťa štvornásobne viac vzduchu, než štandardná látka.

Veľkým benefitom Octavie je vnútorný priestor, batožinovom kufri o objeme 600 litrov a veľa priestoru bolo nielen vpredu, ale aj na zadných sedadlách.

 
V interiéri dominuje kvalitný infotainment s 10-palcovou obrazovkou, ktorý je doplnený navigáciou a 8 reproduktormi značkového audiosystému + digitálny kokpit s možnosťou zmeny a individualizácie zobrazovaných údajov a použitej grafiky. Veľmi zaujímavo pôsobí množstvo čiernych dizajnových doplnkov a dekorácií.
 
Podvozok je tvrdšie naladený a pritom komfortný. Vďaka pohonu 4x4 sa Octavka správa veľmi dobre pri prejazdoch v zákrutách, v kopcoch a dobre drží stopu. Dvojlitrový benzínový štvorvalec s výkonom 190 koní dokáže byť nielen dynamický, ale aj naozaj úsporný. K tomu pozitívne prispievala aj dvojspojková 7-stupňová prevodovka.
 
Testovaná verzia Sportline je v sume 41 639 eur s DPH. 
 
Text: Alena Chorvátová
Foto: Mário Chorvát

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode