Najkrajšie hostesky na autosalóne boli v Citroëne

09.07.2022 09:13

Podnikateľku Katarínu Ficelovú sme vyspovedali, aká je za volantom, čo zažila pri profi jazdení ako taxikárka, ako sa dostala k značke Citroën a jej testovanie nového elektrického modelu C4.

Máš modelingovú a hostesingovú produkčnú agentúru, ale predtým si si vyskúšala prácu taxikárky. Aké to bolo, byť ženou taxikárkou?

 

V mladosti vyskúšaš všeličo a ja som si vyskúšala prácu taxikárky. Nestála som ako iní taxikári na stanovisku, ale mala som svojich známych, ktorých som vozila najčastejšie z hotela Fórum na letisko. Potom som často stávala pri reštaurácii u Richarda, kde boli diskotéky a odtiaľ som vždy vozila veľa ľudí. Ostatní taxikári boli smutní, že všetci chceli ísť so mnou. Boli to pekné chvíle, na ktoré nezabudnem a práca ma naozaj bavila. 

Už dlho máš svoju agentúru, ktorá ponúka krásne hostesky aj na slovenské autosalóny. Tak nejako začala tvoja spolupráca s Citroënom?

 

Modelingovú a hostesingovú produkčnú agentúru Black & White Productions mám už 27 rokov a moje hostesky ste videli aj na autosalónoch. Veľakrát dievčatá z mojej agentúry boli najkrajšie práve v Citroëne. Po autosalóne som si mohla vyskúšať rôzne modely tejto značky, ale boli to viacmenej menšie autá typu C3, ale testovaná elektrická C4-ka je presne podľa môjho vkusu, že by som v budúcnosti uvažovala nad jej kúpou a ešte v mojej obľúbenej čiernej farbe. 

 

Pamätáš na tvoje prvé začiatky za volantom a jazdné skúsenosti?

 

V autoškole som mala kamaráta, ktorý ma učil jazdiť, ale v podstate som už vedela jazdiť i cúvať, hneď ako som sadla do auta. Potom som začala naberať jazdné skúsenosti a kamarát ma poprosil, aby som ho vzala domov. Priznám sa, že som sa bála odbočiť do malých uličiek smerom na Kolibu, tak som išla radšej okolo Rače, lebo som mala strach, ktorý praxou vyprchal… 

Bola aj nejaká dopravná kolízia z tvojej viny z čias taxikárčenia?!

 

Nikdy v živote som z mojej viny nemala dopravnú nehodu, ale stalo sa mi, že v čase, keď som robila taxikárku, tak som išla v daždi pre klienta. V Dúbravke do mňa v rýchlosti nabúral jeden mladý chlapec, ktorý dostal šmyk a vyletel mi rovno do protismeru. Trošku som stratila vedomie, ale prebrala som sa, keď som hneď zbadala sanitku, policajtov a kolegov taxikárov, ktorí mi chceli pomôcť. Našťastie sa mi nič nestalo.

 

Sem tam bola pokuta za dopravný priestupok?

 

Pokutu som platila za rýchlosť, pretože v mladosti som si občas dupla viac na plynový pedál. S kamarátkou som sa vracala z Talianska a jedno auto ma stále predbiehalo a hecovalo, že som ho predbehla ja a potom som zistila, že to boli rakúski policajti. Naparili mi vysokú pokutu 800 eur! Teraz sa snažím už jazdiť zodpovedne, pretože tie pokuty sú vysoké, tak si dávam na to pozor. 

Nakoniec možno máš pre nás príhodu, ktorá stojí za spomenutie?

 

Kúpila som si auto a zaparkovala som na svoje miesto, kde som zvyčajne stála, ale ešte som v ňom nemala kartu obyvateľov pešej zóny. Išla som teda na poštu a veľmi rýchlo som sa vracala k autu, ktoré som bohužiaľ nenašla. Tak som sa opýtala policajtov, kde mám svoje auto, lebo ma poznali a vedeli, že tam zvyknem parkovať.Povedali mi, že akurát odiahli nejaké čierne auto, pretože si pamätali, že som mala zlaté auto. Bohužiaľ som pokutu musela  zaplatiť. 

 

Text, foto a video: Alena Chorvátová

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode