Najinzerovanejším vozidlom tohto roka je zatiaľ Škoda Octavia

06.11.2018 21:00

Za prvých desať mesiacov tohto roka inzerovali predávajúci na Slovensku najčastejšie Škodu Octavia. Z najväčšieho počtu týchto modelov si mohli záujemcovia vyberať v máji, kedy ich bolo k dispozícii 4 547 kusov. Medzi ďalšie najinzerovanejšie autá od januára do konca októbra tohto roka patria ešte modely Volkswagen Passat, Škoda Fabia a Volkswagen Golf. Vyplýva to z analýzy autocentier AAA AUTO, ktorá kontinuálne monitoruje trh ojazdených vozidiel v celej strednej Európe.

 

Najčastejšie inzerovaná cena obľúbenej Octavie sa v priebehu prvých desiatich mesiacov pohybovala v rozmedzí od 5 250 do 5 800 eur, pričom najlacnejšie si ju mohli záujemcovia 1 AAA AUTO, ktoré kontinuálne už niekoľko rokov monitoruje trh s jazdenkami, prešlo na nový spôsob spracovania dát. Miesto priemerných hodnôt zohľadňuje tzv. medián (najčastejšie vyskytovanú hodnotu), ktorý má vyššiu vypovedaciu hodnotu a ešte presnejšie charakterizuje trh s jazdenkami. zaobstarať v auguste. Kilometrový nájazd sa najčastejšie pohyboval okolo hodnoty 200 000 km a vek v rozmedzí od 8,8 do 9,8 rokov, pričom najnižší bol vo februári a najvyšší v auguste.

„Popularitu Škody Octavia, ktorá patrí medzi nižšiu strednú triedu automobilov, vidíme aj v našich autocentrách, kde je ako na Slovensku, tak aj v Českej republike najpredávanejším modelom. Motoristi oceňujú jej veľký batožinový priestor, bezpečnosť, kvalitu, ako aj dostupnosť náhradných dielov. Na obľube tohto modelu má určite podiel aj dôvera motoristov v tradičnú pôvodne československú značku,“ vysvetľuje generálna riaditeľka siete autocentier AAA AUTO Karolína Topolová.

Druhým najinzerovanejším vozidlom bol v prvých štyroch mesiacoch tohto roka Volkswagen Passat, ktorý však od mája vystriedala Škoda Fabia a tú pre zmenu v minulom mesiaci Volkswagen Golf. V priebehu desiatich mesiacov tohto roku bola z prvej štvorky najinzerovanejších vozidiel ponúkaná za najnižšiu cenu Škoda Fabia. Najčastejšie inzerovaná cena Fabie sa v jednotlivých mesiacoch pohybovala v rozmedzí od 2 000 do 2 490 eur, pričom najnižšia bola v auguste. Z TOP 4 áut je Fabia v tomto roku zatiaľ aj tou, ktorú predávajúci ponúkajú s najčastejšie najvyšším vekom a naopak s najnižším počtom najazdených kilometrov. Ponuka Fabií sa za prvých desiať mesiacov tohto roka vyznačovala aj nízkym pomerom áut z dovozu. Kým napríklad vozidiel Audi A6 bolo v júli z dovozu až 76 %, Fabií iba 14 %. Vývoj počtu TOP 4 inzerovaných jazdeniek podľa mesiacov Vývoj najčastejšie inzerovanej ceny TOP 4 jazdeniek podľa mesiacov

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode