Najbližšie moje auto bude elektrické…

11.12.2021 10:00

Jojkárska redaktorka Nora Hamar aj ako žena za volantom a jej vtipné príbehy za volantom určite zabavia každého čitateľa magazínu Auto a žena…určite si pozrite testovacie videá elektromobilu Nissan Leaf.

14 rokov pracuješ ako redaktorka šoubiznisu, spočiatku v nitrianskej televízii Zobor, potom nejaký čas v TA3 a nakoniec v televízii JOJ v relácii Top Star. Prezraď našim čitateľom, čo ťa v tvojej práci najviac prekvapilo a zároveň potešilo?

Z JOJky ma poslali do Viedne urobiť rozhovor s bratom Michaela Jacksona (krátko po spevákovej smrti) s Jermainom Jacksonom. Bola som na tlačovej konferencii, kde boli média z celého sveta. Ja som tam prišla a Jermain Jackson si ma vytipoval, že mu môžem položiť otázku, ktorá môže byť aj mierne osobná. On na také osobné otázky odmietal odpovedať, ale mne vyhovel. Bola som šťastná, že sa mi niečo také podarilo a ešte šťastnejšia, keď mi náš riaditeľ Roland Kubina prišiel osobne zagratulovať za môj výkon.

 

To by určite aj mňa potešilo, ale ak by sme otočili list, tak pri tvojej práci bezpodmienečne patrí aj šoférovanie, tak pospomínaj nejaký príbeh, pri ktorom sa ti objaví úsmev na perách?

 

Priznám sa, že niekedy rýchlo jazdím, lebo sa ponáhľam a tak ma občas pokutujú, no niekedy sa mi podarí policajtov rozveseliť a pokute sa vyhnem. Raz, keď som telefonovala a strašne rýchlo som sa rútila dolu kopcom z Jojky, ma zastavili policajti. Chceli, aby som otvorila kufor, tak som im povedala, že nemôžem, lebo tam mám mŕtvolu! Taká rozšafná v dobrej nálade som im ten prázdny kufor samozrejme ukázala. Pokutu som vtedy nedostala, lebo policajtom to zjavne zlepšilo náladu! 

 

Kedy ti bolo do plaču, keď ťa zastavili policajti?

 

V rýchlosti 220km/h išiel so mnou môj manžel po diaľnici z Nitry do Bratislavy, pretože som rodila a ponáhľali sme sa do pôrodnice! Ani tí policajti nás nevedeli dobehnúť, lebo im to nedalo vytiahnuť na takú rýchlosť, akou sme išli my. Začali húkať, aby sme zastavili. Manžel spomalil a ukázal na mňa, aby pochopili, že rodím. Oni są ho začali pýtať, že v ktorom som mesiaci :) a iné informácie. Vtedy mi bolo do plaču, ale našťastie nás pustili a ešte dodali, že by nás sprevádzali, ale ich auto takú rýchlosť nedá…tak nám zaželali šťastnú cestu na Kramáre….

 

Máme čas pandémie a vodiči na cestách sa zmenili. Ako ich vidíš tvojimi očami?

 

Ľudia sú v poslednom čase agresívnejší a netolerantní za volantom voči ostatným vodičom. Hoci je korona, tak sa viac ponáhľame a nechápem, prečo?! Stalo sa mi, že som išla pomalšie a niekomu sa to nepáčilo, tak ma predbehol a dupol na brzdu tak, že som skoro doňho narazila. Bola to nepríjemná situácia. Nie som typ šoféra, aby som mu to vrátila, ale naopak, snažím sa všetko riešiť s úsmevom práve preto, že nikdy neviete, na koho narazíte. Žijem v Nitre a za semaformi som predbehla jedného pomalšieho šoféra a on ma na ďalšom semafore dobehol a vystúpil z auta. Vraj nie som v Blave, (keďže som mala bratislavské ešpézetky), že v Nitre sa tak nejazdí…:)

 

Ako sa ti jazdí v zime? Dostala si šmyk na ľade?

 

Mala som športové auto so zadným náhonom a práve v zime, na ceste po D1, keď nasnežilo, tak mi hodilo zadnú časť auta na opačnú stranu, že som sa skoro otočila. Potom ešte raz sa mi stal podobný šmyk na Kolibe, ale opäť to elektronika auta našťastie zvládla a vyrovnala. Hoci som dávala pozor, bol to okamih a mohlo to dopadnúť všelijako. Keď počúvam moju obľúbenú R&B hudbu, natoľko ma ovplyvňuje, že viac dupem na plyn. Priznám sa, že rada hlasno spievam za volantom aj keď sú deti v aute… Musia vydržať…:)alebo spievajú so mnou:)

 

Elektro mobilita je v súčasnosti skloňovaná v každom páde. Uvítaš elektromobil v budúcnosti aj vo svojej garáži?

 

Elektro mobilita sa mi páči a s mužom som sa rozprávala, že najbližšie auto určite budeme mať elektrické. Komfort takého auta vidím v tom, že v noci si ho doma nabijem v garáži a ráno môžem vyraziť na cesty. Nemusím chodiť na pumpu, šetrí to čas a hlavne životné prostredie. Takže určite by sme sa chceli uberať touto cestou. Možno to bude onedlho…

 

Text, foto a video: Alena Chorvátová

 

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode