Na ženevskom autosalóne 2020, Honda predstaví značku e:TECHNOLOGY

26.02.2020 09:24

 

  • Na ženevskom autosalóne 2020 predvedie Honda svoj sortiment elektrifikovaných technológii a konektivity v rámci novej značky e:TECHNOLOGY

  • Debut najnovšieho Jazzu s hybridnou technológiou e:HEV na európskom autosalóne

  • Debut bude mať aj model Jazz Crosstar, inšpirovaný kategóriou SUV

  • Tlačová konferencia Hondy sa uskutoční o 12:00 SEČ

Na ženevskom autosalóne 2020 nepredstaví Honda len úplne nové modely Jazz a Jazz Crosstar, ale aj sortiment elektrifikovaných produktov a inovácií v oblasti správy energie. Typový rad pod novou značkou e:TECHNOLOGY predstavuje ambíciu Hondy poskytovať celý sortiment produktov v oblasti elektrifikovanej mobility a spravovania energie, ktoré zodpovedajú modernému životnému štýlu.

 

Návštevníci výstavy si okrem nového Jazzu budú môcť pozrieť aj plne elektrifikovanú Hondu e. Toto sú prvé dva zo šiestich elektrifikovaných modelov, ktoré Honda uvedie na trh do roku 2022.

 

Nový model Honda Jazz

Nový hatchback Jazz, ktorý bude mať v Ženeve svoj európsky debut, sa štandardne vyznačuje dvojmotorovou technológiou hybridného hnacieho ústrojenstva e:HEV. Inžinieri Hondy od základov prepracovali vzhľad ikonického modelu. V segmente kompaktných automobilov sa im podarilo vypracovať nový pútavý štýl: mestský automobil, v ktorom sa výnimočná efektivita snúbi s maximálnou využiteľnosťou.

 

Vývoj nového plynulého a moderného dizajnu vniesol do nadčasových tvarov modelu Jazz prekrásnu jednoduchosť. Jeho hladké obrysy vytvárajú okamžite rozpoznateľnú monoformnú siluetu a špičkovú úroveň komfortu a praktickosti, ktorou je model Jazz preslávený, ešte viac zvýšil nový emocionálny vzhľad.

 

Intuitívna technológia informačno-zábavného systému nového Jazzu so zabudovanou plynulou konektivitou zabezpečuje bezproblémové pripojenie cestujúcich. V Jazze je zabudovaný aj osobný asistent Honda, podporovaný umelou inteligenciou, ktorý bol prvýkrát použitý v automobile Honda e.

 

Odhalený nový variant automobilu Crosstar

Honda rozširuje modelový rad Jazz o robustný Jazz Crosstar v štýle SUV a orientuje sa na ľudí s aktívnym životným štýlom. Nový Crosstar sa bude dodávať s rovnakým hybridným hnacím ústrojenstvom a interiérovými funkciami ako štandardný model, jeho čalúnenie však bude odolné voči vode a bude mať integrované strešné nosníky.

 

Vizuálny dojem je umocnený odvážnejším dizajnom prednej mriežky, výraznou čiernou úpravou a štýlovými prahmi dverí. Špeciálne zliatinové kolesá pre Crosstar sa rozširujú smerom k ráfom a vytvárajú zvýšený pocit stability a robustný štýl tohto variantu.

 

Typový rad e:TECHNOLOGY s modelmi Jazz a Honda e a dvomi hybridnými modelmi CR-V bude tvoriť rad elektrifikovaných produktov Hondy pre rok 2020.

 

Hybridná technológia e:HEV

V stánku Hondy sa na ženevskom autosalóne predstaví aj rad hybridných motorov značky e:HEV, ktorými je vybavený CR-V Hybrid aj nový Jazz. Novovyvinutý systém e:HEV pre Jazz obsahuje dva kompaktné elektrické motory s veľkou hustotou energie, pripojené k 1,5-litrovému benzínovému motoru DOHC i-VTEC, lítium-iónový akumulátor a inovatívnu prevodovku s pevným pomerom prostredníctvom inteligentnej riadiacej jednotky výkonu. Tieto pokročilé technológie harmonicky spolupracujú na poskytovaní vysokoefektívnej, plynulej a priamej odozvy.

 

Prepojené technológie Hondy

Okrem svojej novej technológie predstaví Honda aj intuitívne technológie s podporou umelej inteligencie a technológie pokročilej konektivity. Návštevníci si môžu pozrieť, ako sa Honda e a nový Jazz dokážu plynule integrovať s moderným životným štýlom prostredníctvom sofistikovanej, jednoducho používanej funkcie, ako je systém rozpoznávania hlasových príkazov osobného asistenta Honda, ktorým sú vybavené oba modely. Na výstave sa predstaví aj balík prepojených technológií a služieb, dostupných prostredníctvom aplikácie pre smartfóny My Honda+, ktorými sú štandardne vybavené oba modely.

 

 

Správa energie

 

Honda predstaví aj sortiment svojich riešení pre oblasť nabíjania EV a správy energie. Okrem nabíjačky od Hondy tam bude aj príklad nabíjacej infraštruktúry od ubitricity, spoločnosti zaoberajúcej sa nabíjaním. Sortiment možností nabíjania Honda zavŕši prototypom spravovania energie s technológiou „vehicle-to-grid“ (vozidlo do siete).

 

Civic Type R GT, Sport Line a Limited Edition

 

Návštevníci stánku Honda v ňom nájdu aj nový modelový rad Civic Type R s prvým verejným predstavením nových variantov Sport Line a Limited Edition. V tejto oblasti predstaví Honda aj svoje najextrémnejšie možnosti vo forme pretekárskeho automobilu pre ročník 2020 Formuly 1 Red Bull Racing RB16, neprekonateľný motocykel MotoGP RC213V tímu Repsol Honda a čerstvého víťaza Rely Dakar v roku 2020, motocykel CRF450 Rally tímu Monster Energy Honda.


 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode