Na záverečných skúškách som mal problém s rýchlosťou...

18.05.2024 12:01

 

Herec a hlas rádia Melody - Roman Čisár je cestovateľ a má pozitívny vzťah autám, ale aj k elektromobilite. Pospomínal na časy, keď kvôli rýchlosti musel opakovať autoškolu, či zaplatiť pokutu. Precestoval skoro celý svet a jeho zážitky sa dozviete v rozhovore. Vlastnil dva modely značky Ford a vyskúšal si nový Ranger 2,0 EcoBlue Bi Turbo Wildtrak X, ktorý si ho získal svojimi úžitkovými vlastnosťami. Jeho postrehy z pick-upu nájdete vo videách...

 

Študoval si operný spev i herectvo, robil si modeling, a si hlasom rádia Melody. Čo ešte som zabudla?

 

Cez kasting si ma vybrali ako hlas rádia Melody, ktoré funguje 2 roky a ide permanentne 24 hodín! Časom som sa dostal k dabingu, čo ma naozaj baví, občas nahrávanie reklám. Agentúra muzikálové rozprávky Bratislava urobila predstavenie Príbeh včielky, kde hrám Flipa a Hovnivála a je to pod záštitou režiséra Viktora Kolára. Deťom sa to páči a zájazdujeme v rámci Slovenska. Spevu sa už moc nevenujem, ale časom sa tomu možno vrátim. Človek nikdy nevie. Pracujem ešte na dátovom zbere nádob, je to označovanie čipmi odpadové nádoby a má názov Zelený projekt. Tých pracovných aktivít mám naozaj dosť veľa a tak aj veľa cestujem nielen doma, ale aj do zahraničia.

 

 

Máš elektrickú Teslu, na ktorej máš nabehaných 12 tisíc km. Zmýšľaš ekologicky, čo je dôležité v tejto dobe. Predtým si jazdil na fordoch. Aké boli tvoje skúsenosti s touto značkou?

 

Ročne urobím 30 - 50 tisíc km najazdím, za čo sa ani profesionálny vodič nemusí hanbiť, ale moja práca to vyžaduje. Je to tak, že som kedysi jazdil na dieselovom modeli Ford Cmax a benzínovom Ford Focuse, ktorý mal automatickú prevodovku. Bol som s tými autami spokojný aj čo sa týka servisovania. Chodil som pravidelne na prehliadky do servisu na Tuhovskej ulici. Mojej dcére sa páčili stolíky, ktoré boli v C-Maxe upevnené zozadu na predných sedadlách. 

 

Vraj ťa dobre naučila šoférovať inštruktorka v autoškole, ale žiaľ na prvýkrát si neurobil testy?

 

Test som urobil na plný počet, ale jazdu som musel opakovať. Trošku som mal problém s rýchlosťou a na záverečných skúškach ma za to vyhodili. Jazdil som na Favorite, čo na tú dobu bolo veľmi rýchle auto. Inštruktorka v autoškole sa volala pani Plačková a bola to úžasná a charizamtická žena, ale nemala nič spoločné so známou influencerkou zo sociálnych sietí.

 

 

Spomínal si, že na križovatke na Trnavskej ulici si púšťal auto a zozadu do teba nabúral vodič, ale bol to len ťukanec. Mal si ešte nejakú nehodu? Čo policajti a dopravné priestupky? 

 

Nedávno som sa ponáhľal na nahrávanie do rádia Melody a na Rožňavskej ulici a za pumpou stáli policajti. Išiel som trošku rýchlejšie a vyrazili za mnou. Prekročil som rýchlosť o 20 km/h, ale ospravedlnil som sa, že sa ponáhľam do práce, tak mi znížili pokutu zo 150 eur na 50. 

V Thajsku som spadol na mokrej vozovke, ešte aj motorkár mi vbehol do cesty. Pri tom som išiel pomaly v nízkej rýchlosti, ale nič sa mi nestalo. Najhoršie bolo, že som spadol pred požičovňou tých skútrov, vyšli von a zbadali ma v plnej paráde! Oni tam nemajú poistené motorky a škrkance na nej boli už predtým...ale našťastie som nič neplatil.

 

Robil si modeling v Španielsku a v iných krajinách. Bol si v Thajsku, na Bali, tak popíš ich šoférovanie?

 

A minulý rok som bol v Indonézii asi mesiac. Tam bola šialená doprava a naozaj som nechápal, čo robí garníža na pleci motorkára. Ázia je neskutočná, je tam jeden veľký chaos, ale oni sa v ňom vedia orientovať a videl som tú ich energiu. Jazdia na opačnej strane ako u nás... kamarát ma viezol a pri pripájaní na štvorprúdovke som nechápal, ako sa vedel pripojiť. Zatrúbiš trošku, upozorníš na seba a hneď ťa pustia. V Bangkoku som bol tiež, tam je to podobné, ale mám to tam rád a Thajsko tiež na rozdiel od Bali, ktoré je strašne špinavé.

 

 

Dnes je už síce odvážne vziať stopárov, ale vzal si niekedy, niekoho do auta na dlhšej ceste?

 

Kedysi dávnejšie bola doba stopárov a ja som bol rád, keď som si mohol s niekým podebatovať a tak som ich bral. Raz ma jeden chalan stopol na zlatých pieskoch a vzal som ho smerom do Trnavy. Bol to študent, ktorý bol veľmi šikovný, pretože okrem štúdia, už pracoval a nakoniec sa vypracoval na hovorcu prezidenta. Zistil som to neskôr, že to bol Marek Trubač, ktorý je odborník na komunikáciu, protokol a etiketu. Som rád, že som ho mohol spoznať. Potom som vzal jedného pána, ktorý mi celou cestou rozprával vtipy a keď som predchádzal na ceste auto a oproti išiel kamión, tak pán to okomentoval, že mám dávať pozor, aby nás ten kamión nenavštívil. To by bola velice nepekná návšteva… :)

 

Text, foto a video: Alena Chorvátová

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode