Na Slovensku nabijete elektromobil už pri 16 prevádzkach McDonald's

08.09.2020 09:35

McDonald's Slovakia v spolupráci so Západoslovenskou energetikou prináša komfortné a rýchle nabíjanie elektromobilu bez akýchkoľvek obmedzení. Aktuálne môžu vodiči využiť túto službu na 16 prevádzkach McDonald´s po celom Slovensku. Ide o tzv. DC rýchlonabíjacie stanice, ktoré poskytujú možnosti nabíjania všetkými konektormi ako sú CCS/CHAdeMO/Type 2. Navyše, vďaka ich uvedeniu vieme ušetriť viac ako 400 ton CO2, ktoré by inak putovali rovno do ovzdušia. Najznámejšia sieť reštaurácií aj touto cestou podporuje trvalú udržateľnosť.

V McDonald's je nám všetkým téma trvalej udržateľnosti veľmi blízka. Z pozície najväčšieho svetového reťazca reštaurácií dlhodobo podporujeme projekty na šírenie osvety, ako aj aktivity smerujúce k spoločenskej zodpovednosti. Preto nás nesmierne teší participácia na tomto zmysluplnom a inovatívnom projekte, ktorý už dva roky prináša nielen nový komfort pre našich zákazníkov, ale predovšetkým prispieva k výraznému zníženiu emisií, a teda k zvyšovaniu kvality nášho ovzdušia,“ hovorí Richard Boháč, Development Manager pre McDonald's Slovensko.

 

Spoločný projekt ZSE a McDonald´s už od roku 2018 zabezpečuje nabíjací komfort pre Slovákov naprieč celou republikou. V súčasnosti sa na Slovensku nachádza 16 prevádzok McDonald's, ktoré disponujú tzv. rýchlonabíjacími stanicami a poskytujú nabíjanie všetkými konektormi, ako sú CCS/CHAdeMO/Type2. Komfortné a ešte rýchlejšie nabíjanie vám umožnia aj špeciálne vyhradené parkovacie miesta pri každej nabíjacej stanici. Prevádzka, v rámci ktorej si môžete nabiť svoj elektromobil, má zastúpenie už v každom kraji na Slovensku.

 

Spoločnosť Západoslovenská energetika, a.s. aktívne otvára kapitolu udržateľnej mobility už takmer 10 rokov. Spoločnosť neustále rozvíja svoju ponuku produktov a služieb pod označením ZSE Drive, ktorá prináša celoslovenské pokrytie verejného nabíjania a zároveň pre všetkých zákazníkov otvára neobmedzené možnosti celoeurópskeho roamingu. Elektromobilita sa tak stáva plnohodnotnou súčasťou každodennej udržateľnej mobility bez obmedzení v celej Európe. Komplexnosť udržateľného prístupu voči spoločnosti spočíva aj vo forme využívania Zelenej energie zo 100% obnoviteľných zdrojov, ktorá je k dispozícii na každej nabíjacej stanici ZSE Drive s vlastným odberným miestom na území Slovenskej republiky. Zákazníci a návštevníci prevádzok McDonald's môžu využívať podľa druhu lokality všetky najnovšie technologické možnosti nabíjania a sami sa rozhodnú ako rýchlo sa budú nabíjať a presúvať naprieč celým Slovenskom. Spoločnosť aktuálne pracuje na novej forme obslužnosti všetkých e-mobility zákazníkov, ktorej súčasťou bude aj prémiový štandard doplnkových služieb pre privátnych a firemných zákazníkov,“ dodáva Radoslav Markuš, Head of e-mobility skupiny ZSE.

 

Obsadenosť nabíjacích staníc si pritom viete vždy jednoducho skontrolovať na stránke www.zsedrive.sk alebo v praktickej aplikácii ZSE Drive, a tak si jednoducho naplánovať čo najrýchlejšie nabíjanie bez čakania.

 

Na prevádzkach McDonald´s sa v priemere na celom Slovensku vykoná 2147 nabíjaní za mesiac a jedna nabíjacia stanica v súčasnosti nabije priemerne 143 elektromobilov za mesiac. Každým mesiacom sa pritom zvyšuje počet nabíjaní až o 26%, čo je pozitívna správa smerom k trvalej udržateľnosti. Aj vďaka tomuto výnimočnému projektu môžeme dúfať v lepšiu budúcnosť a slovenské cesty bez emisií. Spoločne vieme ušetriť 400 ton CO2 za 4 000 000 prejdených km po našich cestách a predchádzať tak znečisťovaniu ovzdušia.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode