Na nebi som sa opýtal pilotky Sandry, či si ma vezme za muža… :)

05.03.2022 00:00

Vojenský dopravný pilot Slovak Air Force - Daniel Jašurek vysvetlil, aká je jeho úloha v tejto dobe vojnového konfliktu na Ukrajine, ako netradične požiadal svoju partnerku o ruku, ale aj ako sa zoznámil so značkou Dacia…a porovnal svoj Duster s testovaným. To si môžete pozrieť v našich videách…

 

Sme v ťažkej dobe vojnového konfliktu na Ukrajine a preto nám vysvetli, čo nám vlastne z tejto situácie vyplýva a zvlášť pre teba ako pilota?

 

Na jednej strane som pilot a na druhej som profesionálny vojak, takže v dnešnej dobe musím plniť úlohy vojenského charakteru. V blízkej minulosti to bol covid a všetky opatrenie s tým spojené. Zabezpečovali sme rozvoz humanitárneho a zdravotníckeho materiálu na našom území, i v strednej Európe. V súčasnosti je to bohužiaľ vojnový konflikt na Ukrajine, ktorý nás všetkých zasiahol. A preto máme 24 hodínovú pripravenosť v rámci nášho dopravného krídla. Lietam ako druhý pilot na lietadle Turbolet L 410. Je to menšie dopravné lietadlo na krátke a stredné vzdialenosti v rámci strednej Európy, ktoré prepravuje náklady, humanitárnu pomoc, ale aj vojakov. 

 

Počula som, że si mal netradičné zasnúbenie so svojou priateľkou Sandrou, tiež pilotkou veľkého dopravného lietadla Boeing 737?

 

Je to tak. Stretli sme sa vo vzduchu v dvoch rozdielnych lietadlách oproti sebe nad územím Slovenska. Dokonca sme sa videli, lebo bolo pekné počasie a na spoločnej frekvencii, kde boli aj ostatné lietadlá som sa opýtal pilotky Sandry, či si ma vezme za muža. Odpovedala, že v momente! :) Z veže nám gratulovali dispečéri a do roka by mala byť svadba, tak nám držte palce.

 

Letecká doprava je najbezpečnejší spôsob prepravy na svete a platí to aj pri jazde autom?

 

Pri jazde s autom alebo lietadlom, musí byť človek plne koncentrovaný v danej chvíli, pretože nešťastie sa môže stať do sekundy, ale ak by som mal porovnávať, tak najnebezpečejšia časť “letu” je určite cesta autom z letiska a na letisko. S tým som stotožnený, ale jazdu autom si viem užiť aj ako pasažier, keď šoféruje moja snúbenica a k tomu nesmie chýbať dobrá hudba.

Ako najdlhšiu cestu si mal s autom?

 

Najdlhšiu trasu ako šofér som mal zo Slovenska do Atén. Najzážitkovejšia jazda v totálne zaľudnenom meste a nalodiť sa do prístavu na veľký trajekt…potom sa presunúť do Grécka na ostrov Kréta. Samozrejme sme boli dvaja kamaráti a striedali sme sa za volantom. Inak ma prekvapilo, že sú tam totálne pobláznení vodiči a neriešia nejaké miniškodové udalosti, či už ťukance na križovatke, popraskané sklá alebo poprehýňané plechy. To všetko je ok…

 

Ako je to s lietaním v oblakoch?! Je možné, że spravíš nejaký priestupok a spokutujú ťa?

 

Na nebi ani na zemi som zatiaľ žiadnu pokutu nedostal. Hoci je pravda, že v tzv. čiernej skrinke je všetko zaznamenané a pilot, keď pristane, tak ho môže inšpektor z dopravného úradu skontorolovať, či mám platné letecké doklady, ktoré mám mať pri lete, ale aj pre lietadlo. Poistky, povolenie v rámci danej krajiny a všetko s tým spojené. 

Prezradíš našim čitateľom, ako si sa zoznámil so značkou Dacia a prečo si si kúpil práve model Duster?

 

Zaujala ma reklama, kde propagovali nové SUV-čko za 9990 eur, ale samozrejme, keď som prišiel do showroomu, tak si chce dať do auta takú výbavu, aby bol spokojný. A v mojom prípade tá suma bola raz taká veľká, pretože som kupoval benzínový jednašestkový Duster v najvyššej výbave Prestige s pohonom všetkých štyroch kolies. Jazdíme na Kysuce a využívame pohon 4x4, takže žiadne šmyky na ľade som zatiaľ nemal.

 

Text, foto a video: Alena Chorvátová

 

Späť

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode