Na diaľnici kontrolujem, či neobieham mobilný radar…

04.06.2022 09:29

Moderátor Rádia Expres Majo Staráček prezradil zaujímavosti zo svojej moderátorskej, ale aj motoristickej praxe. Dočítate sa aj o rôznych zážitkoch, ale aj o snoch, ktoré si chce splniť. Vyskúšal si hybridnú Hondu HR-V a dojmy z testovania si môžete pozrieť vo videách.

Moderuješ show Milujeme víkend a produkuješ Show Martina Nikodýma. Čo všetko si sa naučil v rádiách a zažil si aj nejaký trapas?

Pracoval som na rôznych pozíciach vo viacerých regionálnych rádiách, tam som sa veľa naučil o práci v rádiu, ale až v Exprese som zistil, ako sa robí rádio na profi úrovni… a trapas? V rádiu, kde som začínal, sme hrali jubilantom a poslucháčka objednala svojej mame blahoželanie k stým narodeninám. Výber pesničky ku gratulácii nechala dramaturgia na mňa, tak som bez vypočutia vybral skladbu Mama od Ivana Krajíčka. Čakal som vyznanie mame, ale tá pieseň sa začala slovami: “…zvony nás privolali sem, zvony, kalichy chryzantém..zvesťou, že umiera mama…” Dnes už sa na tom smejem, ale vtedy som mal chuť utiecť zo štúdia…

 

Hovoril si, že do Rádia Expres ťa vzali až na tretíkrát…
Áno, ako moderátora dopravného servisu, ktorý som čítal niečo vyše roka. Dodnes som za túto príležitosť vďačný. Neskôr som dostal ponuku začať moderovať relácie. Snažím sa byť v éteri presne taký istý, aký som v súkromí a myslím si, že práve to je úloha nás, moderátorov. Nehrať sa na niekoho iného a nebyť v póze. Veď žijeme taký istý život, ako naši poslucháči, riešime tie isté problémy, zažívame podobné radosti… A vďaka rádiu sa o všetkom vieme s nimi porozprávať a častokrát sa aj zasmiať.

 

Viem o tebe, že máš veľa najazdených kilometrov a možno máš nejakú story zo svojich ciest?

Okrem toho, že mi raz došiel benzín alebo totálne roztrhanej pneumatiky na diaľnici, mám svoje šoférske prekliatie – rozbité čelné sklá. Na každom jednom aute, čo som kedy mal, som pre odskočený kamienok musel niekoľkokrát meniť čelné sklo. Najnovšie mám pocit, že to prešlo aj na moju manželku. A ešte sa priznám, že presne viem, kde na D1-tke sú stacionárne radary a keď idem okolo nich, tak - povedané rečou ekonómov - optimalizujem svoju rýchlosť. A ešte pri predbiehaní na diaľnici pravidelne nakúkam do áut, či v nich nezbadám policajné košele.

 

Prezradil si mi, že si za svoj 22-ročný šoférsky život mal dva ťukesy, ale zaplatil si tri pokuty. Ktorá z nich bola niečím zaujímavá?

 

Namerali ma v Bratislave pred Patrónkou a policajt sa ma po tom, čo si vzal môj občiansky spýtal, odkiaľ mu môže byť povedomé moje priezvisko. To bolo ešte v dobe, keď som v Exprese čítal dopravný servis, tak som mu to povedal v dobrej viere, že ma to zachráni. Opak bol pravdou - zvozil ma pod čiernu zem a zaplatil som mastnú pokutu. Na druhý deň som odchádzal do Paríža a štvalo ma, že som tam tie peniaze mohol radšej prejesť.

Máš kurióznu príhodu s parkovaním?

Kedysi som mal také malé červené auto a po jednej bujarej oslave som ho ráno našiel na parkovisku otočené krížom cez dve parkovacie miesta. Kamoši ma presviedčali, že som v takom stave šoféroval a takto zaparkoval. Keď som však trval na tom, že som si určite za volant nesadol, neudržali smiech a vyšlo z nich, že keď som odišiel spať, auto mi nadvihli a otočili. 

 

Máš ešte nejaké nesplnené motoristické sny?

Chcel by som papiere na plachetnicu a jednomotorové lietadlo. Pred dvoma rokmi som si spravil vodičák na motorku a v predajni sa smiali, že nepoznajú iného človeka, ktorý začal jazdiť, keď má tehotnú manželku. Teraz ju mám už druhú sezónu. Teda motorku, dcéru ešte len prvú sezónu. 

 

Text, foto a video: Alena Chorvátová

 

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode