Na DeutschMann Rallye Trebišov zvíťazil Martin Koči z tímu ŠKODA Slovakia Motorsport

04.09.2018 12:41

DeutschMann Rallye Trebišov 2018: Martin Koči zo ŠKODA Slovakia Motorsport zvíťazil s náskokom 20,2 s Najúspešnejšia slovenská posádka Martin Koči / Radovan Mozner ml. ovládla päť z desiatich rýchlostných skúšok MSR v rely 2018: M. Koči / R. Mozner v priebežnom poradí na prvom mieste Dominantná ŠKODA FABIA R5: Prvé tri miesta pre pretekársky špeciál z Mladej Boleslavi V druhom ročníku DeutschMann Rallye Trebišov si celkové prvenstvo vybojovala posádka Martin Koči / Radovan Mozner ml. z tímu ŠKODA Slovakia Motorsport. Na druhom mieste, so stratou vyše 20 sekúnd, skončila poľská dvojica Grzegorz Grzyb / Boguslav Browiński, tretiu priečku si vybojovala posádka Peter Gavlák / Emil Horniaček.

Všetky tri posádky jazdia na pretekárskom špeciále ŠKODA FABIA R5. Do hodnotenia Majstrovstiev Slovenskej republiky v rely 2018 si najúspešnejšia slovenská posádka M. Koči / R. Mozner ml. tak pripísala ďalších 30 bodov. So ziskom 165 bodov sa dotiahla na prvé miesto, ktoré zdieľa s poľskými súpermi G. Grzyb/ B. Browiński, ktorí získali rovnaký počet bodov. O absolútnom majstrovi Slovenska v rely sa tak rozhodne v októbri na Rally Košice.

Druhý ročník DeutschMann Rallye Trebišov (31. augusta – 1. september) sa odštartoval ešte v piatok atraktívnym mestským prológom, v ktorom posádka Martin Koči / Radovan Mozner ml. z tímu ŠKODA Slovakia Motorsport prišla do cieľa na druhom mieste - s odstupom len sedem desatín sekundy za víťazom tejto rýchlostnej skúšky, poľskou posádkou Grzegorz Grzyb / Boguslav Browiński. V druhej rýchlostnej skúške si poradie vymenili, víťazní Slováci však v priebežnom poradí stále za Poliakmi zaostávali o pol sekundy.

Po prvých dvoch rýchlostných skúškach sa zdalo, že rely v Trebišove bude mať podobný priebeh ako predchádzajúca súťaž v Lubeníku, kde o celkové prvenstvo bojovali rovnaké tímy a časové rozdiely medzi nimi boli vždy veľmi tesné, neraz len na desatiny sekundy. Nasledujúca tretia eresa však bola prelomová: zvíťazil v nej Martin Koči s náskokom až 14,2 s pred Grzegorzom Grzybom. Po nej M. Koči / R. Mozner ml. vyhrali ešte ďalšie tri rýchlostné skúšky a ich náskok sa zvýšil až na 30,4 sekundy. A to aj napriek tomu, že posádka bola dvakrát mierne vonku z trate: „Prvýkrát nás prekvapila jedna guma na ceste, ktorú sme nečakali, a druhýkrát to bola moja chyba, nezmestil som sa do zákruty,“ povedal M. Koči. Autu sa však nič vážne nestalo, bolo len mierne dobité – s poškodenou prednou časťou a odtrhnutým zadným nárazníkom. „Náš tím opäť predviedol úžasný výkon a profesionalita, s akou sa Martin na trati vyrovnáva s neočakávanými prekážkami a problémami, si zaslúži obdiv. Tohtoročné Majstrovstvá Relly Slovensko sú naozaj plné zvratov a držia divákov v napätí až do úplného konca,“ hovorí Marek Růžička, konateľ spoločnosti ŠKODA AUTO Slovensko.

Do ďalšej časti pretekov M. Koči zmenil taktiku, keď sa zameral skôr na udržiavanie svojej priebežnej líderskej pozície. Všetky ostatné rýchlostné skúšky síce vyhrala poľská dvojica, avšak vždy tesne nasledovaná našimi pretekármi M. Kočim / R. Moznerom ml. Vďaka kontrolovaným odstupom od 1,2 do 4,5 s si slovenská posádka Martin Koči / Radovan Mozner ml., jazdiaca na automobile ŠKODA FARIA R5, svoju pozíciu udržala a stala sa víťazom DeutschMann Rallye Trebišov s náskokom 20,2 s pred poľskou posádkou Grzegorz Grzyb / Boguslav Browiński (ŠKODA FABIA R5). Na treťom mieste skončila posádka Peter Gavlák / Emil Horniaček (ŠKODA FABIA R5) s odstupom 3 :04,8 min. za víťazom.

„Boli to krásne, ale veľmi náročné preteky. Trate boli rýchle a úzke, práve na jedno auto. Aj jazdenie na udržanie svojej pozície, hoci sa to nemusí zdať, je na psychiku veľmi náročné. Som však rád, že sme v týchto pretekoch boli úspešní a dotiahli sme sa na čelo priebežného poradia,“ zhodnotil rely Martin Koči.

V priebežnom poradí MSR v rely 2018 nazbieral Martin Koči 165 bodov, rovnaký počet má na svojom konte aj Poliak G. Grzyb. O tom, či sa bude tím ŠKODA Slovakia Motorsport s Martinom Kočim a Radovanom Moznerom ml. radovať z titulu absolútneho Majstra Slovenskej republiky v rely, sa rozhodne na Rally Košice, ktorá sa uskutoční 19. 10. – 21. 10. 2018. Každý súťažný deň záverečného podujatia majstrovského seriálu je hodnotený ako samostatné preteky, takže pretekári súťažia ešte o šesťdesiat bodov. „Najúspešnejšia posádka slovenského motoršportu je v metropole východu doma, preto veríme, že svojich pretekárov príde povzbudiť množstvo divákov. Budeme držať palce, aby Martin Koči oslávil titul práve vo svojich rodnom meste, aby sa Košice na ten okamih zmenili na KOČIce,“ zaželal Martinovi úspešný záver sezóny Marek Růžička, ko

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode