Na ceste ma predbehla mníška!

03.06.2023 08:36

Slovenský spevák, hudobník, skladateľ a textár Peter Adamov a jeho najnovšie pracovné projekty a rôzne zážitky počas jeho ciest si môžete prečítať, ale aj pozrieť videá, na ktorých si zalietal ako Majster Netopier na novej Astre značky Opel. :)

 

V roku 2003 si sa stal víťazom slovenskej Coca Cola PopStar spolu so Zuzkou Smatanovou. Ako to bolo dalej po skončení štúdia operného spevu na Konzervatóriu v Žiline a následne na VŠMU v Bratislave?

Popri štúdiu som si privyrábal v Kammeroper vo Viedni a spolupracoval som s talianskou speváčkou Stephaniou Donzelli, ktorá absolvovala turné s Andreom Boccellim a zúčastnil som sa jeho piatich orchestrálnych koncertov. Neskôr som bol členom českého zoskupenia Beatburgerband, vystupoval som na európskych festivaloch. Vydal som v angličtine album Portrét a neskôr slovenské cédečko Bonbón. Okrem toho som Majster Netopier a všetky deti na Slovensku ma poznajú...síce deti učím, ale v skutočnosti učia ony mňa. Je tam vzajomná interakcia. Mám v pláne robiť letné školy, workshopy pre dospelých a lektori budú deti, ktoré budú učiť dospelých, ako sa hrať, uvoľniť a smiať sa. 

Prezraď, kedy si prvýkrát šlapol na plyn?

To viem naozaj veľmi presne a bolo to vtedy, keď ma predbehla mníška! Predtým som nemal problém sa nechať predbiehať chlapmi, ale toto asi nie, že ma predbehne žena a k tomu mníška! Hrdosť mi nedala a predbehol som ju opäť ja a potom zase ona mňa a stále sa to opakovalo. Bolo to milé a v tom habite bola ako vystrihnutá z toho filmu s L. Funesom. 

Zažil si v živote aj cestu Stopom?!

Som človek, ktorý je eko a nechcel som vodičák a jazdiť autom, pretože nebudem znečisťovať prírodu. Je pravda, že som stopoval na cestách a zastavovali mi väčšinou chlapi ako ženy. Viedli sme spolu nádherné rozhovory. Úplne sa mi otvorili a rozprávali sme sa, čo deti, koho ľúbia, či manželku alebo viac milenku?! Boli to úžasné rozhovory, ktoré som pretavil do piesne s názvom Cesta na Juh. :)

Stretol si sa s mikrospánkom počas tvojich ciest?

Vďaka mikrospánku som mal dopravnú nehodu. Išiel som na Myjavu, kde som býval, vracal som sa naspäť a cítil som únavu, tak som otvoril okno, že vyluftujem a pustil som si rádio. Bolo treba odparkovať, pretože boli kľukaté cesty, tak som hladal iné miesto a zaspal som za volantom. Následne som vbehol do rokliny a po chvílke zastavila Avia. Taký čech mal lano a našťastie som sa dostal do Žiliny. Karoséria bola dosť rozbitá, tak som auto nakoniec predal. 

Máš zážitky napríklad s pokutami v zahraničí?

V Amerike nás s bratrancom zastavil miestny Šerif a povedal nám, že sme prekročili rýchlosť o 20 míľ, a to už môžeme ísť aj do väzenia. My sme to tuším prekročili až o 40 míľ, ale priznali sme to, tak nám dal milosť a pustil nás bez pokuty, ale s výstrahou, že ak nás ešte raz zastaví, tak budeme určite platiť. Bratranec išiel o dva týždne bezo mňa a bohužiaľ ho znovu zastavil ten istý policajt, tak musel zaplatiť mastnú pokutu. 


V akej krajine ťa ohromil netradičný dopravný systém bez rešpektovania dopravných značiek?

Vo Vietname majú síce fungujúce semafóry, ale všetci ich ignorujú. Ak chceš ísť na druhú stranu cesty, tak musíš ísť a nečakáš na zelenú, ideš a nesmieš sa otáčať, len ideš. Autá ťa vidia aj sa ti vyhnú, nikto ťa neprejde, nemusíš sa báť, len musíš nabehnúť na ich štýl. Dokonca na motorke vidíš šesť ľudí, či vezú veľkú skriňu, ale policajti nedávajú pokuty. Ak, ale nabúraš a máš alkohol, tak vtedy je zle. Je to o zodpovednosti a v prípade nehody môže ísť vinník do väzenia.

Text, foto a video: Alena Chorvátová

 

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode